Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Ratkaisu sote-ongelmaan

Yksinkertainen ratkaisu sote-ongelmaan löytyy suoraan 80-luvulta.
Ratkaisu sote-ongelmaan

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 55 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Memerento 5.6.2018 0:32
      Tulos: +282 (310 ääntä)
      Artikkelista näkee Johannan kokonimen, mutta eipä siinä mitään. Eipä ollu hän tällä kertaa se mokailija tässä.

      Lainaa

    2. Tulos: +158 (250 ääntä)
      Saatoin juuri lukea useampaan kertaan "antaisit aika monen Kekkosen kuolla", ja ihmettelisin, olisiko se niin suuri menetys.

      Lainaa

    3. Tulos: +551 (565 ääntä)
      Hyvä Jari! Esimerkillistä oman typeryytensä tunnustamista.

      Lainaa

    4. Tulos: +266 (294 ääntä)
      Jarin kaltaiset "tekniikan puolen miehet" tiivistävät hyvin sen, mikä Suomen vientiteollisuuden rakenteellinen ongelma on...

      Lainaa

    5. Tulos: +418 (420 ääntä)
      Sinäpä sen sanoit, Jari. Ei pitäisi hirveästi huudella.

      Lainaa

    6. Tulos: +187 (189 ääntä)
      1980. Jumalan vuosi.

      Lainaa

    7. Tulos: +300 (316 ääntä)
      Valitettavasti Jarin älykkyysosamäärällä varustettuja henkilöitä on ihan hallituksessa asti päättämässä tulevaisuuttamme koskevista asioista. Kiitos Jarin kaltaisten äänestäjien. "Paras argumentti demokratiaa vastaan on viiden minuutin keskustelu keskivertoäänestäjän kanssa", sanoi kuulemma Winston Churchillkin.

      Lainaa

    8. Kilokalori 5.6.2018 6:57
      Tulos: -45 (137 ääntä)
      Periaatteessa Jarilla on hyvä pointti. Buranat tai antibiootit eivät lääketeollisuutta elätä. Lääketeollisuuden ansaintalogiikka on se, että kehitetään toimiva patentoitu kohdelääke, ja laitetaan hinnaksi vaikka 15000 euroa / päiväannos. Sitten katsotaan, suostuuko valtiot tähän vedätykseen. Jos kaikki maat kieltäytyisivät maksamasta, näiden lääkkeiden hinta laskisi. Esim. länsimaat ostavat kalliimpia ja parempia HIV-lääkkeitä, kuin kehitysmaat. Suomessakin oli jo lehtijuttu, jossa vakavasti sairaalle lapselle ei maksettu monen miljoonan euron lääkehoitoa, joka olisi pidentänyt elämää noin 10 vuotta. Pahis tässä kuviossa ei pitäisi olla sote-yhtymä joka kieltäytyy, vaan lääkefirma, joka hinnoittelee. Lääkkeen tuotantohinta ei ole montaa senttiä. Harmillista, että meillä on päättämässä näitä juhasipilöitä, jotka eivät ymmärrä tekniikasta tai johtamisesta tai verotuksesta tai sotesta mitään. Eivätkä he avaa silmiään omalle tietämättömyydelleen, kuten Jari hienosti teki. Mutta kun hyvävelikavereille luvattiin, niin sote pitää saada, maksoi mitä maksoi... ja tulee maksamaan.

      Lainaa

    9. Tulos: +77 (83 ääntä)
      Sargee: Jarin kaltaiset “tekniikan puolen miehet” tiivistävät hyvin sen, mikä Suomen vientiteollisuuden rakenteellinen ongelma on…
      Ja hallitustyön. Tekniikan puolen Juha sotkee kaiken.

      Lainaa

    10. Tulos: +129 (141 ääntä)
      Kilokalori: Pahis tässä kuviossa ei pitäisi olla sote-yhtymä joka kieltäytyy, vaan lääkefirma, joka hinnoittelee. Lääkkeen tuotantohinta ei ole montaa senttiä.
      En itsekkään ole lääkerahastuksen kannattaja, mutta jotain rajaa näihin puheisiin nyt: https://www.hs.fi/talous/art-2000005565363.html "Kilohinta neljä miljardia euroa" Siinä on on jo aika monta senttiä. Tottakai jonkin buranan tai muun vuosikymmeniä teossa ja käytössä olleen tuotteen valmistus on halpaa. Sitten kun alat laskemaan hintaa esim. uudelle syöpälääkkeelle: mahdollinen vuosikymmenen tutkimus, Vuosikymmenen testaus ja lopuksi vielä sen tuottaminen aineksista, joita ei voi tuottaa kuin yhdessä laboratoriossa milligramman kerrallaan. Kaiken tuon työn jälkeen jos sanotaan, että ei meillä ole halua maksaa niin luuletko lääkeyhtiöiden edes lähtevän valmistamaan uusia lääkkeitä mihinkään? Vaikka se perseestä onkin, niin juuri tuo kilpailu ja raha vie lääketeollisuutta eteenpäin. Kärjistin aihetta nyt toiseen suuntaan, mutta niinhän sinäkin teit tuolla "maksaa senttejä" kommentilla.

      Lainaa

    11. Seppo Saviniemi 5.6.2018 8:19
      Tulos: +135 (137 ääntä)
      Luulis, että ihan tarkoituksella joidenkin 40 vuotta vanhojen tekniikoiden käyttäminen voi tietyissä tapauksissa tulla jopa kalliimmaksi.

