Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Uskon asia, osa 2

Pappi saa erikoisen pyynnön sähköpostilla.
Uskon asia, osa 2

Edellisessä osassa puhuttiin Jeesuksen ulkonäöstä ja Suomen asemasta Raamatussa.

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 62 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tornipöllö 14.12.2023 0:21
      Tulos: +399 (401 ääntä)
      Satu on kyllä erittäin hienosti sisäistänyt sen Jeesuksenkin hehkuttaman kristillisen lähimmäisenrakkauden.

      Lainaa

    2. Lentävä taistelija 14.12.2023 0:30
      Tulos: +129 (155 ääntä)
      Satu: Voi vittu sun kanssas. Poistuisitko internetistä, ei sovellu sulle. Timo: Rukouksellahan se home lähtee, perus ev.lut. palveluvalikoimaa? Ilmankos kirkollisvero on niin korkea. Jenna sentään osui maaliin.

      Lainaa

    3. Tulos: +131 (139 ääntä)
      Pascalin vaa'an mukaan jumalaan kannattaa Pian tapaan uskoa varmuuden vuoksi. Jos jumala on olemassa, niin sitten bailataan Taivaassa ja jos ei ole niin sitten hällä väliä. Sama myös toisinpäin eli jos jumala on olemassa ja elää synnissä, niin sitten kärsitään Helvetissä ja jos ei, niin hällä väliä. Pascal tosin jätti laskuistaan pois jumaluudet kristinuskon ulkopuolelta, jotka rankaisevat vääräuskoisia, joten tyypin laskelmat on loppujen lopuksi aika puolivillaisia.

      Lainaa

    4. Työntyvä sotilas 14.12.2023 0:53
      Tulos: +132 (144 ääntä)
      Hitto vie, kyllä kirkossa käynti olisi viihdyttävämpää jos siellä oikeasti luettaisiin nuo kaikki. Naurattaisi varmaan enempi kuin monella standup-keikalla 😁. Sitähän laittaisi itsekin ns. materiaalia esirukousjonoon.

      Lainaa

    5. Raihnas kissa 14.12.2023 1:03
      Tulos: +198 (210 ääntä)
      Hei, Jeesus, kun saat hommat valmiiksi siellä Mäntyharjulla, voitko tulla seuraavaksi meille pyykkäämään? Yliluonnollisesti tai luonnollisesti, ei ole niin tarkkaa.

      Lainaa

    6. Järkipuoli kettu 14.12.2023 1:28
      Tulos: +127 (149 ääntä)
      En mä nyt tiedä onko tuo puhdistamisen pyytäminen yhtään sen järjettömämpi rukous, kuin että rukoillaan vaikkapa parantumista sairaudesta. Jos on yliluonnollista apua, niin missä menee raja, mihin sitä apua voi saada? Vaatteiden puhdistaminen on ihmiseltäkin helpompi temppu kuin sairauden parantaminen, joten luulisi Jumalaltakin luonnistuvan helpommin. Todennäköisesti tuo rukouksen pyytäjä on itse sairas ja siksi kyvytön puhdistamaan nuo mainitsemansa asiat.

      Lainaa

    7. Mieto riesa 14.12.2023 1:40
      Tulos: +94 (120 ääntä)
      No, mikäli pia kuuluu kirkkoon "varmuuden vuoksi", silloinhan hän uskoo jumalaan, koska pelkää erota kirkosta. Jos Pia ei uskoisi jumalaan niinkuin väittää, hänellä ei olisi myöskään mitään pelkoa, joka estäisi eroamasta kirkosta.

      Lainaa

    8. Kintsana stalkkeri 14.12.2023 1:42
      Tulos: +90 (90 ääntä)
      Missä menee raja, mitä saa rukouksessa pyytää?

      Lainaa

    9. Lääkitetty marsu 14.12.2023 2:04
      Tulos: -14 (48 ääntä)
      Olisi koon 48 kengät kaapissa. Luulen että siinä olisi jopa Jeesuksellekin liian isot saappaat sovitettavaksi.

      Lainaa

    10. Tulos: +141 (141 ääntä)
      Aika hupaisa ajatus että jumalaa voisi naruttaa valehtelemalla uskovansa. Eikö se ollutkaan kaikkitietävä?

      Lainaa

    11. Pilkkopimeä ämpäri 14.12.2023 6:23
      Tulos: +179 (181 ääntä)
      mistä tämä "jos et usko jeesukseen, jeesus vihaa sinua ja ansaitset kärsiä" uskomus on tullut? eikö jeesus ollut tyyliin rakkauden perikuva, joka rakasti jokaista ihmistä niin paljon että kuoli meikämandoliinien puolesta?? nää tämmöset uskovaiset tuntuu tietävän vähiten siitä mihin väittävät uskovansa

      Lainaa

    12. Matta riepu 14.12.2023 6:43
      Tulos: +61 (63 ääntä)
      Lääkitetty marsu: Olisi koon 48 kengät kaapissa. Luulen että siinä olisi jopa Jeesuksellekin liian isot saappaat sovitettavaksi.
      Sitten pyydetäänkin Juha Mietoa sovittamaan.

