8-vuotiaan Raamattu
8-vuotias poika kirjoittaa opetuslasten mielipiteet uusiksi.
Seuraava
Mikähän tässäkin oli ideana? Edellinen
Pikkutuhma kuva aiheuttaa pahennusta ja johtaa riitaan.
Mikähän tässäkin oli ideana? Edellinen
Pikkutuhma kuva aiheuttaa pahennusta ja johtaa riitaan.
83 kommenttia
-
"Hei Jeesus sää haiset!" :D Okei, nauratti, aika sulosta. Mutta miten ihmeessä noi vastaukset hyväksyttiin?
-
-
Tervetuloa seuraamaan uskovaisten ja ateistien välistä kommenttisotaa.
-
Mina uskon... etta Niklas 8-vee tarvitsisi hieman lisaopetusta kirjoittamisen kanssa.
-
-
Uskonnonopetus vois olla kyllä kokonaan sellasta että käydään läpi sitä, miten uskonto vaikuttaa kulttuuriin.
-
Mitä nyt kahdeksanvuotiaalta voi odottaa? Syvällistä teologista pohdintaa varmaan...
-
"miksi nämä vastaukset hyväksyttiin?" Tietääkseni tohon ei myöskään ole lainkaan mitään oikeita vastauksia? Koko uskonto on kuitenkin kajahtaneiden mielikuvitusta, joka jostain syystä otetaan kovin tosissaan. Minusta on sairasta, että koulussa edes on mitään tämänkaltaisia tehtäviä. On ok puhua uskonnoista yhtenä osana kulttuuria ja elämää, mutta tällaiset opetuslapsi ym höpöhöpöt saisi kyllä jättää sataprosenttisesti kirkon hommaksi.
-
-
"uskovaiset ystäväni, älkää lukeko puhekuplia tjsp" No mitä sit ne lukee?
-
No minäpä aloitan: Vaikuttaa hieman pienen pojan kapinalta pakkouskontoa kohtaan, johon hänen vanhempansa hänen vastasyntyneenä kastoivat, koska se nyt vaan on niin ihana ja kaunis perinne. Miksei niitä lapsia voi nimetä uskonnottomasti ja antaa heidä itse liittyä valitsemaansa uskontokuntaan sitten rippikouluiässä? Saatte ihan vapaasti syyttää ylireagoimisesta mutta meidän 8v ei käytä ilmaisuja "läski" tai "haiseva" sellaisesta jota hän arvostaa ja ihailee ja olen ymmärtänyt tällaisen puhetavan pätevän ihan yleisesti muihinkin lapsiin.
-
Miksei kukaan oo viel puuttunu tuoho (oletettavasti)Jeesuksen "Haluatko tulla leikkimään?"-lauseeseen? :D
-
Pakkouskonto pois kouluista ja päiväkodeista! Saastuttavat tuolla paskalla viattomien lasten mielen. Jokainen päättäköön vanhemmalla iällä itse, että haluaako tuota hölynpölyä alkaa opiskelemaan.
-
No, eikös tämä nyt ole juuri tuon kyseisen raamatunkohdan mukainen vastaus? Siinähän nimenomaan julistetaan, että lastenkaltaisten on taivasten valtakunta ja tuo in varmasti kaikista vastauksista sen lähimmäksi aitoa lapsenkaltaisuutta oleva. Ja Jeesus ihan varmasti haisi. Läski tuskin sen sijaan oli, että siitä ehkä puolikas miinuspiste muuten täydellisestä vastauksesta.
-
-
Uskonnoton vanhempi: No minäpä aloitan: Vaikuttaa hieman pienen pojan kapinalta pakkouskontoa kohtaan, johon hänen vanhempansa hänen vastasyntyneenä kastoivat, koska nyt vaan on niin ihana ja kaunis perinne. Miksei niitä lapsia voi nimetä uskonnottomasti ja antaa heidä itse liittyä valitsemaansa uskontokuntaan sitten rippikouluiässä? Saatte ihan vapaasti syyttää ylireagoimisesta mutta meidän 8v ei käytä ilmaisuja “läski” tai “haiseva” sellaisesta jota hän arvostaa ja ihailee ja olen ymmärtänyt tällaisen puhetavan pätevän ihan yleisesti muihinkin lapsiin.
No minäpä jatkan. Kahdeksanvuotias lapsi ei kapinoi pakkouskontoa vastaan, sillä kahdeksanvuotiaalle uskonto on vain yksi, usein tylsä, oppiaine muiden seassa. Haisevat ja läskit on mitä suurimmalla todennäköisyydellä kirjoitettu monisteeseen kaveriporukassa hihittäen, sillä haiseva läski on lapsista hassu. Ei sen vakavampi kannanotto. Mitä taas tulee änkyräateistivanhempiin jotka itku kurkussa taistelevat suvivirttä ja joulujuhlaa vastaan, he ovat ärsyttävyysasteeltaan siellä samoissa lukemissa ovelta ovelle kiertävien kiihkouskovaisten kanssa. Alatteko seuraavaksi märisemään suomen lipusta? Siinä on risti. Apua. Uskonnollinen symboli. Kyllä nyt on paha mieli! Oikeasti. Täällä on uskontotunti kouluissa kerran viikossa ja sieltäkin pääsee pois eroamalla kirkosta. Kerran vuodessa veisattava suvivirsi ei liene verrattavissa uskonnon pakkosyöttöön? Tuo ulina pakkouskonnosta ja yhy-yhy-kieltäkää virret-märinä on jo lähestulkoon naurettavaa. Ne lapsetkin osaavat kyllä erota kirkosta sitten aikananaa jos niin tahtovat. -
Jos ohjeessa lukee että "keksi ja kirjoita" niin kaikki on oikein. Ei ole vääriä vastauksia.
-
Pensseli: Pakkouskonto pois kouluista ja päiväkodeista! Saastuttavat tuolla paskalla viattomien lasten mielen. Jokainen päättäköön vanhemmalla iällä itse, että haluaako tuota hölynpölyä alkaa opiskelemaan.
Ei Suomessa mitään pakkouskontoa ole.. En itse ainakaan ole koskaan uskontoa opiskellut. ET. Kai sellanen on edelleen vaihtoehtona? -
Mun mielestä tuossa kuvassa on ymmärretty ihan kaikki oleellinen: Jeesus hyväksyy lapset luokseen ja muilta ihmisiltä tulee suoraa puhetta senhetkisistä fiiliksistä. Mitä ne ihmiset siellä nyt ois ruvennu turhan päiten jeesustelemaan ;) (Ja kun katsotte tarkkaan tuota kuvaa, niin onhan siinä piirretty Jeesuksen vaatteet siten, että joku vois kuvitella siellä olevan vähän ylimääräistä sisäpuolella.)
-
Muistan itse tehneeni samantapaisia vastauksia noihin puhekuplatehtäviin esim. englannintunnilla.