      Lainaa

    12. Tulos: +36 (38 ääntä)
      Tämä kiinnostaa oikeasti. Mikä se vientiteollisuuden rakenteellinen ongelma on?
      Sargee: Jarin kaltaiset “tekniikan puolen miehet” tiivistävät hyvin sen, mikä Suomen vientiteollisuuden rakenteellinen ongelma on…

      Lainaa

    13. Tulos: +102 (108 ääntä)
      Kilokalori: Periaatteessa Jarilla on hyvä pointti. Buranat tai antibiootit eivät lääketeollisuutta elätä. Lääketeollisuuden ansaintalogiikka on se, että kehitetään toimiva patentoitu kohdelääke, ja laitetaan hinnaksi vaikka 15000 euroa / päiväannos. Sitten katsotaan, suostuuko valtiot tähän vedätykseen. Jos kaikki maat kieltäytyisivät maksamasta, näiden lääkkeiden hinta laskisi. Esim. länsimaat ostavat kalliimpia ja parempia HIV-lääkkeitä, kuin kehitysmaat. Suomessakin oli jo lehtijuttu, jossa vakavasti sairaalle lapselle ei maksettu monen miljoonan euron lääkehoitoa, joka olisi pidentänyt elämää noin 10 vuotta. Pahis tässä kuviossa ei pitäisi olla sote-yhtymä joka kieltäytyy, vaan lääkefirma, joka hinnoittelee. Lääkkeen tuotantohinta ei ole montaa senttiä.
      Lääkkeen tuotantohinta ei ole montaa senttiä, mutta lääkkeen kehitys maksaa miljardeja. Jos lääkettä tarvitsee 100 ihmistä maailmassa, niin ei ihmekään, että myyntihinta pitää olla vähän eri, kuin lääkkeillä, joilla on paljon ostajia.

      Lainaa

    14. Tulos: +120 (126 ääntä)
      Mikähän siinä on, että tekniikan puolen miehet pitävät usein itseään kaikkien alojen asiantuntijoina.

      Lainaa

    15. back to the 80's 5.6.2018 9:06
      Tulos: -38 (58 ääntä)
      Puuttumatta Jarin argumentointiin, johon on jo ammuttu tarpeeksi reikiä, oikaisen sen verran Johannaa, että kyllä 80-luvulla (mutta ei vielä 1980) kotitietokoneet alkoivat yleistyä. Monelle kyllä tekisi hyvää jättää se kännykkäkin piirongin päälle.

      Lainaa

    16. Kirjautuminen epäonnistui 5.6.2018 9:59
      Tulos: +120 (130 ääntä)
      Hyvinhän tämä päättyi, kun Jari lopulta tunnustikin, ettei ollut ihan loppuun asti miettinyt. Virheensä tunnustaminen on niin vaikea ja harvinainen temppu, että hyvä kuva lopulta jää Jarista! Tarpeeksi täällä Feissarimokissa onkin nähty tietäjiä, jotka jaksavat vääntää loputtomiin sittenkin, kun ovat joutuneet pussiin monta kertaa.

      Lainaa

    17. Kilokalori 5.6.2018 10:01
      Tulos: +34 (78 ääntä)
      inkshu: Lääkkeen tuotantohinta ei ole montaa senttiä, mutta lääkkeen kehitys maksaa miljardeja. Jos lääkettä tarvitsee 100 ihmistä maailmassa, niin ei ihmekään, että myyntihinta pitää olla vähän eri, kuin lääkkeillä, joilla on paljon ostajia.
      Jos lääkettä tarvitsee 100 ihmistä maailmassa, niin onko näiden sadan ihmisen pelastaminen miljardien eurojen arvoista kaikkien muiden maksajien mielestä? Pitääkö ihminen pelastaa joltain absurdin satunnaiselta geenivirheeltä, jos se maksaa miljoonia per henkilö - ja samalla ne miljoonat on ihan kirjaimellisesti pois tavallisten kuolevaisten ja vanhusten hoidosta? Entä, jos 10 vuoden päästä KAIKKIIN erikoisimpiin tauteihinkin löytyy miljoonia maksava geenilääke - pitääkö yhteiskunnan maksaa jokaiselle vanhukselle geenilääke siihen 95-vuotiaana löydettyyn leukemiaan? Hyväksymmekö me sitä, ettei kaikkia sairauksia voida hoitaa? Nämä ovat kysymyksiä, joita sairaaloissa pohditaan jo nyt. Meillä on hoitokeinoja, joita 1980-luvulla ei ollut - mutta ne maksavat. Ja se raha on pois kaikesta muusta terveydenhuollosta. Mummo makaa märissä vaipoissa, koska ei ole hoitajia, jotta toinen mummo saa miljoonia maksavaa leukemialääkettä?

      Lainaa

    18. Tulos: +19 (37 ääntä)
      Kilokalori: Jos lääkettä tarvitsee 100 ihmistä maailmassa, niin onko näiden sadan ihmisen pelastaminen miljardien eurojen arvoista kaikkien muiden maksajien mielestä? Pitääkö ihminen pelastaa joltain absurdin satunnaiselta geenivirheeltä, jos se maksaa miljoonia per henkilö – ja samalla ne miljoonat on ihan kirjaimellisesti pois tavallisten kuolevaisten ja vanhusten hoidosta? Entä, jos 10 vuoden päästä KAIKKIIN erikoisimpiin tauteihinkin löytyy miljoonia maksava geenilääke – pitääkö yhteiskunnan maksaa jokaiselle vanhukselle geenilääke siihen 95-vuotiaana löydettyyn leukemiaan? Hyväksymmekö me sitä, ettei kaikkia sairauksia voida hoitaa? Nämä ovat kysymyksiä, joita sairaaloissa pohditaan jo nyt. Meillä on hoitokeinoja, joita 1980-luvulla ei ollut – mutta ne maksavat. Ja se raha on pois kaikesta muusta terveydenhuollosta. Mummo makaa märissä vaipoissa, koska ei ole hoitajia, jotta toinen mummo saa miljoonia maksavaa leukemialääkettä?
      No nyt ei sitten enää pohdita lääkkeiden hintoja vaan siirryitkin tutkimaan etiikkaa. Kerroppa sitten kuinka monta tuollaista "miljoonan euron mummoa" meillä hoidetaan? Paljonko tällä hetkellä tuollaiset miljoona euroa maksavat hoidot vievät pois vanhuudenhoidosta?