      Lainaa

    13. Tulos: +147 (147 ääntä)
      Sadun pyhäkoulun liikkatunneilla on treenattu ahkerasti ensimmäisen kiven heittämistä.

      Lainaa

    14. Tinkimätön unikeko 14.12.2023 7:29
      Tulos: +99 (99 ääntä)
      Kaikella rakkaudella, olet ahdinkosi ansainnut. Alan käyttämään.

      Lainaa

    15. Veljetön kani 14.12.2023 7:41
      Tulos: +44 (50 ääntä)
      Pilkkopimeä ämpäri: mistä tämä "jos et usko jeesukseen, jeesus vihaa sinua ja ansaitset kärsiä" uskomus on tullut? eikö jeesus ollut tyyliin rakkauden perikuva, joka rakasti jokaista ihmistä niin paljon että kuoli meikämandoliinien puolesta?? nää tämmöset uskovaiset tuntuu tietävän vähiten siitä mihin väittävät uskovansa
      Just näin.

      Lainaa

    16. Kouluttamaton muurahainen 14.12.2023 7:49
      Tulos: +62 (64 ääntä)
      Mäntyharjun esirukoilija varmaan toivoi, että joku jumalanpalveluksessa läsnäolleista ottaisi kopin tästä toiveesta.

      Lainaa

    17. Heikko ylioppilas 14.12.2023 7:51
      Tulos: +64 (70 ääntä)
      Kintsana stalkkeri: Missä menee raja, mitä saa rukouksessa pyytää?
        Varmaan siinä, mistä ei itse voi selvitä? 
        Vanha vitsi: Rouva myrskyisässä laivassa kapteenille: "Kapteeni, miten paha tilanteemme todella on?"
        Kapteeni:: "Emme voi kuin luottaa Jumalaan". 
        Rouva: "VOI EI!" Niin paha?"
        (Vitsi nyttemmin ei oikein toimi, mutta oli mustahuumori-hilpeä siihen aikaan kun hyväksyttiin, että todella Jesse kyllä korjaa kaiken jos uskoa vain riittää, myös sen, mikä ei ole korjattavissa). 
        Eli tuo olisi ihan järkevä pyyntö, jos oikeasti on niin sairas tms ettei voi, ja niin köyhä ettei voi palkata ketään. Jos kirkko hoitaisi asiansa, ne lähettäisivät jonkun auttamaan, kuten lähimmäisenrakkauteen kuuluisi. 
        Ja Pascalin vedonlyönnissä tosiaan on ongelmansa: maailmassa on ihan liian monta uskontoa että niihin kaikkiin voisi uskoa, ja osan jumala rankaisee ankarasti jos uskoo väärin. Luultavasti turvallisinta olisi valita joku polyteistinen lafka: Krishna tuskin ottaa nokkiinsa jos olen Ganeshin riveissä. Sitten on sekin, että jos oletamme kaikkitietävän Jumalan, hän sitten kyllä tietää jos olet vain uskovinasi varmuuden vuoksi, joten se tuskin auttaisi mitään ja menisi ulkokultaisuuden tiliin, ja sekin taisi olla syntiä. 
        Ei näissä voi voittaa. Ymmärrän uskonnon kuolemanpelon näkökulmasta -en minäkään oikein saa käärittyäni mieltäni sen ympärille että jonain päivänä "minua" ei ole (jos on nytkään, neurotieteet ovat hämmentäneet asiaa). Mutta vielä pahempaa jos koko hoitoa hoitaa joku psyko, joka lähettelee erehtyväisiä ihmisiä Helvettiin ikuisiksi ajoiksi (jotkut ihmiset ovat tosi ikäviä, mutta ikuisuus on silti vähän kauan). Olen filosofisesti agnostikko -ei näitä voi tietää -mutta tunnepohjalta ateisti: en minä halua Helvettiin itseäni tai ketään muutakaan!

      Lainaa

    18. Miehekäs albatrossi 14.12.2023 8:03
      Tulos: +13 (71 ääntä)
      Tuollainen esirukouspyyntöjen julkaiseminen on asiatonta ja todella mautonta, Timo on ihan oikeassa.