-
Iha normaalia tuommone, uskovainen olen, ja ei oo kapinoinnista kyse. Ala-asteella ite tuhottii kaikkien kirjojen/lehtisten kuvitukset piirtämällä niihi rivouksia ja häröilyjä :D kaikki maholliset peniksistä rynnäkkökivääreihi.. Ilmeisesti se oli taistelua pakkomatematiikkaa/äikkää/uskontoa/ylliä/enkkua.... Vastaan :D
-
Tästä tulee väittely laihat vs. läskit. Tai pakkouskonto vs. vapaa. Minun puolestani ei uskontoa tarvitsis koulussa opettaa. Rippikoulussa oppii ihan riittävästi. Eikä raamatussakaan puhuta mistään oppimäärästä mikä pitää suorittaa. Riittää kun uskoo ja sekin onnistuu täysin ilman omia ansioita. Niinkuin Jeesuksen kanssa viereisellä ristillä riippunut ryöväri, joka halusi viimeisellä hetkellä tehdä parannuksen ja uskoa. Ei ollut miehellä mitään oppimääriä eikä hyviä tekoja ja silti kelpas Jumalalle.
-
Hallelujah: No minäpä jatkan. Kahdeksanvuotias lapsi ei kapinoi pakkouskontoa vastaan, sillä kahdeksanvuotiaalle uskonto on vain yksi, usein tylsä, oppiaine muiden seassa. Haisevat ja läskit on mitä suurimmalla todennäköisyydellä kirjoitettu monisteeseen kaveriporukassa hihittäen, sillä haiseva läski on lapsista hassu. Ei sen vakavampi kannanotto. Mitä taas tulee änkyräateistivanhempiin jotka itku kurkussa taistelevat suvivirttä ja joulujuhlaa vastaan, he ovat ärsyttävyysasteeltaan siellä samoissa lukemissa ovelta ovelle kiertävien kiihkouskovaisten kanssa. Alatteko seuraavaksi märisemään suomen lipusta? Siinä on risti. Apua. Uskonnollinen symboli. Kyllä nyt on paha mieli!Oikeasti. Täällä on uskontotunti kouluissa kerran viikossa ja sieltäkin pääsee pois eroamalla kirkosta. Kerran vuodessa veisattava suvivirsi ei liene verrattavissa uskonnon pakkosyöttöön? Tuo ulina pakkouskonnosta ja yhy-yhy-kieltäkää virret-märinä on jo lähestulkoon naurettavaa. Ne lapsetkin osaavat kyllä erota kirkosta sitten aikananaa jos niin tahtovat.
Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että sanat haiseva ja läski ovat lapsista hyvin hassuja. Tuota en missään vaiheessa kieltänyt vaan pointtini oli se, etteivät nuo sanat ole kohdettaan pahemmin imartelevia saati arvostavia ilmaisuja. Uskonnon koetta ei muuten tehdä porukassa hihittäen vain ihan yksin. Minua ei pahemmin haittaa risti Suomen lipussa, sillä Jeesus mitä todennäköisimmin naulattiin paaluun kiinni eikä ristiin ja olen lisäksi erittäin ylpeä Maamme-laulusta, joka on harvoja täysin uskonnottomia kansallislauluja maailmassa. Ymmärrän, ettei uskonnon vaivihkainen tuputtaminen lainkaan häiritse sinua ja tuskin sitä edes huomaat mutta tämä johtuu siitä, että kyseesä on juuri sinun rakas uskontosi ja sinun elämänkatsomuksesi. Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että harjoitat uskoasi omassa kirkossasi tai kotonasi, itseasiassa jos tämä oikeus sinulta kiellettäisiin olisi mukana torilla osoittamassa mieltä puolestasi mutta en halua tätä sinun uskoasi minun kasvoilleni saati pekotettuna kurkustani alas. Minä myös vanhempana tiedän mitä lapseni tietää elämänkatsomuksellisista asioista, mitä hän on valmis ottamaan vastaan ja mikä olisi paras tapa lähestyä häntä asian tiimoilta. Tällä hetkellä asia ei häntä paljoa kiinnosta joten en halua kenenkään peloittelevan häntä helvetillä, sanomalla että hän on syntinen (sillä joku ilmeisesti ihmisen psykologiaan selkeästi Derren Brownia huonommin tunteva Jumala kielsi Eevaa syömästä omenaa) tai edes tuputtavan hänelle vaivihkaa mitään virsiä, joissa kiitetän Jumalaa kevään luomisesta ja liitetään sieluja Herran kansaan kuuluviksi... -
Änkyräateisti: Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että sanat haiseva ja läski ovat lapsista hyvin hassuja. Tuota en missään vaiheessa kieltänyt vaan pointtini oli se, etteivät nuo sanat ole kohdettaan pahemmin imartelevia saati arvostavia ilmaisuja. Uskonnon koetta ei muuten tehdä porukassa hihittäen vain ihan yksin. Minua ei pahemmin haittaa risti Suomen lipussa, sillä Jeesus mitä todennäköisimmin naulattiin paaluun kiinni eikä ristiin ja olen lisäksi erittäin ylpeä Maamme-laulusta, joka on harvoja täysin uskonnottomia kansallislauluja maailmassa. Ymmärrän, ettei uskonnon vaivihkainen tuputtaminen lainkaan häiritse sinua ja tuskin sitä edes huomaat mutta tämä johtuu siitä, että kyseesä on juuri sinun rakas uskontosi ja sinun elämänkatsomuksesi. Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että harjoitat uskoasi omassa kirkossasi tai kotonasi, itseasiassa jos tämä oikeus sinulta kiellettäisiin olisi mukana torilla osoittamassa mieltä puolestasi mutta en halua tätä sinun uskoasi minun kasvoilleni saati pekotettuna kurkustani alas. Minä myös vanhempana tiedän mitä lapseni tietää elämänkatsomuksellisista asioista, mitä hän on valmis ottamaan vastaan ja mikä olisi paras tapa lähestyä häntä asian tiimoilta. Tällä hetkellä asia ei häntä paljoa kiinnosta joten en halua kenenkään peloittelevan häntä helvetillä, sanomalla että hän on syntinen (sillä joku ilmeisesti ihmisen psykologiaan selkeästi Derren Brownia huonommin tunteva Jumala kielsi Eevaa syömästä omenaa) tai edes tuputtavan hänelle vaivihkaa mitään virsiä, joissa kiitetän Jumalaa kevään luomisesta ja liitetään sieluja Herran kansaan kuuluviksi…
toi ei oo koe vaa joku tehtävämoniste. -
Hallelujah: No minäpä jatkan. Kahdeksanvuotias lapsi ei kapinoi pakkouskontoa vastaan, sillä kahdeksanvuotiaalle uskonto on vain yksi, usein tylsä, oppiaine muiden seassa. Haisevat ja läskit on mitä suurimmalla todennäköisyydellä kirjoitettu monisteeseen kaveriporukassa hihittäen, sillä haiseva läski on lapsista hassu. Ei sen vakavampi kannanotto. Mitä taas tulee änkyräateistivanhempiin jotka itku kurkussa taistelevat suvivirttä ja joulujuhlaa vastaan, he ovat ärsyttävyysasteeltaan siellä samoissa lukemissa ovelta ovelle kiertävien kiihkouskovaisten kanssa. Alatteko seuraavaksi märisemään suomen lipusta? Siinä on risti. Apua. Uskonnollinen symboli. Kyllä nyt on paha mieli!Oikeasti. Täällä on uskontotunti kouluissa kerran viikossa ja sieltäkin pääsee pois eroamalla kirkosta. Kerran vuodessa veisattava suvivirsi ei liene verrattavissa uskonnon pakkosyöttöön? Tuo ulina pakkouskonnosta ja yhy-yhy-kieltäkää virret-märinä on jo lähestulkoon naurettavaa. Ne lapsetkin osaavat kyllä erota kirkosta sitten aikananaa jos niin tahtovat.