      Lainaa

    19. Tulos: +7 (19 ääntä)
      "EnEN oli kaIKKI paREMmIn?!!!"

      Lainaa

    20. Tulos: +51 (53 ääntä)
      Kyllä varmaan maakuntien mummoille riittäisi jos saataisiin terveyskeskuksiin edes vuoden 1987 taso. Vaan kohta ei enää keskussairaaloitakaan ole

      Lainaa

    21. Mitävittuanyttaas 5.6.2018 13:50
      Tulos: -7 (45 ääntä)
      Huomaa että Jari on tekniikan mies, kun vasta sitten myöntää oman erheellisyytensä kun asia on osoitettu todeksi. Ei siis osaa käyttää harkintaa etukäteen vaan pakko on kaikkitietävänä lässyttää läpiä päähän. Haista vittu, Jari.

      Lainaa

    22. Tulos: +18 (34 ääntä)
      Sargee: Jarin kaltaiset “tekniikan puolen miehet” tiivistävät hyvin sen, mikä Suomen vientiteollisuuden rakenteellinen ongelma on…
      Luulen, että Jari näpertelee omassa autotallissaan jotain vanhaa ooppelia ja siten tituleeraa itseään "tekniikan mieheksi".

      Lainaa

    23. Tulos: +79 (79 ääntä)
      Seppo Saviniemi: Luulis, että ihan tarkoituksella joidenkin 40 vuotta vanhojen tekniikoiden käyttäminen voi tietyissä tapauksissa tulla jopa kalliimmaksi.
      Kyllä. Esimerkiksi pienten keskosten kohdalla vammautumisprosentti oli kasarilla huomattava, kun nykyään valtaosa selviää täysin terveeksi. Vammaispalvelun kustannukset eliniäksi vs. muutaman viikon tehohoito nykyaikaisin menetelmin...

      Lainaa

    24. Kiitos vain 5.6.2018 15:22
      Tulos: +68 (76 ääntä)
      Jarin logiikalla minulla ei sitten olisi ollut oikeutta leukemialääkkeelle, joka maksoi silloin 100 e/päivä. Minulla todettiin 20 vuotiaana leukemia, joka esiintyy tavallisemmin vanhemmalle väestölle. Lääke oli tuolloin melko uusi ja sitä ennen minulle olisi annettu 6 vuotta elinaikaa. Eli olisin kuollut 8 vuotta sitten ja en olisi synnyttänyt lapsiani (7 v. ja 1 v.). En olisi myöskään vakituisessa työsuhteessa ja maksaisi veroja yhteiskunnalle. Niin, olisiko ollut parempi/halvempaa antaa minun vain kuolla pois?

      Lainaa

    25. Tulos: -46 (68 ääntä)
      Kiitos vain: Niin, olisiko ollut parempi/halvempaa antaa minun vain kuolla pois?
      Riippuu ihan siitä paljonko maksoit veroja tai aiot maksaa. Emme me täällä tiedetä sinun palkkaasi tai verovähennyksiäsi joten outoa, että kysyt sitä meiltä

      Lainaa

    26. Kiitos vain 5.6.2018 17:46
      Tulos: +38 (50 ääntä)
      Jallu: Riippuu ihan siitä paljonko maksoit veroja tai aiot maksaa. Emme me täällä tiedetä sinun palkkaasi tai verovähennyksiäsi joten outoa, että kysyt sitä meiltä
      Retorinen kysymys, en kysynyt sitä sinulta tai keneltä muultakaan.

      Lainaa

    27. Tulos: +62 (64 ääntä)
      Jarissa henkilöityy todella hienosti nettikommentoinnin mätä ydin. Mitään en mistään tiedä enkä edes yritä ottaa selville, mutta taatusti mölisen siitä sitäkin kovempaan ääneen!

      Lainaa

    28. Arkkienkeli 5.6.2018 18:25
      Tulos: +26 (30 ääntä)
      Kiitos vain: Jarin logiikalla minulla ei sitten olisi ollut oikeutta leukemialääkkeelle, joka maksoi silloin 100 e/päivä. Minulla todettiin 20 vuotiaana leukemia, joka esiintyy tavallisemmin vanhemmalle väestölle. Lääke oli tuolloin melko uusi ja sitä ennen minulle olisi annettu 6 vuotta elinaikaa. Eli olisin kuollut 8 vuotta sitten ja en olisi synnyttänyt lapsiani (7 v. ja 1 v.). En olisi myöskään vakituisessa työsuhteessa ja maksaisi veroja yhteiskunnalle. Niin, olisiko ollut parempi/halvempaa antaa minun vain kuolla pois?
      Sama täällä, tosin eri sairauden osalta. Sairastuin laihana teininä (1983) 1 tp. diabetekseen ja jouduin käyttämään 80-luvulla sian & härän haimasta uutettua insuliiniä hoitoon hel**tin pitkillä neuloilla ja ruiskuilla. Onneksi 90-luvun alussa tuli synteettisesti tehdyt inskat, insuliinikynät, yms. ja olo parani kertaheitolla. 80-luvulla diabeetikon elinkaareksi annettiin +10v. sairastumisesta, mutta onneksi modernien (90-luvun) lääkkeiden avulla olen edelleen näin 5k vielä hengissä. Ja aion irstastella & porskuttaa hamaan loppuun saakka...