      Lainaa

    19. Maukas luumu 14.12.2023 8:07
      Tulos: +79 (81 ääntä)
      Pilkkopimeä ämpäri: mistä tämä "jos et usko jeesukseen, jeesus vihaa sinua ja ansaitset kärsiä" uskomus on tullut? eikö jeesus ollut tyyliin rakkauden perikuva, joka rakasti jokaista ihmistä niin paljon että kuoli meikämandoliinien puolesta?? nää tämmöset uskovaiset tuntuu tietävän vähiten siitä mihin väittävät uskovansa
      Näitä uskovaisia on eri tyyppiä ja valitettavan suurella osalla tuntuu tulevan sellainen tarve pönkittää omaa egoansa tai mikä ikinä saa kenenkin kuvittelemaan, että on ihan ok toivoa toisille pahaa. Omat isovanhempani olivat melko hartaita uskovaisia ja en muista olenko koskaan tavannut kapeakatseisempia ja selän takana ilkeämpiä ihmisiä kuin he. Kuvittelivat olevansa hyviä ihmisiä vain koska olivat uskovaisia, mutta todellisuudessa vain nostivat itsensä sillä jalustalle ja lyttäsivät kaikki muut, erityisesti ne jotka eivät olleet uskossa. Sitten myös paikallista pappia tietenkin kritisoivat kun hän taas nimenomaan painotti tuota lähimmäisenrakkautta ja kaikkien ihmisten hyväksymistä, kun heidän mielestään oli väärin arvostaa myös niitä ei uskovia.

      Lainaa

    20. Arkkienkeli 14.12.2023 8:51
      Tulos: +9 (49 ääntä)
      Vain kristitty uskoo halpahallin jumalaan ja sen poikaan. Kaikki tosiuskovat tietävät että Odin on jumalten jumala poikiensa Thor ja Loki kanssa. Kaikki muut jumalat vain ovat luotu palvelemaan Odinia ja ovat halpoja kopioita.

      Lainaa

    21. Itseasiassa 14.12.2023 9:32
      Tulos: +48 (50 ääntä)
      Järkipuoli kettu: En mä nyt tiedä onko tuo puhdistamisen pyytäminen yhtään sen järjettömämpi rukous, kuin että rukoillaan vaikkapa parantumista sairaudesta. Jos on yliluonnollista apua, niin missä menee raja, mihin sitä apua voi saada? Vaatteiden puhdistaminen on ihmiseltäkin helpompi temppu kuin sairauden [...]
      Sairaudesta voi tutkitusti parantua todennäköisemmin, jos uskoo paranemiseen. Tä tiedetään ihan syöpäosastolla, optimistiset myös voivat paremmin. Joten sinällään rukoilu sairautteen voi auttaa joissain määrin ja tapauksissa. Mun ei ehkä kannata kuitenkaan siivousvihaajana alkaa rukoilla, negatiivinen asenteeni ei ainakaan auta.

      Lainaa

    22. Maksuunpantu maahinen 14.12.2023 9:57
      Tulos: +76 (82 ääntä)
      Pilkkopimeä ämpäri: mistä tämä "jos et usko jeesukseen, jeesus vihaa sinua ja ansaitset kärsiä" uskomus on tullut? eikö jeesus ollut tyyliin rakkauden perikuva, joka rakasti jokaista ihmistä niin paljon että kuoli meikämandoliinien puolesta?? nää tämmöset uskovaiset tuntuu tietävän vähiten siitä mihin väittävät uskovansa
      Se on tullut siitä, että uskonto on vallanväline ja sillä pyritään kontrolloimaan, alistamaan ja arvostelemaan, jotka eivät tee niinkuin sinä haluat. Jos hetken katsoo konservatiiviuskisten menoa niin lähimmäisen rakkaus on kyllä viimeinen asia, jota he yrittävät muille jakaa

      Lainaa

    23. Ponne Jarkka 14.12.2023 10:09
      Tulos: +46 (48 ääntä)
      Kiva huomata että muutkin (Leino) käyttää tuota Fingerporin sutkautusta! Saan tyttären raivon valtaan kun ollaan vaateostoksilla! :-D

      Lainaa

    24. Hemmoteltu viikuna 14.12.2023 10:10
      Tulos: +46 (50 ääntä)
      Napael: Pascalin vaa'an mukaan jumalaan kannattaa Pian tapaan uskoa varmuuden vuoksi. Jos jumala on olemassa, niin sitten bailataan Taivaassa ja jos ei ole niin sitten hällä väliä. Sama myös toisinpäin eli jos jumala on olemassa ja elää synnissä, niin sitten kärsitään Helvetissä ja jos ei, niin hällä [...]
      Pohdin tätä joskus lapsena, ehkä tyyliin seitsemänvuotiaana, juurikin tällä tavalla, ja rukoilin aina iltarukouksen "varmuuden vuoksi". Tajusin vain tuon viimeisen pointin muista uskonnoista viimeistään pari vuotta myöhemmin. Näin minusta tuli ateisti, tosin erosin kirkosta vasta aikuisena ja rippikoulunkin käyneenä.

