Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Koiranomistajat, osa 36

Tiedoksi: Koirasi tekee mitä lystää.
Koiranomistajat, osa 36

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 56 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Säälittävä peura 1.2.2022 0:15
      Tulos: +519 (525 ääntä)
      Sinä otat nyt tietoisen riskin jatkamalla omalla tielläsi, mutta jos haluat jatkaa tielläsi, niin jatka vaan minun puolestani.

      Lainaa

    2. Tulos: +357 (367 ääntä)
      Minäkin nauran makeasti! Koska jalastani aloitetaan kudosnesteen imu?

      Lainaa

    3. Tulos: +70 (250 ääntä)
      Nyt ei riitä, että Marikalla olisi hiekkaa pillussa. Nyt on jotain oikein kunnolla mennyt vituralleen korvien välissä.

      Lainaa

    4. traumcity 1.2.2022 0:23
      Tulos: -130 (444 ääntä)
      Komppaan Marikaa tässä kyllä. Olen itsekin nähnyt saksanpaimenkoirien puremistilastot, muistaakseni luken tilastot oli kyseessä, eikä ollut kaunista jälkeä. Noin joka kahdeksas hyökkäys oli peruja siitä kun koira oli ensin ruumiilla hallinnut, majoilemalla milloin missäkin, ja siitä sitten hyökännyt lapsen kimppuun. Nyt varmaan sitten sanot ettei meidän Roi sellaista, mutta näistäkin hyökkäyksistä 9% oli provosoimattomia, ja 44% koiratalouksissa. Ranskanbulddoggien viheltämistilasto se vasta onkin vastenmielistä katseltavaa ja epämieluisaa kuunneltavaa, samoin chihuhahauvojen Napoleon-kompleksitilastot, ja kaikilla koirilla on myös tilastojen mukaan taipumusta Tukholman syndroomaan ja koiranomistajille yksinäisyyteen.

      Lainaa

    5. Tulos: +173 (177 ääntä)
      Meidän koiran nimi on myös Hertta. Sisko olisi halunnut nimen olevan Tulppa. En suostunut. Olisi pitänyt olla selvänäkijän taitoja, Tulppa olisi ollut ihan osuva nimi.

      Lainaa

    6. Tulos: -55 (117 ääntä)
      traumcity: Komppaan Marikaa tässä kyllä. Olen itsekin nähnyt saksanpaimenkoirien puremistilastot, muistaakseni luken tilastot oli kyseessä, eikä ollut kaunista jälkeä. Noin joka kahdeksas hyökkäys oli peruja siitä kun koira oli ensin ruumiilla hallinnut, majoilemalla milloin missäkin, ja siitä sitten hyökännyt [...]
      Linkkejä kiitos!

      Lainaa

    7. Apea mandariini 1.2.2022 1:10
      Tulos: +313 (323 ääntä)
      Saksanpaimenkoirien purematilastoihin ei kuitenkaan taida olla syynä nämä yksilöt jotka ihmisten härdellistä huolimatta makaavat keskellä kaikkea tyynesti nukkuen... luulenpa että niihin päätyy enimmäkseen naapurini hermoheikon sakemannin kaltaiset yksilöt jotka ujeltavat ja haukkuvat joka kerta koko matkan rapun läpi ulos, jossa rähinä jatkuu kahta kovempaa. En tosin mene testaamaan hypoteesiani vaan yritän välttää rapussa liikkumista samaan aikaan.

      Lainaa

    8. Ymmärretty kenguru 1.2.2022 1:18
      Tulos: +414 (422 ääntä)
      Eiköhän syy sakujen purematilastoihin ole ihan rodun maine pelottavana statuskoirana, jollaisen urpot hankkivat munanjatkeekseen ja kouluttavat korkeintaan väkivalloin jos lainkaan, ja nämä stressaantuneet ja traumatisoituneet koirat oireilevat miten nyt koirilla on tapana. Eli jälleen kerran vika on hihnan toisessa päässä eikä koirassa.

