Hirmumyrsky
"Minkä takia hirmumyrskyille annetaan just naisten nimiä?"
34 kommenttia
-
Itseasiassa niille annetaan vuorotellen miehen ja naisen nimi. aakkosjärjestyksessä vuoden alusta lukien. Ensin tulee Anny, sit Benjamin, sitte Cindy jne. Jotku kirjaimet on muistaakseni jätetty pois kun ei meinaa olla sen nimisiä ja kunnon myräkän nimi jäädytetään ettei sen nnimisiä anneta sen jälkeen millekään muulle.
-
-
Mulla ollu sellanen käsitys et se tulee sen mukaan kenen nimipäivä sillon on ollu.. Oonkohan sit ihan hakoteillä? :D
-
Itse olen kuullut jonkun väittävän, että nimet annettaisiin sen perusteella, mikä nimipäivä on silloin menossa, kun hirmumyrsky iskee. Olisiko tuo sitten vain Suomessa, missä myrskyjä esiintyy paljon vähemmän.
-
Ne on ennalta sovittu ja pääsääntöisesti aakkosjärjestyksessä: http://www.nhc.noaa.gov/aboutnames.shtml
-
-
Lainaus wikipediasta: " Trooppiset hirmumyrskyt nimetään esiintymisalueen tavan mukaan. Hurrikaaneille annetaan erisnimi varoituspalvelun yksinkertaistamiseksi ja ansaitsemansa huomion saavuttamiseksi mediassa. Aluksi niille annettiin nimi nimipäiväkalenteria vastaavan katolisen pyhimyskalenterin juhlapäivien mukaan. 1800-luvulta alkaen ne ovat nimetty valituilla ihmisten nimillä. Aluksi käytettiin naisten ja epäsuosittujen poliitikkojen nimiä. Vuodesta 1953 alkaen Yhdysvaltojen kansallinen hurrikaanikeskus ehdotti nimiä, ja nykyisin niistä päättää Maailman ilmatieteen järjestön WMO:n hurrikaanikomitea.[5] Nimeäminen tapahtuu aakkosjärjestyksessä: vuoden ensimmäisen hurrikaanin nimi alkaa A:lla. Ne ovat vuorotellen miesten ja naisten nimiä. Aakkoslistasta on kuitenkin poistettu Q- ja U-kirjaimet, Atlantin listoista myös X, Y ja Z, koska niillä alkavia nimiä ei ole englannin kielessä tarpeeksi. Kuusi listaa kiertää niin, että samat nimet tulevat käyttöön kuuden vuoden välein. Paljon tuhoa aiheuttaneiden tai jotenkin muuten huomattavien myrskyjen nimet ”jäädytetään”, kuten kuuluisien joukkuepelaajien pelinumerot. Jos vuodessa havaitaan enemmän kuin 21 hirmumyrskyä, niiden niminä aletaan käyttää kreikkalaisia kirjaimia (alpha, beta, gamma...).[5] Havaijin hurrikaanikeskus pitää omaa nimilistaa lähivesiensä hurrikaaneista ja antaa niille perinteisiä havaijinkielisiä nimiä. "
-
Hauskaa ^_^ ja btw, nimeni on Irene veikkaan että tässä puhutaan nyt tästä tuoreimmasta hirmymyrskystä. :p
-
-
ne nimet on annettu etukäteen, ei ne mene nimipäivien mukaan. jenkeissä ei edes ole nimipäiviä..
-
Suomessa myrskyille annetaankin nimet nimipäivän mukaan (esim. Asta-myrsky oli viime vuonna 30.7.). Mutta nyt puhutaan jenkkilän myrskyistä.
-
Voi ny herra jumala.. http://fi.wikipedia.org/wiki/Trooppinen_hirmumyrsky Lukekaa tuolta alempaa kohta "Nimeäminen", siellä ne on selitetty..
-
Ne on ennalta sovittu. Helpohko homma, koska koko maailmassa on aina melkein saman verra hurriganes.
-
eiks se mee sen mukaan et kenen naisen nimipäivä on sinä päivänä..? muistaakseni se on silleen
-
Huohh.. Kolmas kerta todensanoo: " Miten hurrikaanit saavat nimensä? Hurrikaanit nimetään vuosittain aakkosjärjestyksessä A:sta alkaen niin, että joka toinen on hurrikaani saa nimensä mieheltä ja joka toinen naiselta. Ennen vuotta 1979 hurrikaaneille annettiin pelkästään naisten nimiä. Nimilistat kokoaa ja vahvistaa kolmen vuoden välein Maailman ilmatieteen järjestö WMO. Suuret, paljon tuhoa ja julkisuutta saaneiden hurrikaanien nimet pyritään jättämään pysyvästi pois käytöstä. Muilla merialueilla on omat nimilistansa. WMO jakaa myrskyalueet maailmanlaajuisesti. Esimerkiksi Keski-Tyynenmeren myrskyille annetaan havaijin kielisiä nimiä. Kaikki listat eivät myöskään aloita nimeämistä joka vuosi A:sta. " Lähde: http://ilmatieteenlaitos.fi/sade-pilvet-ja-tuulet#5
-
Miksi kommentit koskevat vain hurrikaanien nimeämisiä, kuivaa. Itse asiassa koko moka tai oikeammin helmi on yksi parhaita pitkään aikaan hirmymyrskyineen ja kosteine naisineen. Miksi kostea? No kun silloin sataa. :)
-
-
Eiköhän se tullut jo kaikille selväksi, mutta kerrataan vielä. Myrskyjen nimet nimetään nimipäivien mukaan tietääkseni ainostaan Suomessa. Jos jossain toisessa maassa on käytössä sama käytäntö, niin en ole siitä kuullut (mutta toki se on mahdollista). Mm. Ruotsissa ja Saksassa on käytössä samantyyppisiä nimipäiväkalentereita, joten ehkä siellä on samanlainen systeemi.
-
Se on ihan kiva että suomessa on edes yksi mies, joka ei ajattele kaikkea kaksimielisesti =D
-
tietääkseni USA:ssa riehuvat myrskyt valitaan tiettyjen listojen mukaan jotka alkavat aina A-kirjaimesta. Listat sitten vaihtuvat ajan myötä.
-
Minkä hel**tin takia te kaikki jauhatte tätä samaa asiaa jatkuvasti. Myrskyjen nimeämisestä on nyt esitetty useampi todiste ja silti täällä riittä näitä penaalin terävimpiä kyniä, jotka toistavat 4 kertaa sanottua asiaa uudelleen ja uudelleen "mun mielest ne nimetään sillee aakkosjärjestyksessä" blaablaa. Tämä sama asia toistuu kyllä kaikissa feissarimokien kommemteissa... Lukekaa mitä muut on kommentoinut ennenkuin menet turhaan selittämään samaa asiaa uudelleen! Ystävällisin terveisin Yksitoikkoisen tekstin vihaaja!
-
-
kkyh: Mäki oon aina luullu, että nimet tulee nimipäivien mukaan..
USA:ssa ei ainakaan vietetä nimipäivää. Tässä hiljattain keskustelin erään jenkin kanssa ja hän kovasti ihmetteli meidän nimipäiväkäytäntöä. Juurikin sen aakkosjärjestyksessä olevan luettelon perusteella, (mikä tuolla ylempänä jo mainittiin) myrskyt nimetään.
Kommentti