      Lainaa

    29. Arkkienkeli 5.6.2018 18:28
      Tulos: -12 (28 ääntä)
      Kiitos vain: Tulos: +5 (7 ääntä)
      ...jotkut persut tälläkin keskustelualueella ovat antaneet kaksi miinusääntä kommentillesi. "Tulos: +5 (7 ääntä)" En ymmärrä ihmisiä. Ps. kaikkea hyvää Sinulle & live long and prospect!

      Lainaa

    30. Arkkienkeli 5.6.2018 18:33
      Tulos: -5 (29 ääntä)
      Jallu: Riippuu ihan siitä paljonko maksoit veroja tai aiot maksaa. Emme me täällä tiedetä sinun palkkaasi tai verovähennyksiäsi joten outoa, että kysyt sitä meiltä
      Paljonko itse maksat veroja? Ei nimittäin maksamani verot (noin 30-40 th. €/vs.) näytä tulleen oikeaan kohteeseen, sillä maksettuani veroistani peruskoulutuksesi et silti hallitse edes kotimaisen kielen oikeinkirjoitusta. Neuvon, että suoritat veronmaksajille saman tien takaisin peruskoulutukseesi kuluneen summan (noin 1 milj. €) ja vasta sitten tulet kitisemään veroista.

      Lainaa

    31. Kiitos vain 5.6.2018 18:34
      Tulos: +8 (14 ääntä)
      Arkkienkeli: …jotkut persut tälläkin keskustelualueella ovat antaneet kaksi miinusääntä kommentillesi. “Tulos: +5 (7 ääntä)” En ymmärrä ihmisiä. Ps. kaikkea hyvää Sinulle & live long and prospect!
      Kiitos samoin! <3

      Lainaa

    32. Vanha reumasormi 5.6.2018 20:10
      Tulos: +19 (25 ääntä)
      Arkkienkeli: Paljonko itse maksat veroja? Ei nimittäin maksamani verot (noin 30-40 th. €/vs.) näytä tulleen oikeaan kohteeseen, sillä maksettuani veroistani peruskoulutuksesi et silti hallitse edes kotimaisen kielen oikeinkirjoitusta. Neuvon, että suoritat veronmaksajille saman tien takaisin peruskoulutukseesi kuluneen summan (noin 1 milj. €) ja vasta sitten tulet kitisemään veroista.
      Jos peruskoulutus maksaa yhteiskunnalle verovaroista miljoonan euroa, niin yksi peruskoulun vuosi maksaa sellaiset 111 000 euroa per oppilas. Jos luokassa on 20 oppilasta, maksaa tuon yhden luokan peruskouluttaminen vuodessa sellaiset 2,2 miljoonaa. Mikä kumma siinä niin paljon maksaa? Ei ainakaan opettajan palkka, eikä joka luokalle joka vuosi rakenneta uutta koulurakennustakaan. Jos kustannus per luokka per vuosi todellakin on tuo, niin koulutuksesta todella löytyy leikattavaa.

      Lainaa

    33. Kilokalori 5.6.2018 20:50
      Tulos: +41 (43 ääntä)
      Verojen maksaminen. Ylin eksistentialismin muoto. Eli nykyisin sama, kuin oikeus ylipäätään olla elossa keskusta-kokoomus-Suomessa. Ja sitten vielä kyselette, että oliko oikein pelastaa jonkun henki, kun sille pitää kumminkin ensin hinta laskea :D Tosin tuo teidän kylmä meno potkii omille nilkoille. Moni hyvin toimeentuleva perhe on muuttanut pois Suomesta, koska ei jaksa tuota "ole iänkaikkisesti bruttokannattava kansalainen, suoraan koulusta töihin ja kuole eläkeiän kynnyksellä"-kylmäilyä.

      Lainaa

    34. Besserwisser 5.6.2018 21:47
      Tulos: +36 (36 ääntä)
      Arkkienkeli: …jotkut persut tälläkin keskustelualueella ovat antaneet kaksi miinusääntä kommentillesi. “Tulos: +5 (7 ääntä)” En ymmärrä ihmisiä. Ps. kaikkea hyvää Sinulle & live long and prospect!
      Näin sivuhuomiona, montakos niitä miinusääniä onkaan annettu?

      Lainaa

    35. Mustalaisnaamio 5.6.2018 22:43
      Tulos: -23 (35 ääntä)
      Kilokalori: Verojen maksaminen. Ylin eksistentialismin muoto. Eli nykyisin sama, kuin oikeus ylipäätään olla elossa keskusta-kokoomus-Suomessa. Ja sitten vielä kyselette, että oliko oikein pelastaa jonkun henki, kun sille pitää kumminkin ensin hinta laskea Tosin tuo teidän kylmä meno potkii omille nilkoille. Moni hyvin toimeentuleva perhe on muuttanut pois Suomesta, koska ei jaksa tuota “ole iänkaikkisesti bruttokannattava kansalainen, suoraan koulusta töihin ja kuole eläkeiän kynnyksellä”-kylmäilyä.
      Eiköhän se suurin syy maastamuuttoihin ole tämä järkyttävä verotus.

      Lainaa

    36. Mustalaisnaamio 5.6.2018 22:48
      Tulos: -27 (35 ääntä)
      Ipe: Tämä kiinnostaa oikeasti. Mikä se vientiteollisuuden rakenteellinen ongelma on?
      Tähän ei ole tullut vieläkään vastausta. Kylmä totuushan on se, että Suomi elää teknologian (ja sen seurauksena tulleiden jalosteiden) viennistä. Ei ne äitiyspakkaukset ja Suomen (muka) hyvän koulujärjestelmän hehkuttaminen "vientituotteena" ole taineet tuoda kuin roposia yhteiskunnan kahvikassaan. Vientiteollisuuden rakenteellinen ongelma on se, että tässä maassa on liian kova veroaste, koska mahdollistetaan joutilaiden kotona makoilu.

