WhatsAppin peruskurssi
Nuorten tapa käyttää WhatsAppia on vähintäänkin erikoista.
Seuraava
Tämähän on selkeä huijaus. Suoraan poliisille ja heti. Edellinen
Miten olisi talokaupat? Nämä ilmoitukset ainakin vakuuttavat!
Tämähän on selkeä huijaus. Suoraan poliisille ja heti. Edellinen
Miten olisi talokaupat? Nämä ilmoitukset ainakin vakuuttavat!
74 kommenttia
-
-
Aivan yhtä hyvin ennenkin viestit kulki ja leivät jäi kauppaan, mutta pysyi kärryillä missä, mitä, kuka, ketä ja koska.
-
Toi on jotenkin muka hauskaksi tehtyä paskaa, mikä kertoo siitä, et Tonia ei vanhempana vaan kiinnosta nähdä sen vertaa vaivaa, et pyrkis kommunikoimaan niiden lastensa kanssa. Sit itketään jossain toisessa ryhmässä, kun lapseet ei saa kontaktia, mut mitään en halua asialle tehdä, enkä yrittää.
-
Old and not so gold.... Inga-Tähtimansikka, kappas taas veikeä ja nokkela kaksiosainen nimi, hih..
-
Mä nauroin niin paljon että tahdon kosia Tonia. Vaikka heppahyppy-ryhmän sivuilla.
-
Huomaa että teksti on mukahauskaa + kirjoittaja vanha kalkkis (huom. itse olen jo vanha mutta ymmärrän kyllä noiden nuorten (teknologian) päälle.
-
-
Täähän on joku vanha kierrätyshauskuus, heppojen happihypyt-tyyliset ryhmien nimet mukaanlukien. Ei jatkoon.
-
... eiks tärkeemmät viestit vois laittaa ihan vaan yksityisenä sille henkilölle jolle ne on tarkotettu eikä johonki random ryhmään? Löytää ainaki tärkeet viestit helpommin vaikka oiskin monessa ryhmässä. Muuten ihan hauska juttu, näin whatsappiin vähän jälkijunassa liittyneenä ymmärrän ryhmien sun muiden hämmentävyyden.
-
Aina näitä samoja. Samalla tavalla kirjoitettuja mukahauskoja, kilometrin pituisia tekstejä, jotka ei ikinä naurata, oli aihe mikä tahansa.
-
-
Onhan tuo "hieman" kärjistetty, mutta hyvin voin samaistua tähän. Etenkin tuo ärsyttää, ettei puhelimeen vastata. Aina tulee vaan vastaukseksi viesti "mitä asiaa".
-
No eipä ne aikuistenkaan ryhmät aina niin fiksuja ole. Itselläkin ties mitä harrasteporukan ryhmiä ja vaikka aluksi homma on juuri sitä mitä pitääkin, eli sovitaan treenejä, käydään läpi mitä edellisissä tapahtui jne. Lopulta hämmentävän suuri osa niistä on muuttunut hah-hah hauskojen, yleensä vähän rasististen ja kyseenalaisten kuvien ja meemien jakokanaviksi. Olen ehkä sitten tosikko, mutta en jaksa seurata tuollaisia kanavia ja olenkin poistunut kaikista tuollaisista porukoista. Yleensä jakajina on keski-ikäiset some-amatöörit, ovatko sitten saaneet vaikutteita teinilapsiltaan vai mitä ihmettä.
-
Vittu mä saan aivosyövän näistä nykynuorten whatsapp ja snapchat viestittelystä. Onneksi en itse omista älypuhelinta...
-
Jonkin matkaa alusta jaksoin lukea ja odottaa jotain hauskaa, mutta sitten totesin, ettei taida olla vaivan arvoista.