Itselleni ainakin herkkänä lapsena uskonnontunnit ja kaikki uskonnolliset yhteistilaisuudet olivat tuskaisia ja hämmentäviä. En vain ymmärtänyt miten jokin yliolento jonka pitäisi antaa kaikki anteeksi ja rakastaa ehdoitta, silti pakottaa ihmiset kärsimään ja kuolemaan. Muutkin moraaliset opit jäivät hämäriksi, tietenkin, koska ne on raapustettu vuosituhansia sitten eri kulttuur(e)issa, jolloin ihmiset eivät tunteneet luontoa ja maailmaa samalla tavalla kuin me, ja elämää selittämään piti kuitenkin keksiä jotain. Missään ei ollut mitään järkeä, ja opetuksen taso oli karmea. Ei siellä sanottu että tämä ei ehkä sitten olekaan totta. Eräässä viisussa lauletaan miten läpi lukkojenkin, herra Jeesus tulla voi, ja siellä sitten napotin salin lattialla ja yritin tehdä sisältöanalyysiä sanoituksista, ja tulin lopputulokseen että Jeesus varmaan tulee sitten savuna avaimenreiästä. :D Ahdisti myös että Jumala on on kaikkitietävä, missään ei siis ole turvassa, ei edes omassa päässään. En vain ymmärrä miten jotkut voivat olla niin vanhanaikaisia että kokevat että kaiken tämän opettaminen KOULUSSA lapsille, jossa pitäisi opettaa tosiasioista, on "perinteiden" nimissä sallittua. Ihmiset eivät arvosta sitä, miten onnekkaita ovat eläessään tässä ajassa, kun maailman ymmärtäminen rationaalisesti on mahdollista. Sitten pitää kuolemattomuuden kaipuussaan ja merkityksen saamikseksi tukeutua johonkin keksittyyn uskomukseen, "parhaassa" tapauksessa vielä arvostella ja tuomita muita joidenkin oppien mukaan joiden omaksumiseksi ei ole tarvinnut ajatella itse mitään, No, onneksi nykyisin olen "änkyräateisti". Jälkeenpäin ajateltuna uskonnoista opettaminen olisi ollut paljon rakentavampaa, olen niistä ilmiönä kuitenkin kiinnostunut ja samalla oppisi muista kulttuureista tämän hetken maailmassa. Mutta kun ei niin ei. Ehkä sitten olin vain tavallaan naiivi, mutta paljon ajatteleva ja herkästi ahdistuva. Niin, tai... lapsi. Ihmeellistä miten harva tuntuu aikuisena enää muistavan lapsen hengenmaisemaa. Miksi en mennyt ET-tunnille? No mistä minä lapsena olisin tiennyt että se olisi parempi, sitä paitsi lapset usein tekevät niin kuin heiltä odotetaan, niin kuin heille on kotona opetettu, niin kuin kaverit tekevät... Syytää nyt vastuu lasten niskoille. Joskus ei vaan kykene tajuamaan... Nytkin muutama päivä sitten kolme eri uskovaishenkilöä sanoi varmaan muutaman metrin väleillä haluavansa pelastaa minut. Miltä? Kuolemalta? Not likely. -
-
Minua jäi kaivelemaan se seikka, että pienen lapsen asioita kerrotaan somessa. Joo, tämä on lievä verrattuna esim. lasten kuviin uimassa nakuna, mutta silti.
-
Jumalaa ei ole olemassa. Maahanmuutto on perseestä. Pepsi > Coca-Cola Vessapaperirullan alun tulee osoittaa seinää. Enään. Lihansyönti on moraalitonta.
-
Hiphei: Minua jäi kaivelemaan se seikka, että pienen lapsen asioita kerrotaan somessa. Joo, tämä on lievä verrattuna esim. lasten kuviin uimassa nakuna, mutta silti.
Olen samaa mieltä. Some on aika lahjakkaasti hämärtänyt ihmisten yksityisyydentajun. Jos sulla on lapsi, hänellä ei sitä yksityisyyttä ole. -
Suurin mokahan tässä on se, että uskontoa (kristinuskoa ns. "normiaineena") yhä opetetaan peruskoulussa. Elämmehän jo vuodessa 2014...
-
Jos lapsi kuuluu kirkkoon, hän ei peruskoulussa saa valita uskonnon tilalle elämänkatsomustietoa, ei edes vanhempien vaatimuksesta. Vain kirkkoon kuulumaton voi saada elämänkatsomustiedon opetusta.
-
Niklaksella asenne kohdillaan, pisteet siitä! En ymmärrä miksi noita satutunteja pitää edelleen koulussa olla. Lukisivat ennemmin vaikka Nalle Puhia.
-
"Jeesus otti lapset syliinsä ja siunasi heitä" Tämä kuulostaa musta vaan tosi häiritsevältä. Petosiili-jesse. Pitääkö niitä välttämättä koskettaa, eikö voisi jotenkin etäsiunata. =}
-
…: En vain ymmärrä miten jotkut voivat olla niin vanhanaikaisia että kokevat että kaiken tämän opettaminen KOULUSSA lapsille, jossa pitäisi opettaa tosiasioista, on “perinteiden” nimissä sallittua. Ihmiset eivät arvosta sitä, miten onnekkaita ovat eläessään tässä ajassa, kun maailman ymmärtäminen rationaalisesti on mahdollista. Sitten pitää kuolemattomuuden kaipuussaan ja merkityksen saamikseksi tukeutua johonkin keksittyyn uskomukseen, “parhaassa” tapauksessa vielä arvostella ja tuomita muita joidenkin oppien mukaan joiden omaksumiseksi ei ole tarvinnut ajatella itse mitään, No, onneksi nykyisin olen “änkyräateisti”.