      Lainaa

    25. Kovalentti oravainen 14.12.2023 10:39
      Tulos: +28 (30 ääntä)
      Työntyvä sotilas: Hitto vie, kyllä kirkossa käynti olisi viihdyttävämpää jos siellä oikeasti luettaisiin nuo kaikki. Naurattaisi varmaan enempi kuin monella standup-keikalla 😁. Sitähän laittaisi itsekin ns. materiaalia esirukousjonoon.
      Ev. Lut. Tekstiviestipalsta

      Lainaa

    26. Säteilevä unikeko 14.12.2023 10:43
      Tulos: +24 (28 ääntä)
      Itseasiassa: Sairaudesta voi tutkitusti parantua todennäköisemmin, jos uskoo paranemiseen. Tä tiedetään ihan syöpäosastolla, optimistiset myös voivat paremmin. Joten sinällään rukoilu sairautteen voi auttaa joissain määrin ja tapauksissa. Mun ei ehkä kannata kuitenkaan siivousvihaajana alkaa rukoilla, negatiivinen asenteeni ei ainakaan auta.
      Sehän toki riippuu sairaudesta. Kaikkia sairauksia kun ei voi parantaa, vaikka kuinka yritetään. On toki hoitoja ja lääkkeitä, joilla niitä pystyy hidastamaan, estämään erilaisia oireita jne. Muttei parantamaan.
      Ihan vaan silläkin tämän tiedän, että itselläni on kaksi sairautta, joita ei voida parantaa (ainakaan vielä) mutta joiden oireita voidaan hillitä lääkkeillä ja saada sairaus remissioon. Muttei niistä eroon pääse, ainakaan vielä, eikä luultavasti omana elinaikana tätä tule tapahtumaan, mutta lääketiede kehittyy, joten mistäs sitä koskaan tietää.

      Lainaa

    27. Sokeriton kärpänen 14.12.2023 10:44
      Tulos: +24 (26 ääntä)
      Kouluttamaton muurahainen: Mäntyharjun esirukoilija varmaan toivoi, että joku jumalanpalveluksessa läsnäolleista ottaisi kopin tästä toiveesta.
      Niin, ei sitä tiedä jos Meksikon serkku Jesus olisi käymässä ja kaipaisi pikkuduunia.

      Lainaa

    28. Kunnioitettava kuguaari 14.12.2023 11:11
      Tulos: +11 (11 ääntä)
      Veljetön kani: Just näin.
      "Ettei yksikään joka _minuun uskoo_ huku, vaan hänellä olisi iankaikkinenen elämä". Näin se muistaaksenl opetettiin rippikoulussa (jonka leirille menin siksi, että kaikki kaveritkin meni)

      Lainaa

    29. Tulos: +57 (67 ääntä)
      Tässähän on Jahvella ja muilla jumalolennoilla selkeästi PR-osasto hakoteillä (tai grillaantuu alakerrassa?). Kyllähän sitä emännän kanssa mielihyvin voitaisiin alkaa maksaa kirkollisveroa jos kaikkivoipa ristinkiesus tarjoaisi kattavia kodinhoitopalveluja ja olisihan se paljon edullisempaa kuin palkata siivoaja, kodinhoitajasta ja sisäköstä puhumattakaan. Milläköhän vakaumuksen tasolla saisi hovimestarinkin? Optimaalisessa tapauksessa saataisiin vielä jumalolentojen välille niin rajua kilpailua että takavuosien kännykkäliittymäsodat alkaisivat näyttää harrastelijoiden hössötykseltä: - Thor tarjoaa uusille uskovaisille ruohonleikkuun kaupan päälle; Tanngrisnir ja Tanngnjóstr rouskuttavat nurmikenttäsi golfkentän tasoiseksi yhdessä salaman leimahduksessa! - Allah pistää paremmaksi ja tarjoaa rullakebabin joka perjantai-ilta. - Kun kodin ja yrityksesi turvapalveluista huolehtii tuhon ja kuoleman jumala Shiva, on murtomiehillä lyhyt ura! - Vajrapanilla voimaa arkeen! - Maanviljelijät huomio! Ukko Ylijumala tuplaa satosi ja turvaa siilot homeelta ja jyrsijöiltä! Maaseudun Tulevaisuuden tilaajille liittymälahjana minisampo! - Valitse Dionysos ja elämä on yhtä juhlaa! Uusille uskovaisille tilaajalahjana tyhjentymätön baarikaappi! - Menestyksen avain: bisnespartneriksi hämärähommiin Lucifer Valontuoja niin hommat luistaa niin maan perkeleesti! Johan alkaisi uskontojen kulta-aika ja tähänkin skeptisten pohjoismaisten täyttämään maahan saataisiin kirkot ja pyhätöt täyteen! XD