      Lainaa

    9. Kilokalori 1.2.2022 1:19
      Tulos: +265 (277 ääntä)
      Koira toteuttaa porttiteoriaa makoilemalla lattialla. Siitä on enää lyhyt matka terveen psyykeen ja terveen persoonallisuuden tuomaan vastuullisuuteen, kudosnesteisiin ja jalkamätään. Olen aina miettinyt että uskooko joku niitä kauhulööppejä, "ensimmäinen kannabispiikki voi tappaa" ja "tiesitkö että hämähäkki voi munia korvaasi jos nukut ikkuna auki". Marika taitaa uskoa.

      Lainaa

    10. Kudottu tomaatti 1.2.2022 1:30
      Tulos: +119 (123 ääntä)
      Näitä Marikan kaltaisia neuvoja jostain syystä aina riittää.

      Lainaa

    11. Ihan ookoo sankari 1.2.2022 1:36
      Tulos: +421 (425 ääntä)
      Te vain nauratte, saksanpaimenkoira makaa keskellä käytävää ja te vain nauratte.

      Lainaa

    12. Tulos: +69 (81 ääntä)
      traumcity: Komppaan Marikaa tässä kyllä. Olen itsekin nähnyt saksanpaimenkoirien puremistilastot, muistaakseni luken tilastot oli kyseessä, eikä ollut kaunista jälkeä. Noin joka kahdeksas hyökkäys oli peruja siitä kun koira oli ensin ruumiilla hallinnut, majoilemalla milloin missäkin, ja siitä sitten hyökännyt [...]
      Olisipa mukava nähdä luken puremistilastot. Tarkoitat varmastikin lucky lukea siis ? Joskus laskeskelin ihan itse ja päädyin siihen johtopäätökseen että rantanplan puree eniten. Ja useimmiten juuri makoilee ennen puremista. Makoileva koirahan miettii aina että ketähän purisin.

      Lainaa

    13. Maksuunpantu maahinen 1.2.2022 3:21
      Tulos: +125 (151 ääntä)
      Napael: Linkkejä kiitos!
      Jos luet tekstin loppuun niin huomaat sen olevan sarkasmia eli lähteitä ei ole

      Lainaa

    14. Tulos: -14 (70 ääntä)
      Marika on mielenterveysongelmainen nainen, joka ilmaantuu aina säännöllisen epäsäännöllisesti eri koirapalstoille esiintymään koirankouluttajana. Hänen kirjoituksiaan vuosien ajan nähneenä sanoisin, että ei varsinaisesti kuulu feissarimokiin koska hänelle nauraminen ylittää hyvän maun rajat.

      Lainaa

    15. Koherentti ankka 1.2.2022 4:13
      Tulos: +49 (55 ääntä)
      Antakaa kun arvaan: Marikan kuusikirjaiminen sukunimi alkaa S:llä. Hän on Suuri Koiratietäjä joka päsmäröi useammassakin ryhmässä, ja aina on vika muissa.

      Lainaa

    16. Epäpyhä black metal -silli 1.2.2022 5:35
      Tulos: -24 (56 ääntä)
      Hysteeriset eläinihmiset olisi syytä lopettaa.

      Lainaa

    17. Maidonvalkea dinosaurus 1.2.2022 6:45
      Tulos: +78 (86 ääntä)
      Tuo Marika on veikeä. Joka roturyhmästä se löytyy ja on maailman eriskummallisin ihminen. Savantti, joka ymmärtää ja tietää asioista paljon enemmän kuin me kuolevaiset, koska häntä kiinnostaa koirat :)

      Lainaa

    18. Huikea kala 1.2.2022 7:23
      Tulos: -40 (64 ääntä)
      Maksuunpantu maahinen: Jos luet tekstin loppuun niin huomaat sen olevan sarkasmia eli lähteitä ei ole
      Teksti ei ole sarkasmia. Se on rakenteellista kissavihaa, jota tämä kissojen syvästi traumatisoima urpo viljelee tavan takaa. Hän on täällä muun muassa fantasioinut kissojen hirttämisestä. Ainakin nimimerkki on huolella valittu traumaviittaus. Kun tälle henkisesti sairaalle yksilölle antaa mahdollisuuden, hän fantasioi kissojen tappamisesta milloin kylmään, milloin hirttämällä, ja muuten julistaa ilosanonaa koirien autuudesta.