Tähän vaan sen verran että olen asunut ulkomailla useampaan otteeseen ja kun on tullut paikallisissa kouluissa ilmi että Suomessa opetetaan uskontoa kouluissa on se kaikkien mielestä ollut ihan mahtavan upea juttu. Monilla ihmisillä on kaipuu jonkinlaiseen hengelliseen yhteisöön tai yhteyteen, ja kun kouluissa ei opeteta ja kotona mahdollisesti tuputetaan vain vanhempien omia mielipiteitä niin nämä ihmiset joutuvat harhailemaan elämässään eteenpäin ilman sitä hengellisyyttä mitä he saattavat kaivata, kristin uskosta tai ihan vaikka sen ulkopuolelta. Hyvä uskonnonopettaja osaa kertoa asiat tuputtamatta omaa näkemystään, niinkuin opetussuunnitelmaan on kirjattu ja opettaa ihan kaikista uskonnoista, ei vain kristinuskosta tai evankelis-luterilaisuudesta. Uskonnonopetus on oikeasti tärkeää ihan muiden kulttuurien ja ihmisten kannalta Suomenkin kansainvälistyessä kaiken aikaa. Avain suvaitsevaisuuteen ja rasismin lopettamiseen on ymmärryksessä, ja missäpä tätä opetettaisiin jos ei kouluissa. -
Näin 23-vuotiaana jos mun eteen lätkäistäis tehtävä “mitä tyypit kuvassa haastelee” niin tyhjää löis pää edelleen! mitä kummaa tuohon keksis?
-
Minä kävin ET tunneilla kun olin kolmannella luokalla, neljännellä halusin sitten katsoa mitä siellä uskonto tunneilla opetettiin. Onneksi mun vanhemmat on antaneet minun itseni valita mihin uskoa, mitä opetella ja miten. Oon käyny riparin ja olen kahdelle lapselle sylikummi, mä tykkään ja muistan vieläkin ulkoa muutamia iloisia virsiä ja must se on ihan ok.. :) Ainiin joo btw, en myöskään kuulu kirkkoon enää, en ole kuulunut muutamaan vuoteen.. Jotenki hassua että kaikista asioista pitää aina ettii se "syvällinen" tarkoitus. Ei mulla ala-asteella ollu mielessä tossa mikään muu kuin uteliaisuus ja se että sai ite päättää kiinnostasko se vai ei.
-
eiooheleppoo: Näin 23-vuotiaana jos mun eteen lätkäistäis tehtävä “mitä tyypit kuvassa haastelee” niin tyhjää löis pää edelleen! mitä kummaa tuohon keksis?
Samoin! Ei nuo vastaukset edes mun mielestä ole mitenkään "pahoja" tai outoja, eihän tuohon nyt saakeli vaan keksi mitään syvällistä (varsinkaan tuon ikäinen). -
-
Sosiaalinen media on Saatanasta. Miten kehtaa vanhempi laittaa 8v lapsensa mietteitä Saatanan ulottuville. Ennen oli pelikortit kiellettyjä, nykyään Saatana ottaa otteen joka päivä sinusta, joka Häneen uskoo!!
-
Niklaksesta tulee vielä hieno mies. Se, että tunnistaa 8-vuotiaana hölynpölyn ja protestoi, on ihailtavaa.
-
…: Itselleni ainakin herkkänä lapsena uskonnontunnit ja kaikki uskonnolliset yhteistilaisuudet olivat tuskaisia ja hämmentäviä. En vain ymmärtänyt miten jokin yliolento jonka pitäisi antaa kaikki anteeksi ja rakastaa ehdoitta, silti pakottaa ihmiset kärsimään ja kuolemaan. Muutkin moraaliset opit jäivät hämäriksi, tietenkin, koska ne on raapustettu vuosituhansia sitten eri kulttuur(e)issa, jolloin ihmiset eivät tunteneet luontoa ja maailmaa samalla tavalla kuin me, ja elämää selittämään piti kuitenkin keksiä jotain. Missään ei ollut mitään järkeä, ja opetuksen taso oli karmea. Ei siellä sanottu että tämä ei ehkä sitten olekaan totta. Eräässä viisussa lauletaan miten läpi lukkojenkin, herra Jeesus tulla voi, ja siellä sitten napotin salin lattialla ja yritin tehdä sisältöanalyysiä sanoituksista, ja tulin lopputulokseen että Jeesus varmaan tulee sitten savuna avaimenreiästä. Ahdisti myös että Jumala on on kaikkitietävä, missään ei siis ole turvassa, ei edes omassa päässään. En vain ymmärrä miten jotkut voivat olla niin vanhanaikaisia että kokevat että kaiken tämän opettaminen KOULUSSA lapsille, jossa pitäisi opettaa tosiasioista, on “perinteiden” nimissä sallittua. Ihmiset eivät arvosta sitä, miten onnekkaita ovat eläessään tässä ajassa, kun maailman ymmärtäminen rationaalisesti on mahdollista. Sitten pitää kuolemattomuuden kaipuussaan ja merkityksen saamikseksi tukeutua johonkin keksittyyn uskomukseen, “parhaassa” tapauksessa vielä arvostella ja tuomita muita joidenkin oppien mukaan joiden omaksumiseksi ei ole tarvinnut ajatella itse mitään, No, onneksi nykyisin olen “änkyräateisti”. Jälkeenpäin ajateltuna uskonnoista opettaminen olisi ollut paljon rakentavampaa, olen niistä ilmiönä kuitenkin kiinnostunut ja samalla oppisi muista kulttuureista tämän hetken maailmassa. Mutta kun ei niin ei. Ehkä sitten olin vain tavallaan naiivi, mutta paljon ajatteleva ja herkästi ahdistuva. Niin, tai… lapsi. Ihmeellistä miten harva tuntuu aikuisena enää muistavan lapsen hengenmaisemaa. Miksi en mennyt ET-tunnille? No mistä minä lapsena olisin tiennyt että se olisi parempi, sitä paitsi lapset usein tekevät niin kuin heiltä odotetaan, niin kuin heille on kotona opetettu, niin kuin kaverit tekevät… Syytää nyt vastuu lasten niskoille. Joskus ei vaan kykene tajuamaan… Nytkin muutama päivä sitten kolme eri uskovaishenkilöä sanoi varmaan muutaman metrin väleillä haluavansa pelastaa minut. Miltä? Kuolemalta? Not likely.
Olen samaa mieltä. Itse olen siirtynyt vasta lukiossa ET tunneille, koska perheessäni ei välitetetty asiasta. Olen siis kasvanut ateistisessa perheessä, mutta vanhempani eivät koskaan olleet kiinnostuneita muista vaihtoehdoista, mitä koulu tarjoaa ja ajattelivat myös, että uskontojen tunteminen on vain hyödyksi. Itse en myöskään kokenut tarpeelliseksi käydä rippikoulua, mitta nämä päätökset ovat tulleet vasta teini-ikäisenä. Lapsen on hyvin vaikea olla "erilainen", jos kaikki muut tekevät jotain, mikä on yleisesti hyväksyttävää. Itsekin koin sen aina tuputuksena ja ylä-asteella aloinkin kyseenalaistamaan koko instituutiota. Muistan, että meillä oli 7. luokalla pappi uskonnonopettajana ja hänellä jäi hyvin usein sormi suuhun, kun ei osannut vastata kysymyksiini. Kuten kommenteissakin oli mainittu, ennen on tullut selittää maailmaa jollain lailla ja aina selitys ei käy järkeen, erityisesti nykyaikana, kun informaatiota pursuu ovista ja ikkunoista. Mielestäni jo päiväkodista alkaen tulisi uskonnonopetus olla pikemminkin valinnaista ja keskittyä eri uskontojen ja kulttuurien ymmärtämiseen eikä pakkouskontotuputukseen. Minulla ei vielä ole lapsia, mutta en halua, että he joutuvat kokemaan samanlaisen valaistuksen vasta niin myöhään. ET yllättäen kävi paremmin järkeen ja kaikki yliluonnollinen humpuuki sai jäädä pois. Tässäkin tapauksessa on lapsi improvisoinut ja täyttänyt tehtävän niin, kuin on ohjeistettu, eli keksi ja kirjoita. Mielestäni tuollaiset tehtävät ovat niitä vaarallisimpia, sillä lapsia ohjeistetaan ajattelemaan jonkun muun ajatusmaailmalla eikä heillä tällöin kuulu olla omia mielipiteitä asiasta. Samoin tässä tapauksessa ei opeteta lasta kyseenalaistamaan mitään vaan uskomaan, että tämä on se yksi ja ainoa totuus. -
Lucifer: Sosiaalinen media on Saatanasta. Miten kehtaa vanhempi laittaa 8v lapsensa mietteitä Saatanan ulottuville. Ennen oli pelikortit kiellettyjä, nykyään Saatana ottaa otteen joka päivä sinusta, joka Häneen uskoo!!
