Juttuja joukkoliikenteestä, osa 21
Mistä tunnistaa aidon hevosen?
Seuraava
Voisitko elää pelkästään Saarioisten mikroruoalla? Edellinen
Naisten kanssa voi maata mm. vahingossa.
Voisitko elää pelkästään Saarioisten mikroruoalla? Edellinen
Naisten kanssa voi maata mm. vahingossa.
56 kommenttia
-
Saa olla suht sokee jos ei huomaa hevosen ja "hevosen" eroa.. mut emmä sano, että lukiolaisetkaan sen viisaampia olis.. :D
-
-
Minusta tuo Mirka vaikutti tässä tapauksessa ääliöltä. Teineillä nyt on tapana leikkiä idioottia keskenään ja puhua älyttömiä, tässäkään tapauksessa he eivät todennäköisesti ihan tosissaan tuota läppää heittäneet. Mirkalta taitaa nyt vain puuttua sekä huumorintaju, että kirjoitustaito. Sattui nimittäin silmiin tuon tekstin lukeminen. Ehkä sinne ala-asteelle sopisi yksi Mirkakin kertaamaan :)
-
-
JesseJames: Ha Oiskoha ollu viel blondei :O Harmi, ettei tarina kerro.
Ja basisteja, turkulaisia, maahanmuuttajia ja vasenkätisiä? Unohtuko vielä joku? -
Amis vs. lukio -tappelua kommenttiosioon odotellessa... (Oikeasti yksi ehkä maailman turhimmista kiistoista.)
-
Oho, enpäs huomannutkaan, että Sprinkles oli ehtinyt jo sanoa samaa. :)
-
-
Lukiosta valmistutaan korkeakouluun, amiksesta ammattiin. Ihan miten itse kukin haluaa.
-
Insinööri olen minä: Ja insinöörejä? Insinööri unohtui. T. Insinööri
Ja laittaakohan ne kinkun juuston päälle vai juuston kinkun päälle... -
Miksi pitää alkaa vääntää väkisin jotain amis vs. lukio-kiistaa? Ei niitä voi edes verrata keskenään, kun amis valmistaa ammattiin ja lukio on yleissivistävä oppilaitos, mistä pääsee korkeakouluihin.
-
Kalahevos: Lukiosta valmistutaan korkeakouluun, amiksesta ammattiin. Ihan miten itse kukin haluaa.
Aika jännä juttu, että AMK:ssa pyörii kuitenkin melkein puolet ihan amispohjalta sinne hipsineitä...pärjäävät muuten yleensä paremkin kuin lukiopohjaiset opiskelija. Taisit kuitenkin ajatella aikaa jolloin korkeakoulu tarkoitti vain yliopistoa, jonne muuten nykyään pääsee myös ilman lukiota. Ammattikoulu ei nykyään enää tarkoita, ettetkö voisi opiskella lisää sen jälkeen. Itseasiassa moniin lisäopintoihin ammattikoulun tarjoama tieto alasta avustaa paljon enemmän kuin lukion yleishöpinät. Tietenkään tämä ei koske sitä valitettavaa joukkoa luusereita, jotka eivät ole oppineet oppimaan peruskoulun aikana ja jotka pistetään lähinnä säilöön 3-4 vuodeksi ammattikouluun. Ihan vain siksi, että kaikkien on rämmittävä joku koulu läpi peruskoulun jälkeen, jotta saadaan tilastot nätimmiksi. -
lobo: Aika jännä juttu, että AMK:ssa pyörii kuitenkin melkein puolet ihan amispohjalta sinne hipsineitä…pärjäävät muuten yleensä paremkin kuin lukiopohjaiset opiskelija. Taisit kuitenkin ajatella aikaa jolloin korkeakoulu tarkoitti vain yliopistoa, jonne muuten nykyään pääsee myös ilman lukiota. Ammattikoulu ei nykyään enää tarkoita, ettetkö voisi opiskella lisää sen jälkeen. Itseasiassa moniin lisäopintoihin ammattikoulun tarjoama tieto alasta avustaa paljon enemmän kuin lukion yleishöpinät. Tietenkään tämä ei koske sitä valitettavaa joukkoa luusereita, jotka eivät ole oppineet oppimaan peruskoulun aikana ja jotka pistetään lähinnä säilöön 3-4 vuodeksi ammattikouluun. Ihan vain siksi, että kaikkien on rämmittävä joku koulu läpi peruskoulun jälkeen, jotta saadaan tilastot nätimmiksi.
