Kurkistus koiraryhmään, osa 33
Tiedätkö, miten näitä eläinkaupassa myytäviä tarvikkeita tulee käyttää?
35 kommenttia
-
"Vanhassa vara parempi" ei päde silloin kun puhutaan ruuasta tai lääketieteestä.
-
-
Kyllä, Susanna, on oma valintasi myrkyttää koira suolalla. Juuri siksi se oksentaakin, siis toivon mukaan. Se ei vaan ole taattu.
-
Saatan aina olla väärässäkin, mutta veikkaanpa että Susanna ei ole valmistunut eläinlääkäriksi....
-
-
Ei luoja näitä "näin se on aina mennyt" -tyyppejä. Ei uppoa järkipuhe millään kaaliin, pakko vaan inttää vastaan.
-
Joidenkin on vaan pakko inttää, vaikka toisella olisi pätevät perustelut. Itse veisin suoraan eläinlääkärille, enkä alkaisi testailemaan epävarmoja kotikonsteja ja mahdollisesti tappaisi koiraa itse.
-
Tässäkin molempien taisi olla pakko saada viimeinen sana. Susanna tuossa on kyllä oikeassa ihan jo siksi, että oksettaminen (edes eläinlääkärillä) pitää tehdä aika nopeasti syömisen jälkeen ja tässähän aikaa oli mennyt ehkä pitkäänkin. Tosin vaikka "näin on aina tehty" ja "annatko kuolla vai kokeiletko" ovat kyllä huonoimpien argumenttien ikinä joukossa, itse asiassa meille viimeksi viime vuonna Viikin pieneläinsairaalan päivystäjä suositti oksettamista suolalla. Korosti kyllä myrkyrysriskiä, antoi annosteluohjeet ja vannotti, että vain kerran saa koettaa ja jos ei toimi (toimi, onneksi), pitää uusi yritys tehdä lääkkeillä. Ei vanha aina ole täysin pannassa (suolaa löytyy tosin joka talosta, kun taas päivystävä eläinlääkäri voi olla liian kaukanakin), mutta toki parempia ja turvallisempia saatavilla olevia vaihtoehtoja on syytä käyttää.
-
-
Kuppaamalla ja iilimadoilla nuo lääkärihommat meillä ennenvanhaan tehtiin. Suolakin on niin pirun kallista. Maksaa kaupassa 85 penniä kilo. Ainakin ennen vanhaan. Miksi pitäisi muka kokeilla jotain muuta? Ei kyllä todellakaan tulisi mieleen alkaa jotain suolaa työntämään koiran kurkkuun. Etenkin, kun ollaan vielä noin epävarmalla pohjalla onko mitään edes syöty ja milloin. Kunhan Susanna idioottina tahtoo vängätä vastaan.
-
Ja oikeassa on tietysti Janna eikä Susanna.
KKM: Tässäkin molempien taisi olla pakko saada viimeinen sana. Susanna tuossa on kyllä oikeassa ihan jo siksi, että oksettaminen (edes eläinlääkärillä) pitää tehdä aika nopeasti syömisen jälkeen ja tässähän aikaa oli mennyt ehkä pitkäänkin. Tosin vaikka “näin on aina tehty” ja “annatko kuolla vai kokeiletko” ovat kyllä [...]
-
K: Joidenkin on vaan pakko inttää, vaikka toisella olisi pätevät perustelut. Itse veisin suoraan eläinlääkärille, enkä alkaisi testailemaan epävarmoja kotikonsteja ja mahdollisesti tappaisi koiraa itse.
Pahaa pelkään että kaikki ovat väärässä. Jos koira/ kissa/ mikälie pieni pöhkö otus on (mahdollisesti) syönyt jotain mitä todella ei pitäisi, ei mennä Faceen. Soitetaan, lajista riippuen, joko Viikin päivystykseen tai Myrkytystietokeskukseen. -
Ennenvanhaankin tuo suolaoksetus oli suositus vain, jos koira oli syönyt tai juonut jotain sopimatonta _ruokamaista_ koostumusta - rotanmyrkkyä, kissankakkaa, suklaata, ksylitolia, pullataikinaa. Eihän vierasesineitä hullukaan yritä oksettaa ulos, pahimmassa tapauksessa juuttuu kurkkuun ylös tullessaan ja koira tukehtuu, tai tuossakin metalliesineessä on piikkejä jotka voi lävistää ruokatorven pykiessä. Susanna ei ole ihan viisain koiraihminen.