      Lainaa

    30. Tulos: +57 (65 ääntä)
      Eipä ole yhtä väkevää vihaa kuin kristityn lähimmäisenrakkaus.

      Lainaa

    31. Säännötön kissa 14.12.2023 12:23
      Tulos: +10 (12 ääntä)
      Lääkitetty marsu: Olisi koon 48 kengät kaapissa. Luulen että siinä olisi jopa Jeesuksellekin liian isot saappaat sovitettavaksi.
      Mutta jos Jumala voi suurentaa monot Frankille sopiviksi, voi hän varmaan myös pienentää kenkiä. 
      Ja esirukouksen toivojakaan ei pyydä mahdottomia, sillä tiettävästi Jumala on mm. yliluonnollisesti poistanut saastaiset tahrat takista.
      (Jostain syystä tarina Frankin monoista on poistunut sivuilta, mutta takista ja monesta muusta ihmeestä voi lukea www.casagrandepalvelu.fi ---> Raamatun tietous ---> Jumalan ihmetekoja.)

      Lainaa

    32. Katuva lokki 14.12.2023 12:58
      Tulos: +52 (54 ääntä)
      F: Eipä ole yhtä väkevää vihaa kuin kristityn lähimmäisenrakkaus.
      Sama koskee monen muunkin uskonnon edustajan näkemystä vääräuskoisia lähimmäisiä kohtaan! ☹️ mutta mitä kristittyihin tulee niin jos eläisivät niinkuin Jeesus opetti niin maailma olisi siltä osin paljon parempi paikka. Mulle ei oikein valkene se, miksi KRISTITTY ei noudata Jeesuksen oppeja

      Lainaa

    33. Onnekas robotti 14.12.2023 13:00
      Tulos: +17 (27 ääntä)
      Kintsana stalkkeri: Missä menee raja, mitä saa rukouksessa pyytää?
      Ja miksi Jeesukselta saa vain yhden toiveen, kun lampun henkikin antaa kolme?

      Lainaa

    34. Onnekas robotti 14.12.2023 13:02
      Tulos: +20 (26 ääntä)
      Ensimmäisessä mietityttää, että miksi tuo maili on pitänyt paperille printata. Ja Satu, kaikella rakkaudella, voit vetää sen eräänkin tavaran päähäsi.

      Lainaa

    35. Vetelä piikkisika 14.12.2023 13:47
      Tulos: +28 (28 ääntä)
      Järkipuoli kettu: En mä nyt tiedä onko tuo puhdistamisen pyytäminen yhtään sen järjettömämpi rukous, kuin että rukoillaan vaikkapa parantumista sairaudesta. Jos on yliluonnollista apua, niin missä menee raja, mihin sitä apua voi saada? Vaatteiden puhdistaminen on ihmiseltäkin helpompi temppu kuin sairauden [...]
      Ehkäpä Jesse kuulee rukouksen ja lähettää henkilölle rittävästi jaksamista suorittaa nuo mainitut toimenpiteet. Eihän sitä aina tarvitse olla edes sairas ollakseen liian innostumaton suorittamaan jotain kodinhoitotoimenpiteitä, varsinkin niitä vähemmän kivoja.

      Lainaa

    36. Tulos: +34 (34 ääntä)
      Vuohi: Aika hupaisa ajatus että jumalaa voisi naruttaa valehtelemalla uskovansa. Eikö se ollutkaan kaikkitietävä?
      Jep, ja muistaakseni tekopyhyyskin on synti eli sitä ei ”lasketa” jos valehtelee uskovansa. Pitäisi olla vanhurskas ja aidosti uskoa jumalaan että pääsee taivaaseen. 
      Kuolemanpelko on ihan normaalia ja kuuluu ihmisyyteen. Voihan sitä halukkaat tietysti maksaa  kirkollisveroa jonotusnumerosta taivaaseen, ihan vaan varmuuden vuoksi. Mä lahjoitan nekin rahat mieluummin suoraa hyväntekeväisyyteen ja keskityn elämään tän elämän mahdollisimman vähän tuhoa aiheuttaen. Jos siellä kuoleman jälkeen joku anubis on tekoni punnitsemassa niin sitten on ⚖️🐕 🤷‍♀️