Lukio antaa paremman pohjan kumpaan vain korkeakouluun ehkä paria alaa lukuunottamatta. -
-
Ei kai siinnä mitään ole jos nyt olettaa tyhmemmän ihmisen olevan amiksesta koska näin ne jakaumat menee. Ei kyse ole vain pelkästään siitä keitä menee sisään mihinkin oppilaitokseen vaan mitä siellä laitoksessa tehdään. Toisessa herjoitellaan duunin tekmistä ja toisaalla ajatellaan- onko yllätys että toiset ovat sitten keskimäärin fiksumpia? tämä sitten taas ei tarkoita että lukiolaiset sen parempia ihmisiä olisivat tai muutakaan, pelkästään sen että keskimäärin ovat älykkäämpiä that's it. Toki on idiootteja ja fiksuja molemmissa mutta näin ryhmästä saadaan eniten tietoa katsomalla keskarvoja ja mediaaneja yms tilastotaikoja ja tämä osoittaa että kekimäärin amikset ovat vähemmän älykkäitä ja huonommalla yleissivistyksellä liikenteessä mutta elämänlaatu voi olla ihan yhtä hyvää eikä siitä sen enempä, kyllä duunaraitakin tarvitaan. Tässä vain ongelmana on että ihmiset loukkaantuvat näistä keskiarvoista sun muista näissä ja miehet vs naiset jutuissa joka on turhaa koska ei niillä erityisesti yksilöä tuomita vaan niin jäsennetään tietouttamme maailmasta. Jos jonkun yksliön mieli niin pahoittuu siitä kuinka oma ryhmä ei niin hyvin pärjännytkään jossain mittauksessa niin sitten voi olla että voisi mennä sinne humanistiselle puolelle psykiatrin puheille eikä monkumaan että yleistäminen on väärin.
-
bethos: Lukio antaa paremman pohjan kumpaan vain korkeakouluun ehkä paria alaa lukuunottamatta.
Ainakin näin media-alaa nykyisin ammattikorkeakoulussa opiskelevana voin sanoa, että alan toisen asteen koulutuksesta on enemmän hyötyä kuin lukiokoulutuksesta. Ja onhan se muillakin "käytännön aloilla" eduksi, että osaa jo jotain tehdä ennestään. -
Vituttas lukea lääkäriksi jos on siihen mennessä oppinut vain vaipat vaihtamaan.
-
Aika subjektiivinen otos, mutta ainakin meidän yläasteen luokalta nimenomaan se alempi puolisko ja ne pahimmat häiriköt menivät juurikin ammattikouluun, samoin rinnakkaisluokilta. Juurikin sen takia en pahemmin ammattikoululaisia arvosta. Toisaalta harva ammattikoululainen edes tietää termin "subjektiivinen", joten selvennetään tähän, että se tarkoittaa omakohtaista kokemusta.
-
Ja sellainen lisäys vielä, että aika universaalisti ammattikouluun menevät juurikin ne, joilla ei keskiarvo riitä lukioon. Siksipä nämä lukio vs. ammattikoulu ovat amislaisten puolelta juurikin eräänlaista arvonkieltämistä (en mä sinne oliskaan halunnut, vaikka olisin päässyt...). Kyllä sinne oravanpyörään nimeltä työelämä ehtii myöhemminkin. Nuorena tärkeintä on löytää itsensä ja se, mitä haluaa elämältä. Lukio on siihen paras mahdollinen ratkaisu.
-
Hei ihmiset, "amis vs lukio -tappelua odotellessa" ei edusta meidän kaikkien (kenenkään) toivetta keskustelun kulusta, vaan se oli pelkkä heitto! Kiitos.
-
Nythän tälät lukiolainen -nimimerkiltä tuli jo melkoista palturia... Itse kyllä olisin päässyt helposti aikoinani lukioon, mutta menin sähkölle, sieltä sitten aikoinani metallille ja kaikkea mahdollisia töitä tehnyt, nykyäänkin työelämässä ja tuntipalkasta voi sanoa senverran että parempi kuin monella nykyään... Lukioon en siis halunnutkaan. Että aika turhaa lässytystä loppupeleissä tuo amis vs lukio nykyisin.
-
-
Voe hyvät fiksut immeiset, elkkee kehatko ainnaa hölömäytellä samoista asijoista, ei tarvihe jokasseen kärhämmään mukkaan lähtee, antakee joskus sen mualiman maata niinku se makovaa. Etennii kun kyllähän sen nyt tietää jokanennii, jotta hölmöjä myö ollaan syntyjjään kaikki.