      Lainaa

    37. Kilokalori 5.6.2018 23:04
      Tulos: +34 (36 ääntä)
      Mustalaisnaamio: Eiköhän se suurin syy maastamuuttoihin ole tämä järkyttävä verotus.
      Ehkä Nallella ja portugalin veropakolaisilla - eli eläkeläisillä. Mutta nuorisolaisilla ja nuorilla perheillä suurin syy tuntuu olevan, että varsinkin vuoden-pari ulkomailla asuttuaan heitä ei enää kiinnosta palata Suomen tunkkaiseen arvoilmapiiriin, tekemään palkattomia ylitöitä, katsomaan oman lapsen koululaitoksen alasajoa ja odottelemaan loputonta eläkeiän nousua.

      Lainaa

    38. Partamuumi 6.6.2018 0:57
      Tulos: +17 (19 ääntä)
      Kilokalori: Jos lääkettä tarvitsee 100 ihmistä maailmassa, niin onko näiden sadan ihmisen pelastaminen miljardien eurojen arvoista kaikkien muiden maksajien mielestä? Pitääkö ihminen pelastaa joltain absurdin satunnaiselta geenivirheeltä, jos se maksaa miljoonia per henkilö – ja samalla ne miljoonat on ihan kirjaimellisesti pois tavallisten kuolevaisten ja vanhusten hoidosta? Entä, jos 10 vuoden päästä KAIKKIIN erikoisimpiin tauteihinkin löytyy miljoonia maksava geenilääke – pitääkö yhteiskunnan maksaa jokaiselle vanhukselle geenilääke siihen 95-vuotiaana löydettyyn leukemiaan? Hyväksymmekö me sitä, ettei kaikkia sairauksia voida hoitaa? Nämä ovat kysymyksiä, joita sairaaloissa pohditaan jo nyt. Meillä on hoitokeinoja, joita 1980-luvulla ei ollut – mutta ne maksavat. Ja se raha on pois kaikesta muusta terveydenhuollosta. Mummo makaa märissä vaipoissa, koska ei ole hoitajia, jotta toinen mummo saa miljoonia maksavaa leukemialääkettä?
      Ymmärrän pointtisi, mutta jos ajattelee itsensä tilanteeseen, jossa vaikka lapsellesi (tai muulle rakkaallesi) annetaan pari vuotta elinaikaa tai vaihtoehtoisesti normaali loppuelämä, harva siitä kieltäytyy oli se hinta mikä tahansa.

      Lainaa

    39. King Arthur 6.6.2018 1:35
      Tulos: +30 (40 ääntä)
      Mustalaisnaamio: Eiköhän se suurin syy maastamuuttoihin ole tämä järkyttävä verotus.
      Taisi tuohon jo joku ehtiä väliin, mutta kyllä nuorempi väki muuttaa onnellisuuspakolaisiksi. Itseä ahdistaa suomalaiset jo lentokentän aulassa aina kun palaan näille nurkille. Käytävää lähestyttäessä jo kuulee kun joku puhuu lapsilleen kuin koko heidän olemassaolonsa ärsyttäisi, toinen valittaa kaikesta kuin olisi ollut lomalla vähintään h e lvetin ykköskehällä ja jotain Raimoa v*tuttaa muuten vaan. Sitten kun avaa lehden niin siellä on joku pakina siitä pitäisikö laskea kannattaako vanhuksia pitää elossa vai tyrkätäänkö metsään teltan ja makkaratikun kanssa. Sori avautuminen mutta olkaa edes kiitollisia siitä etten avautunut pitempään, olisi matskua riittänyt.

      Lainaa

    40. Tulos: +18 (18 ääntä)
      Sargee: Jarin kaltaiset “tekniikan puolen miehet” tiivistävät hyvin sen, mikä Suomen vientiteollisuuden rakenteellinen ongelma on…
      Aika monessa paikassa kyllä todettu, tuotannossa töissä ollessani, että toimi tämä linjasto hyvin 80-luvulla ja toimii hyvin vieläkin. Sitten ihmetellään kun kilpailija tekee halvempaa ja paremmpaa.

      Lainaa

    41. Tulos: -24 (30 ääntä)
      King Arthur: Taisi tuohon jo joku ehtiä väliin, mutta kyllä nuorempi väki muuttaa onnellisuuspakolaisiksi. Itseä ahdistaa suomalaiset jo lentokentän aulassa aina kun palaan näille nurkille. Käytävää lähestyttäessä jo kuulee kun joku puhuu lapsilleen kuin koko heidän olemassaolonsa ärsyttäisi, toinen valittaa kaikesta kuin olisi ollut lomalla vähintään h e lvetin ykköskehällä ja jotain Raimoa v*tuttaa muuten vaan. Sitten kun avaa lehden niin siellä on joku pakina siitä pitäisikö laskea kannattaako vanhuksia pitää elossa vai tyrkätäänkö metsään teltan ja makkaratikun kanssa. Sori avautuminen mutta olkaa edes kiitollisia siitä etten avautunut pitempään, olisi matskua riittänyt.
      Anteeksipyyntö hyväksytty. Oli meinaan sen verran asenteellista ka ”paremman ihmisen” parkumista, että suunnittelin jo toivottaa sinulle hyvää matkaa täältä. Mutta antaa olla, kun anteeksikin pyysit.

      Lainaa

    42. Tulos: +1 (27 ääntä)
      Kilokalori: Ehkä Nallella ja portugalin veropakolaisilla – eli eläkeläisillä. Mutta nuorisolaisilla ja nuorilla perheillä suurin syy tuntuu olevan, että varsinkin vuoden-pari ulkomailla asuttuaan heitä ei enää kiinnosta palata Suomen tunkkaiseen arvoilmapiiriin, tekemään palkattomia ylitöitä, katsomaan oman lapsen koululaitoksen alasajoa ja odottelemaan loputonta eläkeiän nousua.
      Huvittavaa kyllä, he kuvittelevat muualla olevan toisin. Joka paikassa on omat ongelmansa. Aika pian sen oppii, kun ulkomaassa hetken on asunut. Sen jälkeen Suomesta alkaakin muotoutua niin hieno maa.