      Lainaa

    37. Luonteva flamingo 14.12.2023 13:51
      Tulos: +57 (59 ääntä)
      Itse (tuollaisena Pian kuvaamana kristittynä) olen aina ihmetellyt sitä että ihmiset lukevat raamattua kuin pirut itse. Kukaan ei tunnu muistavan sieltä esimerkiksi lausetta: "Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi", mikä ihan selkeästi kertoo että toisten ihmisten elintapojen tuomitseminen ei ole meidän ihmisten tehtävä laisinkaan. Harvalla tuntuu pysyvän mielessä myös rakkauden kolmoiskäsky: "Rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistäsi niinkuin itseäsi". Lähimmäinen kun tässä tarkoittaa kaikkia kanssaihmisiä, eikä suinkaan vain omia sukulaisia ja niitä joista tykkää muuten vain. Jeesushan itse hengaili mielellään huorien, varkaitten ja muitten laitapuolen eläjien parissa. Hän ei olis tykännyt nykyajan kristityistä ensinkään. Uskonsodatkin ovat aika käsittämättömiä jos ajattelee siltä kantilta että kaikkien (ainakin kaikkien suurempien) uskontojen ydinsanoma on lähestulkoon sama, eli että olis kiva jos ei oltais ihan aina mulkkuja toisillemme, vaan voitais vaikka ehkä ymmärtää ja auttaakin, näin karkeasti kansankielistettynä. Sen ei luulis olevan kovin vaikeaa, mutta ikävä kyllä se näyttää olevan mahdotonta. "Kun sillä teidän Jumalalla on väärä nimi!". Surettaa ihmiset joskus. Tai oikeastaan aina. 😔

      Lainaa

    38. Tulos: +41 (43 ääntä)
      Iso Hoo: Tässähän on Jahvella ja muilla jumalolennoilla selkeästi PR-osasto hakoteillä (tai grillaantuu alakerrassa?). Kyllähän sitä emännän kanssa mielihyvin voitaisiin alkaa maksaa kirkollisveroa jos kaikkivoipa ristinkiesus tarjoaisi kattavia kodinhoitopalveluja ja olisihan se paljon edullisempaa kuin palkata siivoaja, [...]
      😂 Ilmatar yhteistyössä Finnairin kanssa - parhaat lentokelit vain finskin lennoilla! ✈️🌬️

      Lainaa

    39. Tulos: +14 (22 ääntä)
      Miten se sanonta menikään... "Ei ole missään samanlaista vihaa kuin kristillinen rakkaus."

      Lainaa

    40. Mielisairas lammas 14.12.2023 15:07
      Tulos: +20 (20 ääntä)
      Säteilevä unikeko: Sehän toki riippuu sairaudesta. Kaikkia sairauksia kun ei voi parantaa, vaikka kuinka yritetään. On toki hoitoja ja lääkkeitä, joilla niitä pystyy hidastamaan, estämään erilaisia oireita jne. Muttei parantamaan.Ihan vaan silläkin tämän tiedän, että itselläni on kaksi sairautta, joita ei voida parantaa (ainakaan [...]
      Niin, lähinnä kai jos itsellä on toivoa että haluaa pärjätä mahdollisimman pitkään hengissä niin se auttaa. Jos sen toivon menettää niin jotenkin se mielen luovuttaminen heijastuu myös kroppaan, ja sekin luovuttaa aiemmin kuin olisi muuten voinut ehkä jaksaa. Ei se toivo mitään sinällään paranna mutta voi pysyä pidempään edes jossain kunnossa
      Tuosta olisi kyllä mielenkiintoista lukea jostain että mikä se mekanismi on, kun elämänhalu katoaa pitkäaikaissairaasta ihmisestä, niin fysiikkakin alkaa vetelemään viimeisiä. Vai tietääkö ihminen itse että loppu on lähellä että asenteesta riippumatta käy miten käy.

      Lainaa

    41. Tulos: +31 (31 ääntä)
      Hemmoteltu viikuna: Pohdin tätä joskus lapsena, ehkä tyyliin seitsemänvuotiaana, juurikin tällä tavalla, ja rukoilin aina iltarukouksen "varmuuden vuoksi". Tajusin vain tuon viimeisen pointin muista uskonnoista viimeistään pari vuotta myöhemmin. Näin minusta tuli ateisti, tosin erosin kirkosta vasta aikuisena ja rippikoulunkin käyneenä.
      Sama täällä. Totesin, että parempi vain yrittää elää oman moraalikäsityksen mukaan hyvä elämä hyvänä ihmisenä sen sijaan, että seuraisi mitään kankeaa ohjenuoraa. Jos on joku luoja ja jos se on todella hyvä, niin silloin se varmaan arvostaa sellaista enemmän kuin sitä, että ihminen tajuaa lyhyenä elinaikanaan ruveta palvomaan juuri oikeaa jumalaa.

      Lainaa

    42. Arvoliberaali sateenvarjo 14.12.2023 15:30
      Tulos: +5 (7 ääntä)
      Olisin halunnut tykätä Jennan kommentista.

      Lainaa

    43. Kahjo hyeena 14.12.2023 15:37
      Tulos: +10 (20 ääntä)
      Arkkienkeli: Vain kristitty uskoo halpahallin jumalaan ja sen poikaan. Kaikki tosiuskovat tietävät että Odin on jumalten jumala poikiensa Thor ja Loki kanssa. Kaikki muut jumalat vain ovat luotu palvelemaan Odinia ja ovat halpoja kopioita.
      Näinpä. Ei sitä turhaan viikonpäiviäkään norskijumalien mukaan ole nimetty.
      Toki nyt kun meidän hallitus on mitä on, niin kohtahan meillä saattaa olla Jeesustai, Aabrahamtai yms.