      Lainaa

    19. Levyttämätön persoona 1.2.2022 7:31
      Tulos: +48 (50 ääntä)
      Ymmärretty kenguru: Eiköhän syy sakujen purematilastoihin ole ihan rodun maine pelottavana statuskoirana, jollaisen urpot hankkivat munanjatkeekseen ja kouluttavat korkeintaan väkivalloin jos lainkaan, ja nämä stressaantuneet ja traumatisoituneet koirat oireilevat miten nyt koirilla on tapana. Eli jälleen kerran vika on hihnan toisessa päässä eikä koirassa.
      nähnyt useammankin sakemannin omistajan, jotka käyttävät häikäilemättä taitojaan muiden koiriin. Lopputuloksena on ollut alistamista ja kepillä lyömistä, koska he "osaavat". Onneksi on hyviäkin tapauksia, jotka eivät kouluta voimalla, mutta en enään usko, että useammankaan hiljaisen koiran omistaminen on osaamisen tae.

      Lainaa

    20. Tulos: +205 (207 ääntä)
      Meilläkin mies hallitsee työpäivän jälkeen sohvaa ruumiillaan, pitäisikö nyt huolestua että joku päivä se puree mua kun haluan kans sohvalle?

      Lainaa

    21. Peruuttamaton riikinkukko 1.2.2022 8:41
      Tulos: +97 (97 ääntä)
      Meillä on useampikin käyttölinjainen sakemanni harrastanut tuota samaa, mutta yksikään niistä ei ole purrut ketään. Kaikki oli myös koulutettu ihan muilla metodeilla kuin piikkipannoilla ja pieksennällä. Mutta ihan oikeasti nykyisissä käyttölinjaisissa saksanpaimenissa on vakava ongelma hermorakenteen heikkous. Se tulee ilmi juuri esim. jatkuvana piipityksenä ja ulinana. Viettejä on, mutta impulssikontrollia ei. Muunmuassa tästä johtuen kyseinen rotu on harvinaistunut virkakoirakäytössä.

      Lainaa

    22. Tulos: +90 (92 ääntä)
      Tää ruumilla hallinta -teoria valottaa kummasti myös joka pikku harmista lankuttavien taaperoiden käyttäytymistä.

      Lainaa

    23. Naarmuton lihapiirakka 1.2.2022 10:21
      Tulos: +126 (128 ääntä)
      Niin no, jossain kohtaahan se sakemannin kehon pitää fyysisesti olla ja yleensä se vie koiran kokoisen ja muotoisen tilan ja hallitsee myös samalla sitä.

      Lainaa

    24. Tulos: -7 (15 ääntä)
      Vaikuttaa englannista käännetyltä copypastalta (Marikan teksti siis).

      Lainaa

    25. Itseasiassa 1.2.2022 11:12
      Tulos: +40 (40 ääntä)
      Ymmärretty kenguru: Eiköhän syy sakujen purematilastoihin ole ihan rodun maine pelottavana statuskoirana, jollaisen urpot hankkivat munanjatkeekseen ja kouluttavat korkeintaan väkivalloin jos lainkaan, ja nämä stressaantuneet ja traumatisoituneet koirat oireilevat miten nyt koirilla on tapana. Eli jälleen kerran vika on hihnan toisessa päässä eikä koirassa.
      Olen seurannut tällaisen sakun elämää läheltä, edellinen omistaja oli hakannut koiraa ja koiralla oli myös pysyviä fyysisiä vammoja, koska sitä ei oltu viety lääkärille, kun olisi ollut tarvetta ihan sairauden vuoksi. Tämä koira oli uudessa kodissa todella arka ja meni todella kauan ennen kun alkoi sopeutua. Koirasta tuli todella kiltti, eikä se tietääkseni koitellut kertaakaan rajoja. Joten kaikista koirista ei onneksi tule aggressiivisia, tietysti on eroja koirissa, tilanteissa, iässä jne., joten valitettavasti noita surullisuakin loppuja tulee.

      Lainaa

    26. Aidattu kotieläin 1.2.2022 11:28
      Tulos: +48 (50 ääntä)
      Saksanpaimenkoira on yksi älykkäimmistä koiraroduista joten harmittaa aina ihan älyttömästi kun joutuu lukemaan jostain että sellainen on purrut ihmistä tai muita lemmikkejä. Selvästikään omistaja ei ole hoitanut koulutusta asiallisesti niissä tapauksissa. Ja sitten tietysti se että ostetaan työkoiria eikä niille tarjota sitä lajinmukaista tai mitään muutakaan työtä, joten ne turhautuu ja sitten myös tietämätön omistaja turhautuu. Kerrostalo-kaksioon tai yksiöön otetaan paimenkoira jota käytetään kolmesti päivässä lenkillä niin se kyllä kutsuu ongelmia. Jos ei ole muuta paimennettavaa niin sitten paimennetaan ihmisiä.