      Lainaa

    43. Tulos: +23 (25 ääntä)
      tep: Aika monessa paikassa kyllä todettu, tuotannossa töissä ollessani, että toimi tämä linjasto hyvin 80-luvulla ja toimii hyvin vieläkin. Sitten ihmetellään kun kilpailija tekee halvempaa ja paremmpaa.
      Tuokaan ei nyt ole se perimmäinen ongelma vaan tuote, jota linjalla tehdään. On totta ettei 80-luvun tekniikalla kannata tuottaa mitään bulkkitavaraa, jossa katteet ovat pienet. Silloin kilpailijat uudemmilla linjoilla tekevät varmasti halvalla ja paremmin. Itse pyöritän metsäteollisuuden kahta tuotantolinjaa, jotka ovat 1900- ja 1930-luvuilta. Pärjätään ihan hyvin kilpailussa, koska tehdään sen verran erikoista tuotetta, joka tuottaa hyvin ja sen tuotantoluonne sopii hyvin vanhalle pienelle linjastolle. Ongelma on siis siinä mitä sillä linjastolla tehdään. Spesiaalimpi pienempien volyymien teknisesti haastava tuote kannattaa Suomessa valmistaa. Bulkkituotanto kuuluu kehitysmaihin. Kuningas Artturille (Koska vieläkään en osaa kahta lainausta samaan syssyyn laittaa) Olen tehnyt töitä ja viettänyt vapaa-aikaa noin 50 eri kansallisuuden edustajien kanssa. Samat jutut on kaikilla, kun ollaan ns. normaalioloissa eikä missään turistirysässä/ au pair-härdellissä. Lapsille tiuskitaan, kun eivät käyttäydy (jopa läpsästään, jos ei muuten usko), matka meni pilalle, kun tulivuorenpurkaus katkaisi tien ja Raheziakin vituttaa ihan muuten vaan. Monessa muussa kulttuurissa vanhuksia tosin kunnioitetaan ja niistä huolehditaan ihan perheen sisällä, mutta paikallislehdissä ei välttämättä ole koko pakinapalstaa, koska sensuuri ja väärästä mielipiteestä vainotaan.

      Lainaa

    44. Kilokalori 6.6.2018 12:14
      Tulos: +12 (12 ääntä)
      niimpä: No nyt ei sitten enää pohdita lääkkeiden hintoja vaan siirryitkin tutkimaan etiikkaa. Kerroppa sitten kuinka monta tuollaista “miljoonan euron mummoa” meillä hoidetaan? Paljonko tällä hetkellä tuollaiset miljoona euroa maksavat hoidot vievät pois vanhuudenhoidosta?
      Pikkukunnissa paljonkin. Luin taannoin jutun, jossa jonkun Kainuun / Ylä-Savon kunnan osalta todettiin, että kolmannen keuhkosyöpäpotilaan kohdalla on nyt syöty rahat muiden kuntalaisten perusterveydenhuollosta. Alkuperäistä uutista en löydä, mutta kuntaliitto on ottanut asiaan kantaa: ”– Toisaalta esimerkiksi useamman henkilön sairastuminen vakavasti tai muutaman hyvätuloisen henkilön muutto toiselle paikkakunnalle voi jälleen heikentää nopeastikin pienen kunnan tilannetta.” https://kuntalehti.fi/uutiset/talous/moni-kunta-teki-hyvan-tuloksen-2016-haasteet-silti-yha-lasna/

      Lainaa

    45. Tulos: +11 (13 ääntä)
      Arkkienkeli: …jotkut persut tälläkin keskustelualueella ovat antaneet kaksi miinusääntä kommentillesi. “Tulos: +5 (7 ääntä)”
      Siis yksi miinusääni. Senkin on joku saattanut antaa vahingossa, koska ainakaan koneelta ei peukutuksiaan pääse muuttamaan. Nyt tosin +22 (28 ääntä) eli huimat kolme alapeukkua, joista ainakin yksi lienee annettu ihan tarkoituksella. Kuinka laskea ylä- ja alapeukut: - Vähennä kommentin (positiivinen tai negatiivinen) tulos kokonaisäänimäärästä. - Jaa erotus kahdella. (1. vaiheen erotus on aina parillinen luku, joten tämän jakolaskun tulos ei voi olla seka- tai murtoluku.) - Jos kommentti on miinuksella, tulos kertoo yläpeukut. - Jos kommentti on plussalla, tulos kertoo alapeukut. Esimerkki: Arkkienkelin kommentin tila on nyt -8 (12 ääntä). 12-8=4 4/2=2 Tulos: kaksi yläpeukkua, koska kommentti on miinuksella. Loput ovat sitten tietenkin vastakkaisia ääniä. 12 äänestä 10 on siis miinuksia ja 2 plussia (-10+2=-8).