      Lainaa

    44. Liittoutumaton pussieläin 14.12.2023 16:08
      Tulos: +20 (22 ääntä)
      Kintsana stalkkeri: Missä menee raja, mitä saa rukouksessa pyytää?
      "rakas Jeesus, listi kaikki, aamen"

      Lainaa

    45. Epätosi kolibri 14.12.2023 16:26
      Tulos: +13 (17 ääntä)
      Kirkkoonhan ei ole mitään järkeä kuulua jos ei ole todella hengellinen ihminen. Et sillä rahalla lunasta paikkaasi taivaaseen, ainakaan jos on Martin Lutheria uskominen. Eihän ne pikkuvauvatkaan ala uskoa jumalaan sillä hetkellä kun ne kastetaan, joten miten se kirkkoon kuuluminen tai kuulumattomuus itsessään tarkoittaisi yhtään mitään. Enemmän se on sitä "oman yhteisön" tukemista, ja sitä että varmistetaan hautapaikka hautausmaalta. Tietysti sekin vain siinä tapauksessa että on joku joka siitä maksaa. Voit elää koko elämäsi pakanana ja sitten "katua" juuri ennen kuolemaasi ja "hyväksyä Jeesuksen vapahtajaksesi", ja kristinuskon mukaan saat automaattisesti paikan Taivaasta. Ihan sama mitä olet tehnyt, ihan sama miten montaa käskyä rikkonut.

      Lainaa

    46. Sanallinen kultakala 14.12.2023 16:46
      Tulos: +24 (28 ääntä)
      Luonteva flamingo: Itse (tuollaisena Pian kuvaamana kristittynä) olen aina ihmetellyt sitä että ihmiset lukevat raamattua kuin pirut itse. Kukaan ei tunnu muistavan sieltä esimerkiksi lausetta: "Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi", mikä ihan selkeästi kertoo että toisten ihmisten elintapojen tuomitseminen ei ole meidän ihmisten [...]
      Nuo mainitsemasi "uskonsodat", jos niitä nyt sellaisiksi voi sanoa, on kyllä jotain mitä en ateistina ymmärrä alkuunkaan. Muslimeilla, juutalaisilla ja kristityillä on kirjaimellisesti täysin sama jumala. Kaikkien kolmen uskonnon jumala on lähtöisin samasta pisteestä. Kaikilla sama nimi. Vanha Testamentti, Toora ja Koraani ovat sisällöltään hyvin samanlaisia (En tiedä Toorasta enkä muista Koraanista, mutta Vanhan Testamentin ihmeteoista suurin osa tulee suoraan sanasta sanaan ainakin egyptiläisistä myyteistä). Suurin ero kyseisillä uskonnoilla on se että jokaisella on omat profeettansa, mutta esimerkiksi Abraham ja Jeesus molemmat mainitaan Koraanissa omien uskonlahkojensa profeettoina kuten Muhammed on muslimien profeetta. Toki sekä Koraanissa että Vanhassa Testamentissa (Tooraan en ole ikinä perehtynyt, muita kahta olen joskus lueskellut mielenkiinnosta) käytännössä annetaan lupa "vääräuskoisten" orjuuttamiseen ja tappamiseen, mutta en ole kyllä varma että Koraanissa ikinä mainittaisiin nimeltä kristittyjä tai juutalaisia (VT muslimeja tai juutalaisia) tässä yhteydessä. Eli se "lupa" ei edes välttämättä koske yhtäkään näistä kolmesta uskonnosta. Mutta menepä sanomaan jollekin "kiihkouskovaiselle", ihan sama mitä näistä kolmesta uskonnosta sattuukaan edustamaan että sulla on muuten tismalleen sama jumala kuin näillä kahdella muulla, niin olet onnekas jos pääset tilanteesta ilman että käydään käsiksi. Hulluille uskonto on vain kätevä tekosyy päästä tuhoamaan ihmisiä ja elämiä.

      Lainaa

    47. Sanallinen kultakala 14.12.2023 16:53
      Tulos: +8 (10 ääntä)
      Piti kirjoittaa yhteen kohtaan "Uuden Testamentin" sen sijaan että "Vanhan Testamentin", tuo juttu niistä ihmeteoista. Vanhassa Testamentissa muistaakseni on lähinnä niitä Uljaita Herran Sotureita jotka itse omin pikku kätösin lahtasivat suurissa taisteluissa kymmeniätuhansia vihollisia. Siinä hommassa jää nykypäivän pelit kakkoseksi kun joku uljas kuningas on heiluttanut miekkaa 12 tuntia ja tappanut 10,000 vihollista. Saattanut käsi vähän puutua.