Kuinka sekasin tää porukka oikeasti on! ? Satanasta... juu no sinä syntinen käytät sitä myös. Ymmärsinkö nyt oikein, että somea käyttävät uskovat Saatanaan? -
möhömaha ateisti: Kuinka sekasin tää porukka oikeasti on! ? Satanasta… juu no sinä syntinen käytät sitä myös.Ymmärsinkö nyt oikein, että somea käyttävät uskovat Saatanaan?
Huomaa sarkasmi! Urpo! -
hahahahahah: Miten sit ei ois hyväksytty?Ei kai tohon mitää ehdottoman oikeeta vastausta voi olla. Ok,ehken vähä överi kriittinen mut takana n 1h unta viime yönä,sorry.
Siis ihan luovuuttahan tässä on käytetty, en mä sillä, mutta mun kohdalla ainakin olis opettaja saattanut hymyillä ja naurahtaa nätisti ja pyytää keksimään jotain muuta esimerkiks ton läskin tilalle.. -
Enemmän "tuputusta" taitavat harrastaa nämä ns. "vapaat", joista ilmeisesti on kovin hienoa kun saa kertoa faktoja ja protestoida USKONTOA, joka ei seiso faktojen avulla. Tämän takia mietin, miksi ihmiset tulevat usein pätemään faktoista kristinuskon asioissa, mutta jos esim. Jumala on kaikkivoiva, miksei hän voisi tehdä jotain mahdotonta? Ei tästä pitäisi väitellä, mutta itse en ainakaan arvostele ateistia, muuta kuin sitä, että teidän on PAKKO ilmaista, että ette usko ja, että kaikki tällainen on perseestä. Ajattelette liian suppeasti, vaikka sitä ei tältä kannalta katsoisikaan. Mitään uskova ei menetä, voi vain voittaa, miksi siis ei uskoisi? Jos uskot ja kaikki onkin valetta, et menetä mitään. Jos et usko ja kaikki onkin totta, menetät kaiken. Tähän, arvoisat "vapaat", ette heitä mitään rationaalisen ajattelun pohjamudista kaikuvaa hämärähuutoa. Täyttä tottahan tämä on, viimeiset lauseet teidän on lähes pakko myöntää !
-
Tässähän on kyseessä uskonnon _moniste_ eikä koe. Oikeita vastauksia ei ole, tietenkään. Vastauksia ei myöskään välttämättä ole edes tarvinnut näyttää opettajalle, ollut ehkä läksynä tai muuten vaan tunnilla vaikkapa lisätehtävänä tai muuten vaan tehtävänä, ei eka-tokaluokkalaisten tehtävät ole vielä kovin monimutkaisia. Niin ja tuskinpa Niklaksen luokalta pääsy on edes ollut todellisuudessa mitenkään täpärällä, äiti vaan halunnut jakaa hauskan kuvan kertoa kavereilleen ja samalla kertoa kuinka poikansa taas yksi kouluvuosi on ohi.
-
"Enemmän “tuputusta” taitavat harrastaa nämä ns. “vapaat”, joista ilmeisesti on kovin hienoa kun saa kertoa faktoja ja protestoida USKONTOA, joka ei seiso faktojen avulla." Miten minun nettipalstalla mielipiteeni ilmaiseminen on enemmän tuputtamista kuin jehovantodistajien ovikellon soittaminen ja toisen ihmisen kotiin tunkeutuminen? Voisit myös miettiä miksi uskonnottomilla ihmisillä on nyt tarvetta protestoida uskontoa vastaan. Voisiko syy mahdollisesti liittyä uskonnon ja uskovaisten tekoihin historiassamme? Haluatko arvata vastauksen kysymykseeni itse vai tykkäisitkö, jos tähänkin kysymykseen joku muu pohtisi vastauksen puolestasi? "Mitään uskova ei menetä, voi vain voittaa, miksi siis ei uskoisi? Jos uskot ja kaikki onkin valetta, et menetä mitään. Jos et usko ja kaikki onkin totta, menetät kaiken. Tähän, arvoisat “vapaat”, ette heitä mitään rationaalisen ajattelun pohjamudista kaikuvaa hämärähuutoa. Täyttä tottahan tämä on, viimeiset lauseet teidän on lähes pakko myöntää !" Kaippa tuossa vaikuttaa se kuinka paljon elämästään urhaa aikaa siihen Jumalan palvomiseen. Mielestäni voidaan puhua menettämisestä, jos tuhlaa useita tunteja aikaansa tyhjän palvomiseen tai jos kieltää itseltään jotain mieluisaa tämän takia jne. Ja mitä kertoo uskon laadusta se, ettei oikeastaa usko muttei halua kuollakaan, niin uskoo ihan vaan varmuuden vuoksi? Eikö tuo ole perseennuolemista? Miksi Jumala haluaisi tuollaisia hännystelijöitä valtakuntaansa? Eikö hän muka kaikkivaltiaana näe, että hänen kansaansa kuulutaan vain varmuuden vuoksi, kun ei siinä mitää kerta menetetäkään? Itse ainakin olen mieluummin ihan rehellisesti uskomatta enkä varmuudenvuoksi kirkossa kirjoilla. Ehkä jos tämä Jumala olisikin olemassa kaikkien todennäköisyyksien vastaisesti, niin hän fiksuna kaverina tajuaisi että todisteet olivat häntä vastaan mutta ainakin tämä ateisti-kaveri oli suoraselkäinen ja seisoi pelottomasti elämänkatsomuksensa takana?
-
-
Islamilaisissa maissa on koraaniopetusta leikki-ikäisestä saakka tunteja päivässä. Koraani korvaa kaiken tieteen ja tutkimuksen. Kaikki on jo sanottu 1400 vuotta sitten. --> Eli eikö tuohon verrattuna kristillisissä maissa asiat ole ihan hyvin? Älkää mollarko kristinuskoa, ilman sitä meillä voisi olla koraanikouluja maa täynnä.