-
Itse olen "nuori" 22-vuotias ja en ymmärrä niitä ääniviestejä tasan yhtään. Toisaalta en myöskään ymmärrä sitä, että miksi pitää soittaa, eikä voi laittaa sitä viestiä että mitä leipää piti tuoda koska unohtaisin kuitenkin! Sen tekstiviestin voi lukea uudestaan kauppalappuna ja se toimii myös todisteena niissä tilanteissa kun vanhempi tai nuorempi väittää sanoneensa jonkin asian mitä ei ole oikeasti sanonut. Puhelusta kun ei jää "mustaa valkoiselle".
-
Tuska tulee läpi, piisannee Ihmisille. Paskan hailee kuka mitäkin on kommentoinut. Saat sympatiani. Väilittömästi. Siitä ei kuitenkaan ratkaisumallia valeta. Valitettavasti. Koita jaksaa.
-
Hieman kuulosti tutulta, vaikka toki aika reilusti liioiteltuna. Tyttäreni eräänä päivänä ääniviestit löydettyään totesi: "Siis oispa niinku semmonen ääniviesti, mihin se toinen vois niinku vastata heti suoraan ja sit mä voisin taas vastata heti sille ilman mitään katkoja." Katsoin häntä ehkä 10 sekuntia pitkään tarkastellakseni, että onko hän tosissaan, jonka jälkeen vasta onnistuin pokkana sanomaan: "Niin, rakas, juuri tuollaista toimintoa varten koko puhelin on keksitty, sitä kutsutaan soittamiseksi." :D
-
-
Tämä oli mielestäni ihan iänkaiken vanha juttu, mutta ilmeisesti kuitenkin tositapahtumiin perustuva. Oon kerran seurannut junassa vierestä kun teinipoika ilmeisesti riiteli tyttöystävänsä kanssa ääniviesteitse. Äänitti jonkun "älä sinä horo sotke mun äitiäni tähän" -henkisen purkauksen oikein monta kertaa ja arvioi sitä kaiuttimesta välillä ennen lähettämistä. O tempora o mores!
-
Suvimorsmaikka: Ei pysty lukemaan. Ei vaan pysty.
etkö saanut ääniviestiä? -
:D Ihan mielenkiintonen katsaus siihen mitä lapset nykyään puhelimillaan näpertää, en tällasta ilmiötä aavistanutkaan. Kuulostaa joltain sellaselta, mihin itse jopa muksuna olisin ärsyyntynyt. Olen itse nykyään vaikka minkälaisissa ryhmissä, mutta ne ei ole nopeaa viestintää varten, ellei sitten ryhmää tarvita juuri sellaiseen tarkoitukseen useammman ihmisen kanssa viestimiseen yhtäaikaisesti, jolloin ollaan sen tarpeellisen ajan paremmmin valmiusasemissa pitämässä ryhmää silmällä. Ääniviestien kanssa ei kyllä pelailla...
-
Saaga: Hieman kuulosti tutulta, vaikka toki aika reilusti liioiteltuna. Tyttäreni eräänä päivänä ääniviestit löydettyään totesi: “Siis oispa niinku semmonen ääniviesti, mihin se toinen vois niinku vastata heti suoraan ja sit mä voisin taas vastata heti sille ilman mitään katkoja.” Katsoin häntä ehkä 10 sekuntia pitkään [...]
Kiitos tästä. Ehdottomasti päivän parhaimmat naurut. =) -
Saaga: Hieman kuulosti tutulta, vaikka toki aika reilusti liioiteltuna. Tyttäreni eräänä päivänä ääniviestit löydettyään totesi: “Siis oispa niinku semmonen ääniviesti, mihin se toinen vois niinku vastata heti suoraan ja sit mä voisin taas vastata heti sille ilman mitään katkoja.” Katsoin häntä ehkä 10 sekuntia pitkään [...]