      Lainaa

    46. Tulos: +3 (11 ääntä)
      Aleskeli: Tuokaan ei nyt ole se perimmäinen ongelma vaan tuote, jota linjalla tehdään. On totta ettei 80-luvun tekniikalla kannata tuottaa mitään bulkkitavaraa, jossa katteet ovat pienet. Silloin kilpailijat uudemmilla linjoilla tekevät varmasti halvalla ja paremmin. Itse pyöritän metsäteollisuuden kahta tuotantolinjaa, jotka ovat 1900- ja 1930-luvuilta. Pärjätään ihan hyvin kilpailussa, koska tehdään sen verran erikoista tuotetta, joka tuottaa hyvin ja sen tuotantoluonne sopii hyvin vanhalle pienelle linjastolle. Ongelma on siis siinä mitä sillä linjastolla tehdään. Spesiaalimpi pienempien volyymien teknisesti haastava tuote kannattaa Suomessa valmistaa. Bulkkituotanto kuuluu kehitysmaihin. Kuningas Artturille (Koska vieläkään en osaa kahta lainausta samaan syssyyn laittaa) Olen tehnyt töitä ja viettänyt vapaa-aikaa noin 50 eri kansallisuuden edustajien kanssa. Samat jutut on kaikilla, kun ollaan ns. normaalioloissa eikä missään turistirysässä/ au pair-härdellissä. Lapsille tiuskitaan, kun eivät käyttäydy (jopa läpsästään, jos ei muuten usko), matka meni pilalle, kun tulivuorenpurkaus katkaisi tien ja Raheziakin vⅰtuttaa ihan muuten vaan. Monessa muussa kulttuurissa vanhuksia tosin kunnioitetaan ja niistä huolehditaan ihan perheen sisällä, mutta paikallislehdissä ei välttämättä ole koko pakinapalstaa, koska sensuuri ja väärästä mielipiteestä vainotaan.
      Minä olen asunut ulkomailla 15 vuotta ja voin rehellisesti sanoa, että ainakin tuossa maassa suunnilleen kaikki asiat olivat paremmin kuin Suomessa. Ainoa asia jota Suomesta kaipasin, oli puhdas luonto. Suomalaisia ihmisiä (yleistys, on meissä hyviäkin tyyppejä) ja suomalaista byrokratiaa ja sääntöviidakkoa en kaivannut tippaakaan.

      Lainaa

    47. Tulos: +2 (12 ääntä)
      Arkkienkeli: Paljonko itse maksat veroja? Ei nimittäin maksamani verot (noin 30-40 th. €/vs.) näytä tulleen oikeaan kohteeseen, sillä maksettuani veroistani peruskoulutuksesi et silti hallitse edes kotimaisen kielen oikeinkirjoitusta. Neuvon, että suoritat veronmaksajille saman tien takaisin peruskoulutukseesi kuluneen summan (noin 1 milj. €) ja vasta sitten tulet kitisemään veroista.
      Ei näytä myöskään aikaisempien ikäluokkien verot menneen oikeaan osoitteeseen kun sinäkin ensimmäisellä kommentilla paljastat sekä asenteesi että laskutaidottomuutesi ja toisella kommentilla ylpeilet tuloillasi.

      Lainaa

    48. Kilokalori 6.6.2018 22:58
      Tulos: +17 (17 ääntä)
      Mustalaisnaamio: Tähän ei ole tullut vieläkään vastausta. Kylmä totuushan on se, että Suomi elää teknologian (ja sen seurauksena tulleiden jalosteiden) viennistä. Ei ne äitiyspakkaukset ja Suomen (muka) hyvän koulujärjestelmän hehkuttaminen “vientituotteena” ole taineet tuoda kuin roposia yhteiskunnan kahvikassaan. Vientiteollisuuden rakenteellinen ongelma on se, että tässä maassa on liian kova veroaste, koska mahdollistetaan joutilaiden kotona makoilu.
      Höpö höpö. Suomen vientiteollisuuden rakenteellinen ongelma on se, että meillä ei tehdä enää mitään. Koska tuotanto on siirretty kehitysmaihin. Meillä asuminen, ruoka ja liikkuminen maksaa pelkästään TALVEN takia kymmeniä kertoja enemmän, kuin vaikkapa Sri Lankassa tai Mauritiuksella. Joten palkoilla ei voi kilpailla, tai ihmiset kuolevat kylmään ja nälkään. Myöskään joutilaiden kotona makoilun estäminen tai veronalennukset eivät Suomen vientiteollisuutta pelasta - ellette te porvarit ole orjavaltiota perustamassa. (Tosin siltä se sivusta katsoen vähän on näyttänyt, Kokoomuksen työttömyyspolitiikka.) Toisekseen, Suomi ei enää nykyisin vie teknologiatuotteita, vaan alkutuotantoa - sellua muille jalostettavaksi, ja risteilijöiden teräsrunkoja muulle kalliilla materiaaleilla kuorrutettavaksi. Green- ja CleanTechiä ovat kovasti Kiinaan myyvinään, sinne aina pari uutuuslaitetta menee, ja sitten tekevät itse seuraavat.

      Lainaa

    49. Tulos: +10 (10 ääntä)
      Kilokalori: Periaatteessa Jarilla on hyvä pointti. Buranat tai antibiootit eivät lääketeollisuutta elätä. Lääketeollisuuden ansaintalogiikka on se, että kehitetään toimiva patentoitu kohdelääke, ja laitetaan hinnaksi vaikka 15000 euroa / päiväannos. Sitten katsotaan, suostuuko valtiot tähän vedätykseen. Jos kaikki maat kieltäytyisivät maksamasta, näiden lääkkeiden hinta laskisi. Esim. länsimaat ostavat kalliimpia ja parempia HIV-lääkkeitä, kuin kehitysmaat. Suomessakin oli jo lehtijuttu, jossa vakavasti sairaalle lapselle ei maksettu monen miljoonan euron lääkehoitoa, joka olisi pidentänyt elämää noin 10 vuotta. Pahis tässä kuviossa ei pitäisi olla sote-yhtymä joka kieltäytyy, vaan lääkefirma, joka hinnoittelee. Lääkkeen tuotantohinta ei ole montaa senttiä. Harmillista, että meillä on päättämässä näitä juhasipilöitä, jotka eivät ymmärrä tekniikasta tai johtamisesta tai verotuksesta tai sotesta mitään. Eivätkä he avaa silmiään omalle tietämättömyydelleen, kuten Jari hienosti teki. Mutta kun hyvävelikavereille luvattiin, niin sote pitää saada, maksoi mitä maksoi… ja tulee maksamaan.
      Niin, sen yksittäisen kapselin tuotantohinta ei ole hulppea. Mutta entäs ne kehitystyöhön kuluneet vuodet (monesti vuosikymmenet)? Kyllä siinä aikansa ottaa että saa edes omansa takaisin ennen kuin lääke alkaa halpenemaan.