-
Änkyräateisti: Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että sanat haiseva ja läski ovat lapsista hyvin hassuja. Tuota en missään vaiheessa kieltänyt vaan pointtini oli se, etteivät nuo sanat ole kohdettaan pahemmin imartelevia saati arvostavia ilmaisuja. Uskonnon koetta ei muuten tehdä porukassa hihittäen vain ihan yksin. Minua ei pahemmin haittaa risti Suomen lipussa, sillä Jeesus mitä todennäköisimmin naulattiin paaluun kiinni eikä ristiin ja olen lisäksi erittäin ylpeä Maamme-laulusta, joka on harvoja täysin uskonnottomia kansallislauluja maailmassa. Ymmärrän, ettei uskonnon vaivihkainen tuputtaminen lainkaan häiritse sinua ja tuskin sitä edes huomaat mutta tämä johtuu siitä, että kyseesä on juuri sinun rakas uskontosi ja sinun elämänkatsomuksesi. Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että harjoitat uskoasi omassa kirkossasi tai kotonasi, itseasiassa jos tämä oikeus sinulta kiellettäisiin olisi mukana torilla osoittamassa mieltä puolestasi mutta en halua tätä sinun uskoasi minun kasvoilleni saati pekotettuna kurkustani alas. Minä myös vanhempana tiedän mitä lapseni tietää elämänkatsomuksellisista asioista, mitä hän on valmis ottamaan vastaan ja mikä olisi paras tapa lähestyä häntä asian tiimoilta. Tällä hetkellä asia ei häntä paljoa kiinnosta joten en halua kenenkään peloittelevan häntä helvetillä, sanomalla että hän on syntinen (sillä joku ilmeisesti ihmisen psykologiaan selkeästi Derren Brownia huonommin tunteva Jumala kielsi Eevaa syömästä omenaa) tai edes tuputtavan hänelle vaivihkaa mitään virsiä, joissa kiitetän Jumalaa kevään luomisesta ja liitetään sieluja Herran kansaan kuuluviksi…
Minä en tainnut missään vaiheessa sanoa olevani minkään uskontokunnan kannattaja, vai sanoinko? En sanonut. Minä en kuulu kirkkoon, minua ei ole kastettu enkä ole rippikoulua käynyt, mutta uskontotunneilla kävin koska kaveritkin kävivät. Kyseessä ei siis ole "minun rakas uskontoni", sillä minulla ei sellaista ole, mutta usko tai älä, en ole missään vaiheessa tuntenut että minulle tuputettaisiin uskontoa. Suvivirttäkin olen vetänyt täysin palkein miettimättä lainkaan mitä siinä sanotaan, enkä usko valehtelevani kun sanon että ei sitä kuule mieti kukaan muukaan muksu siinä vaiheessa kun sitä biisiä vedetään. Ne ovat sitten ne hysteeriset vanhemmat jotka saavat ihottumaa kun, hyvänen aika sentään, siinä laulussa mainitaan jeesus ja herra ja kiitoskin vielä. Ihan oikeasti, löysää sinäkin vähän sitä pipoasi. Suomen valtauskonto on se mikä on ja aina välillä tulee vastaan virsi tai jeesus siellä jeesus täällä, mutta ei siitä tarvitse paineita ottaa. Moinen hysterisointi on itseasiassa aika lapsellista kun sitä oikein miettii. -
kipale: Ei Suomessa mitään pakkouskontoa ole.. En itse ainakaan ole koskaan uskontoa opiskellut. ET. Kai sellanen on edelleen vaihtoehtona?
Joo ei ole pakkouskontoa. -87 syntyneet ainakin saivat valita meidän kouluissa joko uskonnon tai elämänkatsomuksen, että on se kumma kun tätä pakkouskontoa jauhetaan. En ymmärrä miksi pitää kaikesta tehdä taistelu ja vastakkainasettelu, eikä koskaan voi ajatella että uskonnonvapaus tarkoittaa että jotkut haluavat ihan omasta tahdostaan uskoa. Tunnen hyvin paljon ihmisiä jotka uskovat näihin asioihin, eivätkä he kyllä ole niitä minulle tuputtaneet saati mitenkään edes tuoneet julki. Ehkä ristiä kaulassa riparilta tahi vastaavaa. Jos ei napostele, eroa kirkosta, mutta kuten aikasemminkin kommenteista tuli julki, on nämä himoateistit (mitkä täällä interneetin maailmassa jyllää valtoimenaan) ovat juuri ärsyttävyydeltään samaa tasoa kuin hihhulit sunnuntaina kysymyssä olisiko minulla aikaa kuulla kuinka minä pääseen taivaaseen. Tämä ateisti vs. uskovaiset ovat kyllä jotain aivan käsittämätöntä. Jos joku ei anna lapselleen mahdollisuutta valita miten uskoo tahi elää, olisi tämä henkilö varmasti yhtä kontrolloiva jonkun muun asian suhteen, jos uskontoa ei olisi. Se on kasvattajan, ei uskonnon vika. Hyvin useasti olen nuorisotyössä huomannut, ettei vanhemmat käsitä että heidän tehtävänsä on kasvattaa lapsi. On hieman outoa että kasvattaminen on siirretty nuoriso-ohjaajille ja opettajille, jotta voidaan töiden jälkeen tulla valittamaan että "miksi lapsi nyt uskoo ja kasvata se!" tahi "No nyt se ei usko! Kasvata se!". Perkele että menee hermot näiden ääripääkusiäiden kanssa jotka esittävät asian kuin se olisi juuri se keskitie. Ja kun aletaan katsomaan historiaa, on ihan turha pistää asioita nykyuskonnon piikkiin. Maailman tilanne on ollut hieman erilainen keskiajalla kuin 2000-luvulla, eli nämä ristiretket voi taas jättää omaan arvoonsa. Olen keskustellut asioista varsinkin nuorien kanssa, eivätkä HE pidä uskovaista tai ateistia toisilleen uhkana tai edes "sinä vastapuolena". HE pitävät toisiaa nuorina ja yleisesti ottaen vanhemmat ovat ne jotka eivät halua päästää käsistään sitä maailmaa jossa HE ovat eläneet. On kuitenkin kaikkien ymmärrettävä että uskonto ja ateisti asiat tulevat elämän mukana ja nämä asiat nuoren tulisi itse selvittää itselleen, eikä siinä silloin ole tilaa ateistin tai uskovaisen väliintuloille. Niin paljon asiaa ja niin vähän punaistalankaa. :D Menkää itseenne ja syyttäkää sitten uskovaisia/ateisteja. -
Pakko sanoo tähä sotaan viel pari asiaa: Mun mielestä ei pitäisi olla valtionuskontoa, tai koulussa oppiaineena uskontoa ainakaan sellaisena, kun on nykyään. Eikä kenenkään pitäisi kuulua automaattisesti kirkkoon, koska kaiken tämän tuloksena en ihmettele lainkaan sitä että ihmiset kokevat uskonnon pakkopullana ja pakotteena. Ja kyllä, olen uskovainen.