      Lainaa

    27. Tulos: +44 (50 ääntä)
      Kilokalori: Koira toteuttaa porttiteoriaa makoilemalla lattialla. Siitä on enää lyhyt matka terveen psyykeen ja terveen persoonallisuuden tuomaan vastuullisuuteen, kudosnesteisiin ja jalkamätään. Olen aina miettinyt että uskooko joku niitä kauhulööppejä, "ensimmäinen kannabispiikki voi tappaa" ja "tiesitkö että [...]
      Toi ikkunajuttu on ihan totta. Nukun aina ikkunat kiinni ja mun kämpässä asuvat hämpyt ei ole koskaan munineet mun korviin.

      Lainaa

    28. Tulos: +22 (26 ääntä)
      traumcity: Komppaan Marikaa tässä kyllä. Olen itsekin nähnyt saksanpaimenkoirien puremistilastot, muistaakseni luken tilastot oli kyseessä, eikä ollut kaunista jälkeä. Noin joka kahdeksas hyökkäys oli peruja siitä kun koira oli ensin ruumiilla hallinnut, majoilemalla milloin missäkin, ja siitä sitten hyökännyt [...]
      Tuosta olen samaa mieltä. 56 % purevista koirista asuu siis koirattomassa taloudessa :)

      Lainaa

    29. Kullattu mato 1.2.2022 13:24
      Tulos: +60 (62 ääntä)
      Kiiwi86: Meilläkin mies hallitsee työpäivän jälkeen sohvaa ruumiillaan, pitäisikö nyt huolestua että joku päivä se puree mua kun haluan kans sohvalle?
      Varmasti sinä naurat.

      Lainaa

    30. Sotilasarvoltaan herkkuruoka 1.2.2022 15:17
      Tulos: +44 (52 ääntä)
      Kannattaa hankkia mieluummin kissa. Nekin kyllä lojuvat usein piittaamattomina keskellä kulkuväylää, mutta kokonsa puolesta ne on yleensä helposti ohitettavissa.

      Lainaa

    31. Tulos: +38 (38 ääntä)
      Apea mandariini: Saksanpaimenkoirien purematilastoihin ei kuitenkaan taida olla syynä nämä yksilöt jotka ihmisten härdellistä huolimatta makaavat keskellä kaikkea tyynesti nukkuen... luulenpa että niihin päätyy enimmäkseen naapurini hermoheikon sakemannin kaltaiset yksilöt jotka ujeltavat ja haukkuvat joka kerta koko [...]
      Noihin tilastoihin päätyy usein sellaiset koirat joita on omistaja hankkinut peniksen jatkeeksi "kun on niin saatanan siisti sakemanni/bullterrier/rottweiler"
      Yhtään ei sosiaalisteta koiraa tai muutenkaan kohdella sitä hyvin, ja sit niistä tulee hermoheikkoja jotka pahimmillaan puree ☹️

      Lainaa

    32. heimosenkeimo 1.2.2022 18:12
      Tulos: -40 (48 ääntä)
      Tässä Marika joka on varmaan aivan sietämätön ämmä. Vihaan koiran omistajia koska heidän koira saa tehdä mitä vaan ja lopulta siitä omistajastakin muuttuu koira. Tai en tiedä onko mulla vain burnout, yksi tuttava ei pysty oleen edes 8sec hiljaa koirastaan vaikka sanon sille joka toinen sekuntti että turpa kiinni nyt saatana jo. Hän on nainen, jätti aviomiehensä kun tämä oli allerginen koiralle että voitte siitä ite päätellä lopun.