-
Onks kaksoistutkintolaiset sit viälä fiksumpia? Joo oisin päässy lukioon ihan suoraaki, mut haluun ammattipaperit. Ja lukio on vaan omaks iloks ;)
-
lobo: Aika jännä juttu, että AMK:ssa pyörii kuitenkin melkein puolet ihan amispohjalta sinne hipsineitä…pärjäävät muuten yleensä paremkin kuin lukiopohjaiset opiskelija. Taisit kuitenkin ajatella aikaa jolloin korkeakoulu tarkoitti vain yliopistoa, jonne muuten nykyään pääsee myös ilman lukiota. Ammattikoulu ei nykyään enää tarkoita, ettetkö voisi opiskella lisää sen jälkeen. Itseasiassa moniin lisäopintoihin ammattikoulun tarjoama tieto alasta avustaa paljon enemmän kuin lukion yleishöpinät. Tietenkään tämä ei koske sitä valitettavaa joukkoa luusereita, jotka eivät ole oppineet oppimaan peruskoulun aikana ja jotka pistetään lähinnä säilöön 3-4 vuodeksi ammattikouluun. Ihan vain siksi, että kaikkien on rämmittävä joku koulu läpi peruskoulun jälkeen, jotta saadaan tilastot nätimmiksi.
Taisit amiskiihkoissasi missata Kalahevosen viestin pointin, joka oli että amiksesta saa valmistuessaan ammatin, jonka jälkeen voi halutessaan mennä alan töihin, kun taas lukiolaiset valmistautuvat kolme vuotta tuleviin korkeakoulujen pääsykokeisiin (hakivat sitten ammattikorkeaan tai yliopistoon). Jokainen voi itse määritellä mikä on järkevintä. Niin ja amiksen papereilla pääsee toki helpommin amkkiin kuin lukion papereilla, mutta yliopistoon hakiessa amiksen papereilla ei tee mitään, koska niistä ei heru yhden yhtä aloituspistettä. Vaikka yliopistoon otetaan myös pelkän valintakokeen perusteella porukkaa sisään, on amiksena yliopistoon -projekti silti helvetillisen työn takana, kun ei ole komea vuotta saanut harjoittaa esim. isojen asiakokonaisuuksien sisäistämistä. -
Tapeltaiskos seuraavaksi siitä, että kummalle puolelle näkkileipää voi/margariini tulee? Mun mielestä sileälle. Jos oot eri mieltä, oot vitun tyhmä urpo.
-
Seppo: Ja basisteja, turkulaisia, maahanmuuttajia ja vasenkätisiä? Unohtuko vielä joku?
Olen homo blondi vasenkätinen joka on muuttamassa turkuun, vanhemmat maahanmuuttajataustaisia ja samaa ikäluokkaa kun nuo kyseiset neidit. Pitäisköhän vaihtaa amikseen ja alkaa bassoa rinkuttaa? -
Kotipaikkakunnallani ammattikouluun oli ainakin keskimääräisesti vaikeampi päästä sisälle kuin lukioon. Yleensä melko tasajakoisia, mutta välillä niinkin päin. T. Amiksesta valmistunut insinööri
-
Olipa pitkä matka skrollata tänne alas kommentoimaan.....Teemu on snadisti paras!
-
Lopettakaa lapset se vääntö. Luulisi jo nykyaikana porukan tajuavan, että opiskella voi mitä tahansa kuka tahansa ja missä elämän vaiheessa tahansa, jos vaan on lukupäätä tai lahjoja, mitä nyt missäkin tarvitaan. Itse kyllä ottaisin - jos kuulisin teinien tuollaista puhuvan - jonkinlaisena läppänä. Ei nyt vaan ole teinityttöä, joka ei hevosta tunnista. Paitsi ne, jotka sekoittavat hevosen ja ponin keskenään.
-
Ei tässä muuten mitään, mutta ottaa kyllä kipeää näin nuoren korvaan, kun sanotaan, että ammatikouluun menee vain tyhmät, häiriköt tai muuten vain vajaat ihmiset. Todella raskasta katsoa ja kuunnella miten jopa aikuiset ihmiset tuomitsee nuoren opiskelupaikan perusteella. Olisin päässyt lukioon, jos olisin sinne halunnut. Jokaikinen kavereistakin meni sinne. Valitsin kuitenkin ammattikoulun, koska tiedän tarkkaan mitä haluan opiskella ja olla tulevaisuudessa. Tätä itse ainakin juuri pelkäsin, kun valitsin ammattikoulun - ihmiset pitävät tyhmänä. Ei tytöllä keskiarvo riittänyt lukioon. Yritän tässä nyt vaan kertoa kuinka idiootttimaista tämä stereotypia tyhmistä amiksista ja fiksuista lukiolaisista on. Ja että joku itsestään vielä epävarma nuori voi ottaa tällaiset puheet tosi raskaasti. Itsellekään ei kyllä kauheen kivaa luettavaa ollut, kun osa täällä ylisti lukion mahtavuutta ja että amikseet menee vain huonosti pärjänneet ääliönuoret. Kiitos.