-
Kylläh: Uskonnonopetus vois olla kyllä kokonaan sellasta että käydään läpi sitä, miten uskonto vaikuttaa kulttuuriin.
...jolloin tosin se uskontojen sisältö pitää käydä ihan yhtälailla läpi. Mutta samaa mieltä kyllä, kaikkeen sellanen neutraali näkökulma niin kaikki mahtuis istumaan samoille tunneillekin. -
kipale: Ei Suomessa mitään pakkouskontoa ole.. En itse ainakaan ole koskaan uskontoa opiskellut. ET. Kai sellanen on edelleen vaihtoehtona?
Uskonto on pakollista jos kuuluu kirkkoon, kuten suurin osa suomalaisista kuuluu. Itse kin kuulun kirkkoon mutta aion erota siitä heti kun voin. -
Näin omakohtaisesti voin sanoa, että itseäni ei ala-asteella pahattomasti kiinnostanut uskonto, mutta yläkouluun mentäessä asiasta tuli huomattavasti kiinnostavampi, kun tutkimme muitakin uskontoja kuin vain kristinuskoa ja mietimme uskonnon ideologiaa. Alakoulussa meidän uskonnonopetuksessamme ei annettu edes varaa ajatella, että nämä kyseiset asiat eivät välttämättä ole totta, vaan ne opetettiin _totena_. Eihän se läheskään kaikissa kouluissa näin toimi, mutta omakohtaisesti kertoen. Olisi mielestäni järkevämpää antaa lapsen itse päättää vanhetessaan, haluaako nyt liittyä kirkkoon vai ei. Itseäni ainakin loppuviimeksi alkoi ahdistaa kirkossa olo, koska en pitänyt siitä, että minulle syötettiin asiaa, johon en usko. Eiväthän lapset sitä niin suuresti mieti, mutta mitä lähemmäs murrosikää mennään, sen enemmän asia alkaa vaivata. Siinä, missä kristinusko on todella tärkeä siihen uskoville ihmisille, esimerkiksi minulle uskomukseni siitä, ettei raamattu tai Jumala ole totta, ovat yhtä tärkeitä. Jos nyt välttämättä haluaa lapsen kirkkoon kastaa, niin saisi edes koulussa antaa päättää itse, onko tulossa kirkkoon vai ei. Suvivirttä sun muuta vastaan minulla ei ole mitään ongelmaa, koska se on perinne, jota ei edes ajattele niin uskonnollisena. Toki on hyvä, että ajatellaan muidenkin uskontokuntien edustajia, mutta heidän ei sitä sitten tarvitsisi laulaa, jos eivät halua. Mitä kirkkoon eroamisesta tulee, 15-vuotiashan ei saa erota kirkosta ilman vanhemman lupaa. Ainakin itselläni oli sellainen ongelma, että toinen vanhempi ei meinannut haluta kirjoittaa sitä paperia ollenkaan. Teki sen tosin luultavasti vain kiusatakseen, mutta joillakin ihmisillä oikeasti on niin tärkeä asia se _heidän_ uskomuksensa, että sitä sitten tuputetaan lapsillekin. Eräs kaverini saa lähes paniikkikohtauksia kirkossa, koska äitinsä pakottaa sinne ja monta kertaa on vahingossa raapinut ihonsa rikki käsivarresta, kun on yrittänyt saada mielensä muualle. Tiedän, kuulostaa aika ääripäältä, mutta niillähän ne pointit tuodaan esille. Vaikka on nuoria, joille uskonto olisi yksi hailea, niin on myös nuoria, joille se oma uskomus on hyvin tärkeä. Sen takia uskontoaan ei tulisi sotkea lastenkasvatukseen vaan se lapsi pitäisi nähdä ihan omana ihmisenään, ei omana muovailuvahanukkenaan.
-
Hallelujah: No minäpä jatkan. Kahdeksanvuotias lapsi ei kapinoi pakkouskontoa vastaan, sillä kahdeksanvuotiaalle uskonto on vain yksi, usein tylsä, oppiaine muiden seassa. Haisevat ja läskit on mitä suurimmalla todennäköisyydellä kirjoitettu monisteeseen kaveriporukassa hihittäen, sillä haiseva läski on lapsista hassu. Ei sen vakavampi kannanotto. Mitä taas tulee änkyräateistivanhempiin jotka itku kurkussa taistelevat suvivirttä ja joulujuhlaa vastaan, he ovat ärsyttävyysasteeltaan siellä samoissa lukemissa ovelta ovelle kiertävien kiihkouskovaisten kanssa. Alatteko seuraavaksi märisemään suomen lipusta? Siinä on risti. Apua. Uskonnollinen symboli. Kyllä nyt on paha mieli!Oikeasti. Täällä on uskontotunti kouluissa kerran viikossa ja sieltäkin pääsee pois eroamalla kirkosta. Kerran vuodessa veisattava suvivirsi ei liene verrattavissa uskonnon pakkosyöttöön? Tuo ulina pakkouskonnosta ja yhy-yhy-kieltäkää virret-märinä on jo lähestulkoon naurettavaa. Ne lapsetkin osaavat kyllä erota kirkosta sitten aikananaa jos niin tahtovat.
Itse kirjoitin tokalla luokalla vastaavanlaiseen tehtävään, jossa kaveri tuli kysymään mikset ollut joulukirkossa, vastaukseksi "En usko jumalaan, joten painu tiehesi!" Jostain syystä opettaja ei pahemmin pitänyt vastauksesta, mutta en suostunut sitä vaihtamaan. Koko peruskoulun ajan kestänyt pakkouskonto oli erittäin syvältä ja tein sen myös tiettäväksi kaikille opettajilleni. Useampikin kysyi miksen eroa kirkosta ja vastaus oli kaikille sama, vanhemmat eivät antaneet. Epäkohta tuli korjattua samana päivänä kun täytin 18. Valitettavasti en saanut katkaistua kierrettä omien lapsieni kohdalla vaan heidät kastettiin minun tahtoani vastaan, koska laissa määritellään lasten seuraavan äitinsä uskontokuntaa mikäli vanhemmat eivät pääse sopuun uskontokunnasta. -
Hallelujah: Minä en tainnut missään vaiheessa sanoa olevani minkään uskontokunnan kannattaja, vai sanoinko? En sanonut. Minä en kuulu kirkkoon, minua ei ole kastettu enkä ole rippikoulua käynyt, mutta uskontotunneilla kävin koska kaveritkin kävivät. Kyseessä ei siis ole “minun rakas uskontoni”, sillä minulla ei sellaista ole, mutta usko tai älä, en ole missään vaiheessa tuntenut että minulle tuputettaisiin uskontoa. Suvivirttäkin olen vetänyt täysin palkein miettimättä lainkaan mitä siinä sanotaan, enkä usko valehtelevani kun sanon että ei sitä kuule mieti kukaan muukaan muksu siinä vaiheessa kun sitä biisiä vedetään. Ne ovat sitten ne hysteeriset vanhemmat jotka saavat ihottumaa kun, hyvänen aika sentään, siinä laulussa mainitaan jeesus ja herra ja kiitoskin vielä. Ihan oikeasti, löysää sinäkin vähän sitä pipoasi. Suomen valtauskonto on se mikä on ja aina välillä tulee vastaan virsi tai jeesus siellä jeesus täällä, mutta ei siitä tarvitse paineita ottaa. Moinen hysterisointi on itseasiassa aika lapsellista kun sitä oikein miettii.