Tää kommentti oli parasta! Mun tuttavapiirissä ei pahemmin ole teini-ikäisiä. Sen sijaan rakas faijani 60 v löysi ääniviestien ihmeellisen maailman joku aika sitten ja nykyään pukkaa mitä kummallisimpia ääniviestejä englannin kielen harjoituksista naurukohtauksiin ja "teini"ölinään. <3 -
Totta joka sana. Lisäksi aikuisten välisessä viestinnässä ihmetyttää se, että kun laitan viestin niin vastapuoli kuittaa sen jollain perkeleen hymiöllä. Joka ikinen kerta, ei poikkeuksia. Miksi??!? Siinähän on se merkki joka kertoo onko viesti 1) mennyt perille 2) luettu. Sitten kun puhelin tärisee taskussa kissanpolkkaa niin siinä saa arpoa että onkohan tämä taas joku hymiökuittaus vai onko jotain ihan asiaakin, no enpä jaksa kaivaa luuria esille kun on varmaan hymiö. Ja sitten siellä olisikin ollut viesti että "tuo kaupasta leipää".
-
Nuoriso pilalla, sähkö on saatanan keksintö ja ennen kaikki oli paremmin. Ei mitään uutta auringon alla siis.
-
-
Saaga: Hieman kuulosti tutulta, vaikka toki aika reilusti liioiteltuna. Tyttäreni eräänä päivänä ääniviestit löydettyään totesi: “Siis oispa niinku semmonen ääniviesti, mihin se toinen vois niinku vastata heti suoraan ja sit mä voisin taas vastata heti sille ilman mitään katkoja.” Katsoin häntä ehkä 10 sekuntia pitkään [...]
Kiitos päivän tähän asti parhaasta kommentista. Tuollainen "ääniviesti mihin se toinen voisi vastata heti suoraan" onkin ollut olemassa vasta vaivaiset 140 vuotta. Toinen huvittava asia oli kun luin jostain että joku nuori oli ihmetellyt että miksei ole olemassa erillisiä laitteita joissa olisi vain se puhelimen kamera eikä muita ominaisuuksia, mutten tiedä oliko tuo totta vai pelkkä anekdootti. -
Iltapulu: Tämä oli mielestäni ihan iänkaiken vanha juttu, mutta ilmeisesti kuitenkin tositapahtumiin perustuva. Oon kerran seurannut junassa vierestä kun teinipoika ilmeisesti riiteli tyttöystävänsä kanssa ääniviesteitse. Äänitti jonkun “älä sinä horo sotke mun äitiäni tähän” -henkisen purkauksen oikein monta kertaa ja arvioi sitä kaiuttimesta välillä ennen lähettämistä. O tempora o mores!
Jaa, missä muka voi kuunnella ääniviestin ennen lähettämistä? Ainakaan whatsapissa ei voi. -
Toinen asia mikä varsinkin teinien kanssa on hyvin raivostuttavaa, on se että ne saattaa näprätä sillä puhelimella ihan koko ajan mutta laitapa niille viesti jossa kysyt jotakin niin kestää 6-12h että saat vastauksen ihan sama kysytkö whatsappissa vai perinteisellä tekstarilla. Minä TIEDÄN että sinä käytännössä nukut puhelin kädessä, mikset voi vastata siihen saatanan kysymykseen???
-
Juunas: Totta joka sana. Lisäksi aikuisten välisessä viestinnässä ihmetyttää se, että kun laitan viestin niin vastapuoli kuittaa sen jollain perkeleen hymiöllä. Joka ikinen kerta, ei poikkeuksia. Miksi??!? Siinähän on se merkki joka kertoo onko viesti 1) mennyt perille 2) luettu. Sitten kun puhelin tärisee taskussa [...]
Tämän takia olen kulkenut vuosia puhelin äänettömällä. Noh, missanut myös monia puheluita, mutta eihän sitä juuri kukaan enää soitakaan. -
Klassinen tapaus: et ehdi vastaamaan puhelimeen ja sormesi on juuri näppäimellä. Soitat takaisin ja toinen ei vastaa. Ihmettelet, mihin henkilö ehti puhelimensa tuupata sen 3 sekunnin aikana.