      Lainaa

    33. Haista kukkanen 1.2.2022 18:43
      Tulos: -22 (28 ääntä)
      traumcity: Komppaan Marikaa tässä kyllä. Olen itsekin nähnyt saksanpaimenkoirien puremistilastot, muistaakseni luken tilastot oli kyseessä, eikä ollut kaunista jälkeä. Noin joka kahdeksas hyökkäys oli peruja siitä kun koira oli ensin ruumiilla hallinnut, majoilemalla milloin missäkin, ja siitä sitten hyökännyt [...]
      Katos katos postauksen trolli jatkaa kommenteissa

      Lainaa

    34. Valtaapitävä pingviini 1.2.2022 20:01
      Tulos: +30 (30 ääntä)
      Kiiwi86: Meilläkin mies hallitsee työpäivän jälkeen sohvaa ruumiillaan, pitäisikö nyt huolestua että joku päivä se puree mua kun haluan kans sohvalle?
      Kudosnesteitä ja märkää unohtamatta. Pidä Tetanus voimassa.

      Lainaa

    35. Silmäätekevä raataja 1.2.2022 20:21
      Tulos: -2 (12 ääntä)
      Haistappa, Marika, pitkä paska.

      Lainaa

    36. Tulos: +3 (17 ääntä)
      Toi Marikan teksti on kyllä tosi kauniisti kirjoitettua suomen kieltä, vaikka sisältö on varsin erikoinen :D

      Lainaa

    37. Loistelias lokki 1.2.2022 22:24
      Tulos: +30 (30 ääntä)
      Kudottu tomaatti: Näitä Marikan kaltaisia neuvoja jostain syystä aina riittää.
      Paitsi ettei tässä edes neuvottu mitään :D Jos Marikan paasaamisella olisi mitään totuuspohjaa, kyllä itseäni kiinnostaisi tietää miten tulevan katastrofin voi välttää, eikä kuunnella pelkkää katkeraa kitinää siitä miten "kumminkin vaan nauratte minulle!"

      Lainaa

    38. Tulos: -2 (10 ääntä)
      Maksuunpantu maahinen: Jos luet tekstin loppuun niin huomaat sen olevan sarkasmia eli lähteitä ei ole
      Kuka muka lukee yhtään mitään loppun? En usko sarkasmiin, se on 5g säteilyä!

      Lainaa

    39. Tulos: +12 (30 ääntä)
      Tylsimys: Olisipa mukava nähdä luken puremistilastot. Tarkoitat varmastikin lucky lukea siis ? Joskus laskeskelin ihan itse ja päädyin siihen johtopäätökseen että rantanplan puree eniten. Ja useimmiten juuri makoilee ennen puremista. Makoileva koirahan miettii aina että ketähän purisin.
       Varmasti sinä naurat siellä sitten, kun perheen saksanpaimentaja rakentaa kodin putkimiehestä pommin, ja olemattomia aivonkappaleitasi jouduttaisiin raapimaan tapeteista haarukalla irti. Varmasti sinä naurat.

      Lainaa

    40. Alice Wonderland 2.2.2022 0:31
      Tulos: +24 (30 ääntä)
      heimosenkeimo: Tässä Marika joka on varmaan aivan sietämätön ämmä. Vihaan koiran omistajia koska heidän koira saa tehdä mitä vaan ja lopulta siitä omistajastakin muuttuu koira. Tai en tiedä onko mulla vain burnout, yksi tuttava ei pysty oleen edes 8sec hiljaa koirastaan vaikka sanon sille joka toinen sekuntti että [...]
      Voihan heimosenkeimo! Kaikkien kommenttisi perusteella olet todella raskas ja ahdistava ihminen. Puhutkohan todellisessa elämässä näin rumasti naisista ja levität ankeaa ideologiaasi ympäristöösi? Mikäli näin teet ja ihmettelet, miksi kukaan ei viihdy seurassasi, ala purkamaan noita traumojasi.

      Lainaa

    41. Syöty kameli 2.2.2022 8:38
      Tulos: +28 (28 ääntä)
      S: Vaikuttaa englannista käännetyltä copypastalta (Marikan teksti siis).
      Ei ole. Tuo tapaus vahtii koiraryhmiä innokkaammin kuin traumcity feissarimokia, ja suoltaa joka asiaan just tuollaista tekstiä, ihan omaa tajunnanvirtaansa se on. Kaiken lisäksi esiintyy koirakouluttajana vaikka minkäänlaista ammattitaitoa tai pätevyyttä hänellä ei siihen ole.

