Kurkistus koiraryhmään, osa 38
Voiko koira olla myös kahvipannu?
Seuraava
Mitä yhteistä on Antero Mertarannalla ja metsäpeuralla? Edellinen
Vanhoja piilolinssejä ei kannata heittää pois! Niistä saa hyvän...
Mitä yhteistä on Antero Mertarannalla ja metsäpeuralla? Edellinen
Vanhoja piilolinssejä ei kannata heittää pois! Niistä saa hyvän...
22 kommenttia
-
-
Marja haluaa mahdollisimman virallista ja Kaisa selvästikin haluaa jotain ihan muuta... Rotukoiran myynnissä on tosin oikeasti varmaan enemmän vaiheita esimerkiksi Kennelliiton suuntaan kuin kahvipannun myynnissä.
-
Ajattelen laatikon ulkopuolelta ja käyn kakkattamassa koirani kuvassa olevalle lautaselle.
-
-
Tunnistesirun päivitys ja kuitti ostotapahtumasta jos B pelkää, että joku tulee myöhemmin nillittämään, että koira yhä kuuluu A:lle. Kuitin kanssa kaikki on yksiselitteisempää.
-
Jep jep. Ja seuraava vaihe on se että ollaan kyhäämässä kansalaisaloitetta ja nettiadressia otsikolla "KOIRULIT EI OO KAFFEPANNUJA!!"
-
Kaisasta perheenjäseniä saa myydä, mutta ei puhua lakiasioista niinkuin ne on. Ok.
-
Eihän tuo oo sen vaikeempaa ku muukaan kirjallinen soppari. Soppariin kirjataan koiran tiedot jotka periytyy pitkälti kasvattajalta asti, nykynen ja uusi omistaja, omistajuuden siirtymispäivä sekä mahdolliset ehdot kaupalle. Siihen kirjataan myös tiedetyt terveysongelmat, tehdyt terveystarkastukset, mahdollinen sirutus, jne. Noilla ei juurikaan jää epäselvyyksiä.
-
-
ZZTop: Eihän tuo oo sen vaikeempaa ku muukaan kirjallinen soppari. Soppariin kirjataan koiran tiedot jotka periytyy pitkälti kasvattajalta asti, nykynen ja uusi omistaja, omistajuuden siirtymispäivä sekä mahdolliset ehdot kaupalle. Siihen kirjataan myös tiedetyt terveysongelmat, tehdyt terveystarkastukset, mahdollinen sirutus, jne. Noilla ei juurikaan jää epäselvyyksiä.
Voipi jäädä, jos olisin se henkilö B olisin kiinnostunut tietämään mitä henkilön A koiranostosopparissa sanotaan. Onhan sopimuksia joiden mukaan koiraa tai muuta eläintä ei saa myydä/ luovuttaa eteenpäin tarjoamatta kasvattajalle ensin/ pyytämättä kasvattajalta lupaa/ ollenkaan. Joskus kasvattaja on suorastaan varsinainen omistaja tai omaa oikeuden koiran näyttelyissä käyttämiseen hyväksikatsomallaan tavalla tai etuostooikeuden pentuihin/ ensimmäiseen pentueeseen/ johonkin. En tiedä miten pitäviä tuollaiset sopimukset ovat oikeudessa, mutta jos ostaisin "vakavasti kasvatetun" (ie näyttelyt, sukutaulut ja muut) koiran, ottaisin yhteyttä kasvattajaan. Sen selvittäminen oikeudessa mikä pitää ja mikä ei olisi ihan liian vaivalloista. -
Kai ensimmäisestä nyt välittyi ainakin se tieto, ettei itselle hae kusettajaa, kun ryhmä on "hoitopaikka koiralle tai muulle lemmikille".
-
Omena: Marja haluaa mahdollisimman virallista ja Kaisa selvästikin haluaa jotain ihan muuta... Rotukoiran myynnissä on tosin oikeasti varmaan enemmän vaiheita esimerkiksi Kennelliiton suuntaan kuin kahvipannun myynnissä.
Ne muut vaiheet eivät kuitenkaan ole virallisia. Kennelliitto on koirakerho, ei viranomainen.
Kommentti