Kirpputorin löytöjä, osa 272
Vuosi 1998 soitti ja pyysi tämän ilmoituksen takaisin.
41 kommenttia
-
Tek. miel. san. "Mit. vit." mutt. ei ol. vitsik. kun sit. käyt. muutenkin.
-
-
En tiiä onko Marin myymä kone minkälainen tykki, mut Mari on kyl melekonen myyntitykki. Kumma jos ei mee kaupaks. :D
-
-
Eero Tikka: En tiedä onko tuo välttämättä laiskuuttakaan. Enemmän vaivaa siinä varmaan on pohtia että mihin kohtaan laittaa pisteen kuin kirjoittaa se koko sana.
Ei tuossa ole pohdittu. Onko nopeampaa kirjoittaa hyvä vai hyv. tai koko vai kok.? -
Kuinkahan paljon Mirja kokee hyötyvänsä lyhentämällä esim. "koko" -sanan "kok."??? Onhan toi toki kätevää, jos kirjoitusnopeus on tasoa kaksi merkkiä minuutissa. Eipä mene tuntikausia kaikkien "ylimääräisten" -merkkien hakemisessa, kun piste löytynee kuitenkin melko nopeasti. :D
-
En kyllä haluais lukea Mirjan kirjottamaa kirjaa... "Olip. kylm. j. myrsk. y. Hovimest. ol. syyll. Se. pit. s." Ja joskus on kyllä huvittavaa, kun ihmiset "lyhentää" sanoja ihan mielivaltaisesti, kun ei oikeasti tiedetä niitä lyhentämisen sääntöjä. Ja toisekseen, olen aina ihmetellyt tuota tapaa lyhentää, kun se piste korvaa vain sen vikan kirjaimen. Eikö jengi tajua, että merkkimäärä on sama ja olisi kivempi nähdä se oikea kirjain siellä lopussa eikä pistettä. Ugh.
-
Tästä tulee mieleen Aku Ankoista tuttu Eka Vekara. Niiden kansahan aloitti lyhentämään sanoja, koska "oli nopeampaa kirjoittaa ja puhua" niin. Lopulta lyhentely meni niin äärimmilleen, että sanoista oli jäljellä vain ensimmäiset kirjaimet ja porukan piti ymmärtää puhuttu muiden lauseen kirjaiden perusteella kontekstista tehden keskustelusta lähes mahdottoman. Tämä johti siihen, että kukaan ei ymmärtänyt toisiaan ja lopulta porukkaa rupes vituttaan niin paljon, että päätyivät palaamaan normaaliin puhe/kirjoitustapaan ja piruuttain lisäämään joka sanan eteen k-kirjaimen muistuttamaan siitä miten typeriä he olivat aikoinaan.
-
-
Luu: Tästä tulee mieleen Aku Ankoista tuttu Eka Vekara. Niiden kansahan aloitti lyhentämään sanoja, koska “oli nopeampaa kirjoittaa ja puhua” niin. Lopulta lyhentely meni niin äärimmilleen, että sanoista oli jäljellä vain ensimmäiset kirjaimet ja porukan piti ymmärtää puhuttu muiden lauseen kirjaiden perusteella kontekstista tehden keskustelusta lähes mahdottoman. Tämä johti siihen, että kukaan ei ymmärtänyt toisiaan ja lopulta porukkaa rupes vⅰtuttaan niin paljon, että päätyivät palaamaan normaaliin puhe/kirjoitustapaan ja piruuttain lisäämään joka sanan eteen k-kirjaimen muistuttamaan siitä miten typeriä he olivat aikoinaan.
Muuten oikein paitsi se oli p-kirjain. -
Sii. mit. Vit.. Ku. urp. kirj. täll. tav. Päähän tuossa tulee kipeäksi. Sitä paitsi onhan tuo nyt idioottimaista ja itsekästä toisia ihmisiä kohtaa. Etenkin jos haluaa myydä jotain. Toisaalta kuka tuollaisen kasari-ihmeen haluaisi edes ostaa.
-
Ennen muinoin lehti-ilmoituksissa tuo toimi, kun halusi säästää tilaa ja sitä kautta rahaa. Sitä vaan, että miten nopeuttaa tai lyhentää kirjoittaa sana hyvä muodossa hyv. Saman verran merkkejä. Sääntöhän menee niin, että sanaa ei kannata lyhentää, jos se ei lyhene vähintään kolmella kirjaimella. Tuon hyv. kohdalla ei todellakaan toteudu, ei lyhene yhdelläkään merkillä...
-
Mun luokalla oli aikoinaan poika, joka kirjotti kaikki muistiinpanot lyhentäen vihkoon. Voin kuvitella, että on kokeisiin lukiessa miettinyt, että mit vit tuo luk mit tark xD
-
Mutta Mirjahan kirjoitti tuon lopun ilmoituksesta ihan miten sattuu, siinä pitäisi lukea: "puh. 04./Mir."
-
-
Tokasta tulee mieleen vanha moka, jossa myytiin kahden istuttavaa valkoista sohvaa ja sanoja oli kuvauksessa muka liikaa Anyone?
-
Tuli mieleen ku mun kaveri pienenä yritti opettaa mua lyhentämään sanoja pisteiden avulla ja se käytti esimerkkinä sanaa "leikki" jonka se lyhensi muoton "leikk." :'D
-
Kommentti