      Lainaa

    42. Kilokalori 2.2.2022 9:37
      Tulos: +28 (28 ääntä)
      Sotilasarvoltaan herkkuruoka: Kannattaa hankkia mieluummin kissa. Nekin kyllä lojuvat usein piittaamattomina keskellä kulkuväylää, mutta kokonsa puolesta ne on yleensä helposti ohitettavissa.
      Minulla oli aikanaan iso pitkäkarvainen kissa, eläinsuojeluyhdistykseltä aikuisena otettu löytökissa. Se 7kg rouva kun pisti itsensä käytävälle portiksi, siitä ei yli eikä ohi uskaltanut mennä. Sähisi ja mourusi ja tuli käpälästä. En tiedä mikä oli käytöksen syy, mutta sekoilu lakkasi heti kun otimme sille kissakaverin.
      Kyllä se nyt naurattaa, mutta ei silloin aina naurattanut, kun piti töihin lähteä ja kissa blockaa eteisen. Thou shall not pass.

      Lainaa

    43. Tulos: -3 (5 ääntä)
      Norb: Toi Marikan teksti on kyllä tosi kauniisti kirjoitettua suomen kieltä, vaikka sisältö on varsin erikoinen :D
      Sano vaan suoraan. Hullun copy+paste horinoita.

      Lainaa

    44. Tohlo haltija 2.2.2022 10:12
      Tulos: -21 (31 ääntä)
      Marika on tavallaan oikeassa, mutta selittää huonosti asian. Koira on laumaeläin ja laumalla pitää olla johtaja. Jos lauman johtaja eli omistaja on heikko, niin koira yrittää ottaa johtajan paikan ja alistaa omistajaansa. Laumassa muut koirat väistävät johtajaa eli eivät jää makaamaan johtajan eteen. Laumassa johtaja menee ovesta ensin. Mutta jokainen koira on erilainen ja roduissa on myös vaihtelua. Osa koirista tarvitsee omistajan joka osaa johtaa laumaa ja osa koirista on aina alistuvia. https://www.hankikoira.fi/koiratietoa/koiran-kayttaytyminen/johtajuus-ja-laumakayttaytyminen

      Lainaa

    45. ammattilainen 2.2.2022 10:16
      Tulos: -3 (23 ääntä)
      traumcity: Komppaan Marikaa tässä kyllä. Olen itsekin nähnyt saksanpaimenkoirien puremistilastot, muistaakseni luken tilastot oli kyseessä, eikä ollut kaunista jälkeä. Noin joka kahdeksas hyökkäys oli peruja siitä kun koira oli ensin ruumiilla hallinnut, majoilemalla milloin missäkin, ja siitä sitten hyökännyt [...]
      Ei luoja. Ei hallitse ruumiilla. Puremat johtuvat siitä, että koira ei saa olla rauhassa. Ei siitä, että se asettuu tarkoituksenmukaisesti tielle ja kurittaa viattomia ohikulkijoita vallankiilto silmissään. Koirat viestivät lukuisin pienin elein ennen kuin joutuvat sitten jollain kertaa turvautumaan puremiseen, kun näitä eleitä ei kunnioiteta eli koiraa ei kertakaikkiaan kuunnella. Etenkin lapsiperheissä todella yleistä, ettei koiralla ole mitään elävän olennon ansaitaemaa kunnioitusta. Se ei tarkoita koiran kumartamista, vaan sen kokemuksen huomioimista ja sen hyväksymistä, että se on eläin eikä mikään räsymatto. Tutustu alkuun vaikka aggression portaisiin ja rauhoittaviin signaaleihin.