-
Jos koira on syönyt terävää lasia tai myrkyllisen vierasesineen, niin se on kiiruhdettava kuvattavaksi ja päivystykselliseen leikkaukseen välittömästi! Mutta ei, jäänpä kaikessa rauhassa jankuttamaan netissä. Voi että tekisi mieli läimäyttää molempaa typerystä.
-
Napael: “Vanhassa vara parempi” ei päde silloin kun puhutaan ruuasta tai lääketieteestä.
KKM: Tässäkin molempien taisi olla pakko saada viimeinen sana. Susanna tuossa on kyllä oikeassa ihan jo siksi, että oksettaminen (edes eläinlääkärillä) pitää tehdä aika nopeasti syömisen jälkeen ja tässähän aikaa oli mennyt ehkä pitkäänkin. Tosin vaikka “näin on aina tehty” ja “annatko kuolla vai kokeiletko” ovat kyllä [...]
Vierasesine voi olla koiralla vatsalaukussa koiralla pitkäänkin. Oma koirani oli ahneuksissaan nielassut rustonpalan liian isona aamupäivällä ja oksensi sen seuraavana yönä aamuyöstä ulos. Eli oli vatsalaukussa noin 18h. -
Alogos: Jos koira on syönyt terävää lasia tai myrkyllisen vierasesineen, niin se on kiiruhdettava kuvattavaksi ja päivystykselliseen leikkaukseen välittömästi! Mutta ei, jäänpä kaikessa rauhassa jankuttamaan netissä. Voi että tekisi mieli läimäyttää molempaa typerystä.
Alkuperäinen (Wilma) on eri kuin nämä kaksi keskustelijaa (Susanna ja Janna), facepalmaa itseäsi vaan. -
Joo ei. Jos on jtn ns. eloperäistä ainesta niin sen voi yrittää oksetuttaa pois, mutta tuossakin nappulassa voi olla teräviä kohtia niin ei kovin hyvä idea sellaista yrittää samaa kautta pois. Repii vielä paikat. Sääliks käy Susannan koiria jos tämä on se ainoa asia mitä yrittää.
-
Napael: “Vanhassa vara parempi” ei päde silloin kun puhutaan ruuasta tai lääketieteestä.
Sanonta ei kyllä päde yhtään missään sellaisenaan. Sitä täytyy tukea faktalla asiasta, jotta virkkeestä saa edes todenmukaisen, mutta silloinkaan sitä ei voi käyttää argumenttina, kuten Susanna käyttää. -
-
Hirveen raivostuttavia nää "Ennenki tehtii näin nii miksei nyt?" Joo no ennen sairauksia parannettiin iilimadoilla joten miksi sitäkään perinnettä muuttamaan? Ennen ei ollut myöskään viemäreitä joten miksipä niitä nytkään tarvisi. Koskaanhan ei ole todettu että entinen menetelmä oli huono ja keksittiin parempaa tilalle.
-
En ymmärrä miksi pitää hankkia lemmikki jos ei sitten ole varaa käyttää sitä lääkärissä. Mutta ehkä ne rahat menee kuvan mukaisiin sytyttimiin ja ehkä tupakkaan. Jos joku kysyy, että onko minulla tietoa eläinlääkärikuluista, niin vastaus on kyllä. Minulla on ollut koira. Kertaakaan ei tarvinnut huudella netissä apua sen terveysongelmiin. Lääkäri hoiti.
-
Bensansniffaaja: 40 vuotta oksettanu koiria. Siinäpä urakka.
Ehkä se oksettaa ihmisiäkin. Jotkut ihmiset oksettaa. -
Juu nykyään nuo oksetukset tehdään vetyperoksidilla. Mutta vain ja ainoastaan myrkytystapauksissa / epäilyissä ja kun puhutaan mahdollisista toimenpiteistä kotona.
-
Oonko mä tosiaan ainoa joka jäi miettimään että mihin ihmeeseen sormikumia tarvitaan koiran trimmaamisen yhteydessä?
-
Niitä sormikortsuja käytetään helpottamaan koiran nyppimistä. Esim. borderterriereillä on karkea karva, joka tulee trimmata (käsin) nyppien. Nuo kumit sormenpäissä tuo mm. kitkaa ja estää rakkoja silloin, kun koiraa nypitään.
-
-
Onhan se nyt selvää, että normaalia reittiä ne tulee ulos paljon paremmin ja ilman riskejä kun kyseessä on tuote jossa ei ole mitään joka aiheuttaa vaaraa muualla elimistössä.
Kommentti