-
yli opisto hörhö: Toinen asia mikä varsinkin teinien kanssa on hyvin raivostuttavaa, on se että ne saattaa näprätä sillä puhelimella ihan koko ajan mutta laitapa niille viesti jossa kysyt jotakin niin kestää 6-12h että saat vastauksen ihan sama kysytkö whatsappissa vai perinteisellä tekstarilla. Minä TIEDÄN että sinä käytännössä nukut puhelin kädessä, mikset voi vastata siihen saatanan kysymykseen???
Ihan vain tätä varten loin itselleni Snap Chat-tunnuksen. Ollaan siinä mediassa, missä teinikin on, niin vastauskin tulee ajallaan. :D Ei kai kukaan nyt ole niin lame, että jaksaisi jotain vanhanaikaisia whatsappeja tai tekstiviestejä lukea?! Ei noilla minun muksuillani enää edes ole näkyvissä päänäytöllä tekstiviestejä, eli eivät edes huomaa, jos siihen joku viestittelee. -
Saaga: Ihan vain tätä varten loin itselleni Snap Chat-tunnuksen. Ollaan siinä mediassa, missä teinikin on, niin vastauskin tulee ajallaan. Ei kai kukaan nyt ole niin lame, että jaksaisi jotain vanhanaikaisia whatsappeja tai tekstiviestejä lukea?! Ei noilla minun muksuillani enää edes ole näkyvissä päänäytöllä tekstiviestejä, eli eivät edes huomaa, jos siihen joku viestittelee.
Tämän vuoksi kai siis ne nuoret lähettelevät ääniviestejä eivätkä soita. Soittaminen on niin 2000-lukua ettei kukaan ole niin lame että ilkeäisi sitä tehdä. Johan ne kaveritkin sille nauraisivat. -
Täytyy ottaa osittain sanani takaisin, kun pääsin juuri sanomasta että mukahauskat jutut saavat aina kiitosta jos kirjoittajana on mies. On siis olemassa myös mukahauskoja juttuja, jotka ovat niin ärsyttäviä että mieskirjoittajakin saa haukut. Hyvä tietää.
-
Näin samanlaista What's App käyttäytymistä läheltä seuranneena ja tuskailleena tää kyl osui ja upposi!
-
kk: Huomaa että teksti on mukahauskaa + kirjoittaja vanha kalkkis (huom. itse olen jo vanha mutta ymmärrän kyllä noiden nuorten (teknologian) päälle.
Musta teksti oli hauska, vaikka en voinut ollenkaan samaistua, koska itsellä ei ole tuon ikäisiä lapsia. Mutta voin hyvin kuvitella että juuri tuollaista se nykyään skidien kanssa on. Ehkä jossain vaiheessa alkoi junnaamaan liikaa saman asian ympärillä mutta perusidea hauska. Koska on varmaan ihan totta. -
Saaga: Hieman kuulosti tutulta, vaikka toki aika reilusti liioiteltuna. Tyttäreni eräänä päivänä ääniviestit löydettyään totesi: “Siis oispa niinku semmonen ääniviesti, mihin se toinen vois niinku vastata heti suoraan ja sit mä voisin taas vastata heti sille ilman mitään katkoja.” Katsoin häntä ehkä 10 sekuntia pitkään [...]
Eikö nykynuoriso oikeasti tiedä, että sillä älypuhelimella voi soittaakin? Olen järkytys. Myös whatsappilla voi soittaa. -
Juunas: Totta joka sana. Lisäksi aikuisten välisessä viestinnässä ihmetyttää se, että kun laitan viestin niin vastapuoli kuittaa sen jollain perkeleen hymiöllä. Joka ikinen kerta, ei poikkeuksia. Miksi??!? Siinähän on se merkki joka kertoo onko viesti 1) mennyt perille 2) luettu. Sitten kun puhelin tärisee taskussa [...]