      Lainaa

    46. Vaikuton katkarapu 2.2.2022 12:33
      Tulos: +37 (41 ääntä)
      Tohlo haltija: Marika on tavallaan oikeassa, mutta selittää huonosti asian. Koira on laumaeläin ja laumalla pitää olla johtaja. Jos lauman johtaja eli omistaja on heikko, niin koira yrittää ottaa johtajan paikan ja alistaa omistajaansa. Laumassa muut koirat väistävät johtajaa eli eivät jää makaamaan johtajan eteen. [...]
      Juu ei. Ylianalysointia ja vanhaa johtajuusteoriaa. Koira näkee omistajat enemmänkin vanhempinaan ja lauma on sen perhe. Sillä voi olla ihan vaan mukava ja turvallinen olo köllöttää tuossa, ehkä se saa jopa kivaa huomiota aamulla, rapsuja ja naurua miten "voi sua Hertta mussu, siinä taas makaat, hihii". On ihan vääntämällä väänettyä nähdä tuo alistamisena ja yrityksenä olla johtaja. 
      Johtajuusteoria noin muutenkin on vanha ja tunkkainen, eikä sen pitäisi olla tasapainoisen ja terveen suhteen perustana. Mut JOS nyt lähdetään sille linjalle, niin ei silti tuo tilanne ole keholla hallitsemista/dominointia. Onko se koira käsketty muualle, mutta ei tottele. Käyttäytyykö se uhkaavasti tai uhmaavasti, kun sitä yrittää siirtää? Tekstin sävy ei yhtään anna ymmärtää, että tässä ois kyseessä joku haaste. 
      Ja jotkut koirat on vaan hönöjä! Mullakin oli yksi pullamössökoira, suloinen kuin mikä ja ei yhtään ihmistä dominoiva. Mutta se EI väistänyt ihmistä. Tiesin minäkin että "teorioiden mukaan koiran kuuluu väistää, jos koira ei väistä se ei kunnioita" ja blaa blaa. Mutta käytännössä silti koira haastoi minut 0% niissä tilanteissa ja oli ruumiinkieleltään ja eleiltään alistuva, mutta täysi hönö ja jotenkin hidasliikkeinen, ei mikään vikkelä väistelijä. Se vaan istua tapitti keskellä kaikkea iloisesti häntä heiluen. Appiukko uskoi noihin johtajuusteorioihin ja jatkuvasti käveli päin koiraani, koska "koiran pitää väittää ihmistä!!". Raivostuttavaa kun melkein potkii hölmön koirani pois tieltä, vaikka koira tyyliin heittäytyy selälleen ja näyttää kaikin tavoin  että on pieni ja alistuva. Paitsi ei väistä, kun joku sen pienissä aivoissa ei vain ymmärtänyt tätä hienoa sääntöä, että koiran "KUULUU TOIMIA NIIN JA NÄIN, TAI MUUTEN SILLE NÄYTETÄÄN PAIKKANSA PRKL".
      Voisko vaan mennä tilanteen mukaan, ymmärtää että koirissakin on eroja ja yrittää olla näkemättä kaikkea jonain konfliktina.

      Lainaa

    47. Jalkineeton alligaattori 2.2.2022 14:57
      Tulos: +29 (29 ääntä)
      Tohlo haltija: Marika on tavallaan oikeassa, mutta selittää huonosti asian. Koira on laumaeläin ja laumalla pitää olla johtaja. Jos lauman johtaja eli omistaja on heikko, niin koira yrittää ottaa johtajan paikan ja alistaa omistajaansa. Laumassa muut koirat väistävät johtajaa eli eivät jää makaamaan johtajan eteen. [...]
      Suosittelen lukemaan huolella linkkaamasi tekstin kaikki osuudet. 
      Koira ei pyri johtajaksi johtajan paikalle, eikä sillä ole tarvetta alistaa ihmistä – koira tietää, ettei ihminen ole koira. Sen sijaan epävarman kouluttajan koira on usein epävarma siitä miten joissakin tilanteissa tulisi toimia, ja saattaa ilman asianmukaista ohjausta päätyä tekemään itsenäisiä päätöksiä, jotka eivät ole kouluttajalle mieluisia. Joku voi nämä sitten inhimillistää ja mieltää johtamisyritykseksi, mutta kyse on vain ajattelusta.
      Laumanjohtaja-ajattelu on vanhentunutta eikä sitä enää suositella sovellettavaksi koirankoulutukseen. Tavoitteena on saada koira haluamaan toimia toivotulla tavalla siksi, että se on sille mielekästä, eikä siksi, että sen pitää totella johtajan mielivaltaa. Koira on eläin eikä aivoton lelu.

      Lainaa

    48. Ylipäällikkö 2.2.2022 15:15
      Tulos: -4 (12 ääntä)
      Sakemanni ei ole mikään seurakoira eikä lasten leikkikaveri. Äiti hankki itselleen turvaksi, mutta suurimman osan aikaa se oli meidän varhaisteinien vastuulla. Ei toiminut, ja parin incidentin jälkeen koira sai siirtyä osaavampi käsiin.