Minä taas olen aina pohdiskellut asioita ihan pienestä asti. Menin lapsena nukkumaan aina jonkin verran aikaisemmin, jotta voisin pohdiskella ennen kuin nukahdan. Ennen esikouluun menoa ajattelin, että kuolema on samanlaista kuin aika ennen syntymää ja mietin onko vaikkapa muurahaisen päälle astuminen oikein, kun silläkin on vain yksi ainoa ainutlaatuinen pieni elämänsä. No sitten menin kouluun ja opettajani oli harras kristitty. Hän tivasi minulta miksi uskoisin ikuiseen kadotukseen, kun voisin uskoa Jeesukseen ja päästä taivaaseen. Olin hyvin hämmentynyt, sillä ei kai kukaan lapsi halua kuolla. Raamatun tarinoita luettiin samalla asenteella kuin historian kirjoja ja usein jopa yhdistettynä historian tunteihin. Jos yritin kysyä tarkentavia kysymyksiä vaikkapa taivaasta, ymmärtääkseni paremmin, minulle suututtiin. Ja olen ihan pienestä pitäen kuunnellut lauluista sanat hyvin tarkkaan ja miettinyt mitä ne tarkoittavat. Toisinaan saatan pohtia jopa yhden sanan valintaa laulussa ja miettiä miksi se on siihen päätetty laittaa. On myös useitä lauluja joita en voi kuunella ollenkaan kun niiden epäloogisuus ärsyttää. Tiedän että useimmat ihmiset eivät ole tässä asiassa kaltaisiani mutta varmasti muitakin sellaisia on olemassa, jotka laulujen sanoja edes jotenkuten kuuntelevat. (Arvatenkin en osaa itse laulaa saati tanssia!) En ymmärrä tuota lapsellisuus väitettä. Eikö ihmisellä saisi siis mielestäsi olla elämässään mitään mihin suhtautuu intohimolla? Jos et kuitenkaan ihan näin radikaalisti olisi ihmisen mielipiteenilmaisun oikeutta poistamassa, niin mikä aihe olisi sitten mielestäsi sovelias "hysteriointiin", jos oma maailmankatsomus ei sellainen ole? Naapurini suuttui kun Viro nosti alkoholiverotusta ja työkaverini hakkasi parveketuolin pirstaleiksi, kun Suomi hävisi Venäjälle jääkiekossa. Mielestäni tämä on lapsellista hysteriointia perheellisiltä miehiltä mutta ihmiset ja heidän kiinnostuksen kohteensa ovat erilaisia. Itselläni tiede ja logiikka ei ole vielä koskaan satuttanut muurahaistakaan. En myöskään mustamaalaa mitään uskontoa lapseni kuullen saati kiellä häntä tekemästä omia parhaaksi katsomiaan valintoja. -
joose: Niklaksella asenne kohdillaan, pisteet siitä! En ymmärrä miksi noita satutunteja pitää edelleen koulussa olla. Lukisivat ennemmin vaikka Nalle Puhia.
Joo siis meille luettiin ala-asteella uskonnon tunneilla perjantaisin Harry Potteria :D kolmessa vuodessa opettaja sai 4 ekaa kirjaa luettua :D en valita. Eikä meistä kukaan ruvennu siltikään uskomaan että luudalla voi lentää. -
Onko joku kirjoitustaitoinen todella niin kehari, että kuvittelee, että ei ole olemassa muita kuin "uskovaisia ja ateisteja"? Ja muuten kirkon/kirkkojen toiminta on ihmisoikeuksien vastaista silloin, kun sinne muiden toimesta liitetään jäseneksi joku sellainen, jolta ei kysytä omaa mielipidettä tai joka ei sitä kykene kertomaan. Se on myös raamatun vastaista. Lapset ovat kelvollisia sellaisenaan. Heidän pakkoliittämisensä johonkin lahkoon on mielestäni pyhänhengenpilkka ja varma, peruuttamaton tie helvettiin.
-
Käyn ite viellä koulua ja oon sitä mieltä että uskonto on perseestä.Eikä sillä tee oikeesti mitään
-
12v tyttö joka on kyllästynyt uskontoon: Käyn ite viellä koulua ja oon sitä mieltä että uskonto on perseestä.Eikä sillä tee oikeesti mitään
Kyllä tekee, vaikka uskonnollinen vakaumuksesi olisi mikä - uskonnot ovat merkittävä osa kulttuuria, filosofiaa ja historiaa ja oppimalla uskonnoista opit paljon siitä maailmasta jossa elät. Ei se sitä tarkoita että sinun pitäisi itse uskoa, siinä mielessä ei teekään mitään. Ikäisesi ei voi vielä oikein käsittää uskontojen merkitystä osana kokonaisuutta, ja olisi hyvä jos koulussa yritettäisiin selittää se paremmin, sen sijaan että keskitytään johonkin aasin selässä ratsasteluun ja ristillä roikkumiseen kaikella käytettävissä olevalla ajalla. -
tou ei ole kenenkään 8 vee niklaksen vaan markoboyn aka. pullantuoksuisenisännän youtubeen laittamassa videossa oleva vanha uskonnon tehtävä >:(
-
suodatinpussi: Niinno tekstausta aletaan opettaa siinä 2lk.. eli siis 8 vuotiaille, kauno opetellaa 4-5lk :))
Väärin. Itse aloitin ekaluokan vuonna 2006 ja silloin opeteltiin tekstaamaan. Kauno opetettiin kakkosella. Vai oliko se toisinpäin? No, pointti oli että nuo kaksi opetetaan kahtena ekana vuonna. Ainakin silloin kun itse olin eka-tokaluokkalainen. Ja, koska olen vasta ysillä, en usko noiden radikaalisti muuttuneen. -
-
"Vain henkisesti sairas uskoo jumalaan" Siinäpä hieno toteamus, ja kaikki ketkä tuosta herneet nenään ottaa ja meitä eri mieltä olevia tuomitsemaan ryhtyy voisi katsoa peiliin. Juhani Leskinenkin tiesi aikoinaan sanoa teologiseen väittelyyn: "Pilkkaanko jumalaa,vai jumalan kuvaa" Niimpä niin,ei jumala suutu sen mollaamisesta koska on ihmistä ylempänä,ihmiset suuttuu. Koulujen uskonnon opetus on ollu keskutelukiiloissa pitkään ja musta on ihan ookoo et sitä opetetaan koulussa mutta huono tilanne olisi se jos sielä on joku uskis sysäämässä nuoria omaan uskoonsa ja tuomitsemassa vasta väitteet
Kommentti