En mä ainakaan kyttää näyttöä, jos toinen on lukenut viestini. Ihan hyvä, että toinen kuittaa viestin luetuksi ja ymmärretyksi. -
Voi olla, että muisti pettää, mutta ihan kun tämä sama juttu olis ollut täällä jokunen vuosi takaperin. Ihan samanlaisena ja samassa muodossa "heppatyttyjen heppojen syntymäpäiviä" myöten.
-
Ensi valitetaan ettei nuoret sosialisoi ja sitte valitetaan et ne kommunikoi liikaa.
-
-
Musta tämä on näistä mukahauskoista tarinoista sieltä hauskemmasta päästä, vaikka onkin vähän semmoista nuoriso pilalla -setämeininkiä. Tavallaan voin kuitenkin samaistua. Jouduin nimittäin kerran eräässä väliaikaisen työporukan keskusteluryhmässä huomaamaan, että muut osalliset kirjoitti iästä (20+) huolimatta niin kuin teinit. Siis lauseet oli pätkitty moneen eri viestiin ja monesti asiasisältö oli nolla. Saattoi lukea tyyliin: - en tiiä - vielä - miten menee Siitä piti sitten koittaa tulkita, että onko kyse yhdestä lauseesta vai kyselläänkö lopussa minulta kuulumisia. Teki mieli kysyä, että eikö sitä lausetta voi muotoilla päässä loppuun ennen kuin painaa entteriä. No, opinpahan arvostamaan omien kavereiden kirjoitustaitoa.
-
Varmaan vähän liioteltu tota ryhmien paljoutta niin tulee hauskempi tarina. Mutta tosiaan itse 27 vuotiaana kuulun kaikennäköisiin whatsapp ryhmiin ja ääniviestit on törkeen käteviä kun ei jaksa kirjottaa pitkää tekstiä tai jos on vaikka liikkeellä eikä pysty naputtelemaan.
-
Mrs. meme: Toi on jotenkin muka hauskaksi tehtyä paskaa, mikä kertoo siitä, et Tonia ei vanhempana vaan kiinnosta nähdä sen vertaa vaivaa, et pyrkis kommunikoimaan niiden lastensa kanssa. Sit itketään jossain toisessa ryhmässä, kun lapseet ei saa kontaktia, mut mitään en halua asialle tehdä, enkä yrittää.
Yhä edelleen sillä puhelimella voi soittaa ja siihen vastata. -
Kyllä minäkin tuota nuorena yritin, vanhempani totesivat ykskantaan, että vastaat jokaikiseen vanhemmilta tuleviin puheluihin ja viesteihin heti, puheluun vastaamalla siihen ja viesteihin viesteillä, tai soitat takaisin kymmenen minuutin kuluessa, tai sanktioita seuraa. Toimi. Vanhempani puolestaan toimivat täysin samoin, joten täysin oikeudenmukaisesti meni. En tiedä, mikä nykyajan vanhemmilla on vanhemmuudessa hukassa, kun ei osata lasten kanssa sopia yhteisistä pelisäännöistä.
-
Mä pystyn käsittämään... pirruuttaan tekevät ettei tartte tehdä mitään ja ovat tavoittamattomissa muka heppatyttöjen juttuja järjestämässä vaikka pojan kaulassa on kiinni ollu silläkin hetkellä. Näitä on... Jos ei tavota, ostaa puhelimen jota sitte joutuu viikon ainakäyttämään missä ei ole kuin puhelut ja tekstarit. Oppii kuuntelemaan.
-
Tästä muistui mieleeni kun olin jossain messuilla ja kuulin vanhempien sanovan ala-asteikäiselle lapselleen lapsen kännykästä: "Se on sitä varten että me voimme soittaa sinulle. Sinä et sillä soittele."