      Lainaa

    49. Turkoosi banaani 2.2.2022 18:08
      Tulos: +27 (27 ääntä)
      Syöty kameli: Ei ole. Tuo tapaus vahtii koiraryhmiä innokkaammin kuin traumcity feissarimokia, ja suoltaa joka asiaan just tuollaista tekstiä, ihan omaa tajunnanvirtaansa se on. Kaiken lisäksi esiintyy koirakouluttajana vaikka minkäänlaista ammattitaitoa tai pätevyyttä hänellä ei siihen ole.
      Tässä uusi sanonta: Seuraa xxx innokkaammin, kuin Traumacity feissarimokia. 
      Tätä kun käyttää tunnustaa kanssakommentoijat. 

      Lainaa

    50. Eläintenkouluttaja 3.2.2022 0:15
      Tulos: +18 (18 ääntä)
      Tohlo haltija: Marika on tavallaan oikeassa, mutta selittää huonosti asian. Koira on laumaeläin ja laumalla pitää olla johtaja. Jos lauman johtaja eli omistaja on heikko, niin koira yrittää ottaa johtajan paikan ja alistaa omistajaansa. Laumassa muut koirat väistävät johtajaa eli eivät jää makaamaan johtajan eteen. [...]
      En ole varma enkö nyt ymmärrä ironiaa, vai kirjoititko todella tosissasi tekstiisi vain argumentteja jotka eivät kuulu nykyaikaiseen eläinten kouluttamiseen, ja jotka ovat aikoja sitten tutkimuksissakin perusteettomiksi ymmärretty. Lisäksi laitoit linkin, joka antaa eri tietoa, kuin kommenttisi.  
      Lue vaikka Helena Telkänrannan Koirasi on pentususi-artikkeli Googlen avustamana, niin päästään heti vähän paremmille urille..

      Lainaa

    51. Tulos: -7 (11 ääntä)
      Inhoan koiria.

      Lainaa

    52. Vammanen apina 6.2.2022 9:39
      Tulos: +8 (10 ääntä)
      Koirathan viihtyvät paikoissa josta näkevät ympärillä liikkuvat ihmiset ja saksanpaimenkoira, niin kuin nimikin sanoo, on paimenkoira vaikkei sitä siihen tarkoitukseen enää juurikaan käytetä. Paimenviettiä kuitenkin löytyy vielä sen verran että se haluaa pitää perheen kasassa. Mikäpä on parempi paikka perheenjäsenten vahtimiseen kuin keskellä lattiaa :)

      Lainaa

    53. Tulos: -1 (1 ääni)
      Marika kouluttaa varmasti oman koiransa sähköllä ja piikkipannalla.

      Lainaa

    54. Subwooferilla höystetty tomaatti 8.3.2022 7:51
      Tulos: -1 (1 ääni)
      Olisi varmaan riittänyt että Marika olisi kertonut pitävänsä maassa rötköttävää koiraa uhkaavana.

      Lainaa

    55. Tulos: -1 (1 ääni)
      Vaakku: Meidän koiran nimi on myös Hertta. Sisko olisi halunnut nimen olevan Tulppa. En suostunut. Olisi pitänyt olla selvänäkijän taitoja, Tulppa olisi ollut ihan osuva nimi.

      Lainaa

    56. Tulos: 0 (0 ääntä)
      Eläintenkouluttaja: En ole varma enkö nyt ymmärrä ironiaa, vai kirjoititko todella tosissasi tekstiisi vain argumentteja jotka eivät kuulu nykyaikaiseen eläinten kouluttamiseen, ja jotka ovat aikoja sitten tutkimuksissakin perusteettomiksi ymmärretty. Lisäksi laitoit linkin, joka antaa eri tietoa, kuin kommenttisi. [...]
      Kiitos lukuvinkistä! Oli hyvä artikkeli. Tuire Kaimio on asiasta ainakin kirjoittanut myös, mutta hienoa että asiaa tutkitaan useilla tahoilla.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kettu, ketut, koirat, kuva, purra, riski, saksanpaimenkoirat, vastuuton

  • Uusimmat

  • Kategoriat