-
Mun mielestä ei kannata yleistää että tyhmät menee amikseen ja fiksut lukioon, koska monille suosituille aloille amiksissa (esim. parturi-kampaaja-linja) voi olla hyvinkin kovat vaatimukset ja pieniin lukioihin joiden pitää saada haalittua jokainen mahdollinen oppilas voi päästä ihan hyvin sillä kutosen keskiarvolla...
-
lukiolainen: Aika subjektiivinen otos, mutta ainakin meidän yläasteen luokalta nimenomaan se alempi puolisko ja ne pahimmat häiriköt menivät juurikin ammattikouluun, samoin rinnakkaisluokilta. Juurikin sen takia en pahemmin ammattikoululaisia arvosta. Toisaalta harva ammattikoululainen edes tietää termin “subjektiivinen”, joten selvennetään tähän, että se tarkoittaa omakohtaista kokemusta.
Hienoa, eipä sinun kohdalla mennyt koulutus hukkaan kun noin vaikean sanan jo osaat. Onneksi oikeinkirjoitusta opetetaan lukiossa. -
kolme teiniä ovat selkeästi Helsingin alueelta, vain siellä ei tunnisteta oikeaa hevosta.
-
Kylmä fakta on, että amislaiset ovat KESKIMÄÄRIN tyhmempiä kuin lukiolaiset. Deal with that!
-
-
Eräs lähisukuun kuuluva suht. hyvin arvosanoin ylppärit kirjoittaneen kolmoistutkintolaisen sanat: Tavallisessa lukiossa on tylsää porukkaa. Suht. hyvät arvosanat oli M-L tässä tapauksessa.
-
Riippuu tietenkin mitä tällä "tyhmällä" tarkoitetaan? Sivistymätöntä, vai kenties jotain muuta? Ja jos tällä kerran ei ole mitään väliä miksi asiasta pitää jotenkin toitottaa? Olen käynyt myös ammattikoulun eikä luokallani ollut yhtäkään tyhmää ihmistä. Tai sitten en vain tajunnut, jos joku oli tyhmä? Ehkä niin, kivaa kuitenkin oli. Enkä muuten ymmärrä sitä, kun joku väitti, että lukio on paras mahdollinen paikka elää nuoruutta ja itseään etsien. Millähän tavalla, oliko yläastekin kenties jotenkin tosi hyvä keino tähän? Sitä lukio nimittäin mielestäni lähinnä oli, yläastetta vähän vaikeampana. Varmasti joillekin lukio on siihen sopiva, mutta outoa ajatella sen olevan ehdottomasti paras väylä kaikille. Aika moni jättää myös ensimmäisen ja jopa useampiakin kouluja kesken lukiosta johonkin suunnattuaan, koska ala ei tuntunutkaan oikealta. No ei varmaan, kun eihän sitä oikeasti voi tietää millaista se on. Tietysti ammattikoulusta tulleille voi käydä samoin, mutta aika usein esim. ammattikorkeakouluun menijät hakevat jo tuttuun ammattiin korkeampaa koulutusta. Tällöin tästä kokemuksesta on todella paljon hyötyä valintakokeissa, jotka ovat välillä ihan hillittömän vaikeita.
-
Itse pääsin ammattikoulusta kirjoittamatta yliopistoon, kun taas samanikäisiä ylioppilaaksi kirjoittaneita lukiolaisia jäi rannalle ruikuttamaan. Pääsykokeilla ja kiinnostuksella nykyään enemmän arvoa kuin lukiopohjaisella koulutuksella. Toki lukio valmentaa ihmisiä enemmän yliopistollista koulutusta varten, ja se lisää pisteitä, muttei se tarkoita ettei joku ammattikoulupohjalla olisi samalla tasolla jos on vain viitsinyt valmistautua ja jos kiinnostusta riittää. Molemmista tulee fiksuja ja vähemmän fiksuja ihmisiä. Nykyään lukioihin pääsee (linjasta riippuen) ihan samoilla arvosanoilla kuin amikseenkin. Lukion sisäänpääsyn taso on laskenut ja ammattikoulun noussut. Kattelkaa vaikka yhteishaun aikaan netistä tietoa jossei huvita muuten uskoa :)
-
Kreeekk: Minusta tuo Mirka vaikutti tässä tapauksessa ääliöltä. Teineillä nyt on tapana leikkiä idioottia keskenään ja puhua älyttömiä, tässäkään tapauksessa he eivät todennäköisesti ihan tosissaan tuota läppää heittäneet.Mirkalta taitaa nyt vain puuttua sekä huumorintaju, että kirjoitustaito. Sattui nimittäin silmiin tuon tekstin lukeminen. Ehkä sinne ala-asteelle sopisi yksi Mirkakin kertaamaan
Sekä-että -yhdistelmässä ei tule pilkkua, kunhan sanon.
Kommentti