      Lainaa

    50. totta tääkin 6.6.2018 23:40
      Tulos: +21 (21 ääntä)
      Kirsikka: Huvittavaa kyllä, he kuvittelevat muualla olevan toisin. Joka paikassa on omat ongelmansa. Aika pian sen oppii, kun ulkomaassa hetken on asunut. Sen jälkeen Suomesta alkaakin muotoutua niin hieno maa.
      Joka maassa tosiaan hyvät ja huonot puolensa. Suomessa ollaan kyynisiä, mutta realistisia. Jossain taas tapa-iloisia, mutta selkään puukotetaan eikä ystävää erota teeskentelijästä (voi tosin johtua suomalaisuudestani :D ). Muualta Suomeen tulleet ihmiset on todennu, että on ihanan vapauttavaa, kun täällä ei tartte teeskennellä mitään, vaan voi reilusti sanoa mitä mieltä on asioista. Eikä jatkuvasti ole velvollisuus smalltalkata ja viihdyttää kanssaihmisiä vaan mieli voi välillä levätä.

      Lainaa

    51. Tulos: +8 (8 ääntä)
      Lääketeollisuuden pimeästä puolesta kiinnostuneiden kannattaa lukea arvostetun lääkärin, lääketutkijan ja pohjoismaiden Cochrane instituutin johtajan Peter C. Gøtzschen varsin valaisevan kirjan Tappavat lääkkeet ja järjestäytynyt rikollisuus. Tämä ei ole mitään foliohattutouhua, vaan alan ytimessä vuosikymmeniä työtä tehneen huippuammattilaisen teos. "Miksi reseptilääkkeet aiheuttavat länsimaissa kolmanneksi eniten kuolemia sydänsairauksien ja syövän jälkeen? Peter C. Gøtzsche paljastaa tässä ajatuksia herättävässä kirjassaan, miten lääkkeitä määrätään väärin, kuinka liiketavat ovat korruptoituneet ja miten laitonta lääkemarkkinointi on. Kirja paljastaa, miten lääkäreitä lahjotaan ja lääketutkimusten tuloksia pimitetään, miksi eri lääkkeiden yhteisvaikutuksista ei tiedetä ja miksi lääkkeiden käyttöä ei haluta rajoittaa. Gøtzschen mukaan lääketeollisuuden liiketoimintamalli muistuttaa järjestäytynyttä rikollisuutta ja sen tärkein tavoite on suuret voitot, ei suinkaan potilaan terveys. Potilaiden luottamus lääkkeisiin perustuu hengenvaaralliseen illuusioon, että ne ovat turvallisia koska ne ovat testattuja ja hyväksyttyjä. Peter C. Gøtzsche väittää, että olemme erittäin tappavan lääke-epidemian keskellä ja hän esittää useita vallankumouksellisia ajatuksia perusteellisen muutoksen aikaansaamiseksi. Kirja on julkaistu syksyllä 2013 Englannissa ja Tanskassa ja sen oikeudet on myyty lähes 10 maahan. Tanskassa kirja nousi myydyimpien tietokirjojen kärkeen välittömästi sen ilmestymisen jälkeen."

      Lainaa

    52. Tulos: +9 (9 ääntä)
      Mun kumpaakaan lääkettä ei ollu silloin keksitty. Jariko se minun lapsen kasvattais kun mä en kykenis?

      Lainaa

    53. Tulos: -1 (1 ääni)
      Sargee: Jarin kaltaiset “tekniikan puolen miehet” tiivistävät hyvin sen, mikä Suomen vientiteollisuuden rakenteellinen ongelma on…
      Jarno oli se johon viitattiin tekniikan miehenä.

      Lainaa

    54. bananaforscale 11.6.2018 19:27
      Tulos: +2 (2 ääntä)
      ….: Valitettavasti Jarin älykkyysosamäärällä varustettuja henkilöitä on ihan hallituksessa asti päättämässä tulevaisuuttamme koskevista asioista. Kiitos Jarin kaltaisten äänestäjien. “Paras argumentti demokratiaa vastaan on viiden minuutin keskustelu keskivertoäänestäjän kanssa”, sanoi kuulemma Winston Churchillkin.
      Churchill tosin oli rasisti eikä muutenkaan erityinen esikuva.

      Lainaa

    55. Tulos: -14 (18 ääntä)
      Itseasiassa, olen kyllä Jarin kanssa täysin samaa mieltä, enkä mielestäni ollenkaan typerä. Ei muutaman ihmisen hyvinvointi ole hyväksyttävä syy nyhtää meiltä muilta rahaa turhaan. Jokaisen yksilön tulee maksaa hoitonsa täysin itse, eikä odottaa että me muut veronmaksajat teemme sen. Ennen pitkää koko talous romahtaisi, jos verorahamme menisivät pienen ihmisjoukon hoitamiseen, joka vaatii kalliita hoitoja. Tässä yhteiskunnassa pitää osata ajatella yhteiskunnan parasta oman etunsa sijasta. Olen itsekin tehnyt monen vuoden ajan töitä, vaikka minulla olisi ollut miten suuret kivut tai sairaudet. Amerikassa sentään asiat osataan hoitaa niin kuin ne kuuluukin hoitaa, ja muuttaisin sinne heti jos minulla ei olisi nurin menneen yritykseni velkoja maksettavana.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: sote, 1980-luku, 80-luku, kulut, verot, budjetti, lääkkeet, lääketiede, lehti, kuva, säästö, eliitti