-
-
Pystyyköhän näillä teinien puhelimilla ja liittymillä enää lainkaan soittamaan? Ainakaan eivät vastaa, jos yrittää soittaa. Aina on aikaa näpytellä 38 viestiä, mutta koskaan ei ole aikaa puhua 10 sekuntia puhelimessa, joloin asia tulisi kerralla selväksi. Soitan harvoin lapsilleni, pyrin viestimään kuten he, mutta olen vannottanut, että jos soitan, niin puhelimen on vastattava jos suinkin mahdollista, koska soitan yleensä vain autosta, kun en voi näpytellä puhlinta, mutta pystyn soittamaan. Näissä tapauksissa puheluun vastataan jopa hieman pelokkaasti, kun joudutaan puhumaan imisen kanssa ihan suorassa lähetyksessä ilman editointi tai uusintaotosmahdollisuutta.
-
Ja tässä ihan alkuperäinen julkaisu: https://www.facebook.com/timo.kettunen.3/posts/1608284722523735
-
Ovatko nykyiset kuudesluokkalaiset jo vähintään 16-vuotiaita? WhatsAppin käytön ikäraja kun on 16 vuotta.
-
Voin niin samaistua tähän. Työpaikoissa sama ongelma ilmenee aika ajoin, eikä edes vapaalla voi olla vapaalla, kun työkaverit tappelee turhanpäiväsiä siellä. Eikä kyseessä ole kovinkaan nuoret ihmiset.
-
…………: Eikö nykynuoriso oikeasti tiedä, että sillä älypuhelimella voi soittaakin? Olen järkytys. Myös whatsappilla voi soittaa.
Eivät tunnu tietävän. Pariin otteeseen on tullut esille, että nykynuoret laittavat viestin. Odottavat vastausta x tuntia ja sitten ihmettelevät uudella viestillä miksi en ole reagoinut asiaan. Olen kyllä kertonut omille lapsilleni, että olen pistänyt viestiäänet kännykästä kalalle koska kännykkä pirisi ryhmäviestien merkeissä sekunnin välein eikä kiinnosta katsella niitä hymiöitä ja peukutuksia, joita porukka laittelee toisilleen sen yhden oikeasti asiallisen viestin perään pitkin päivää. Puhelin on keksitty siksi, että jos on oikeasti asiaa, sillä soitetaan. Jos on ainoastaan tiedotusluontoinen asia (näin tänään kissan), johon ei odoteta vastausta, niin viesti on hyvä idea. Ja auta armias kun myyt 1 euron hintaisen tuotteen jossain nettikirpparilla, niin ihmiset olettavat sinun naputtelevan ainakin 20 eri viestiä aiheen tiimoilta kun sinulta kysellään mittoja ja milloin tuotteen voi noutaa ja tätä rataa. Ja kun et vastaa tuntiin, niin kännykässä on jo "pidä tunkkis" - tason viestejä. Ilmeisesti nykynuoret eivät enää nuku lainkaan tai käy töissä työpaikassa, jossa känny ei voi olla liimattuna käteen. -
Ysityypin pitaleipä: Varmaan vähän liioteltu tota ryhmien paljoutta niin tulee hauskempi tarina. Mutta tosiaan itse 27 vuotiaana kuulun kaikennäköisiin whatsapp ryhmiin ja ääniviestit on törkeen käteviä kun ei jaksa kirjottaa pitkää tekstiä tai jos on vaikka liikkeellä eikä pysty naputtelemaan.
ÄÄniviestit on karmeita. Siinä sitten pidät puhelimen pohjaa korvassa ja olet niinku "HYSS HYYYYYYYSSSS Mä yritän kuunneella ääniviestiä!" -
limusokea: ÄÄniviestit on karmeita. Siinä sitten pidät puhelimen pohjaa korvassa ja olet niinku “HYSS HYYYYYYYSSSS Mä yritän kuunneella ääniviestiä!”
En itsekään tykkää ääniviesteistä, mutta ei kai niiden kuunteleminen sen vaikeampaa ole, kuin normi puhelun? Tai on kai ne puhelutkin joskus semmoista hyssyttelyä. -
unanalfabeetikko: Amatööri…
"Ei pysty" liittyy noiden viestien aivottomuuteen, ei siihen että niitä ei ymmärtäis. Ja WhatsAppia ei tueta.
Kommentti