      Lainaa

    48. Näppäimistöllä hyppivä kivi 14.12.2023 17:16
      Tulos: +31 (31 ääntä)
      Satu, jos seuraat Jeesusta, älä tee sitä vain nimellisesti ja ylimielisesti vaan pyri toistamaan hänen tarkoituksensa. Hän tuskin sanoisi noin kenellekään. Pia, jos jumala on olemassa, hän tietää kyllä, että feikkaat.

      Lainaa

    49. Avaimeton paprika 14.12.2023 22:46
      Tulos: +18 (18 ääntä)
      Sanallinen kultakala: Nuo mainitsemasi "uskonsodat", jos niitä nyt sellaisiksi voi sanoa, on kyllä jotain mitä en ateistina ymmärrä alkuunkaan. Muslimeilla, juutalaisilla ja kristityillä on kirjaimellisesti täysin sama jumala. Kaikkien kolmen uskonnon jumala on lähtöisin samasta pisteestä. Kaikilla sama nimi. Vanha Testamentti, Toora ja [...]
      Toora lienee tuttu, jos olet kerran Vanhaan Testamenttiin perehtynyt: luterilaiset kristityt tuntevat sen viitenä Mooseksen kirjana.

      Lainaa

    50. Kuivuva laama 15.12.2023 2:17
      Tulos: +16 (18 ääntä)
      Liittoutumaton pussieläin: "rakas Jeesus, listi kaikki, aamen"
      Ja aloita Putlerista. Seuraavana päivänä seuraava taso hallintoa ja kenraalit. Siitä päivä kerrallaan taso alaspäin miehitettyjen alueiden johtoa ja sotilaita. Katsotaan mikä taso vetää joukot pois Ukrainasta. Ellei mikään niin sitten mennään loppuun asti taso kerrallaan. Ai niin, eihän tommoista enää tapahdu. Ne oli niitä VT-ajan tarinoita kun J puuttui asioihin. Jos yllä oleva toteutuisi, niin minähän rupeaisin heti uskovaiseksi.

      Lainaa

    51. Tulos: +19 (21 ääntä)
      Miehekäs albatrossi: Tuollainen esirukouspyyntöjen julkaiseminen on asiatonta ja todella mautonta, Timo on ihan oikeassa.
      Ne eivät ole kovin yksityisiä, sillä ne tosiaan on tarkoitettu luettavaksi kirkossa.

      Lainaa

    52. Tulos: +21 (21 ääntä)
      Onnekas robotti: Ensimmäisessä mietityttää, että miksi tuo maili on pitänyt paperille printata. Ja Satu, kaikella rakkaudella, voit vetää sen eräänkin tavaran päähäsi.
      Olisiko siksi, että rukouspyynnöt tosiaan on tarkoitus lukea kirkossa (tai ainakin jokin referaatti niistä), ja useimmat eivät pidä oikein arvokkaana, jos niitä rupeaa siellä kaivamaan läppäriltä? Oletan siis, että on yksi monista.

      Lainaa

    53. Säteilevä unikeko 15.12.2023 10:38
      Tulos: +10 (10 ääntä)
      Mielisairas lammas: Niin, lähinnä kai jos itsellä on toivoa että haluaa pärjätä mahdollisimman pitkään hengissä niin se auttaa. Jos sen toivon menettää niin jotenkin se mielen luovuttaminen heijastuu myös kroppaan, ja sekin luovuttaa aiemmin kuin olisi muuten voinut ehkä jaksaa. Ei se toivo mitään sinällään paranna mutta voi pysyä [...]
      Sekin varmaan riippuu siitä miten pahasti sairastaa, että onko sitä toivoa jäljellä. Jos oireet on pahat kaikesta huolimatta, niin kyllä se toivo alkaa myös hiipua. Itselläni on kaksi tautia jotka menevät aalloissa, oireita tulee, oireita menee. Välillä on helpompaa ja välillä saa todella paljon löytää sitä toivoa jostain ja hukassa se on itselläkin. Pitkäaikaissairastaminen on yhtä tunteiden vuoristorataa, hyvinä hetkinä olo on kuin terveellä ihmisellä, huonoina hetkinä sitä mielummin tekisi mieli luovuttaa. Ehkä sekin, että tietää, että ne oireet menevät ohi tai voivat mennä ohi jonkun tietyn ajan kuluttua on se voimavara ja siitä saa sen sisun taistella.

      Lainaa

    54. Miehekäs albatrossi 15.12.2023 10:48
      Tulos: -3 (15 ääntä)
      Epätosi kolibri: Kirkkoonhan ei ole mitään järkeä kuulua jos ei ole todella hengellinen ihminen. Et sillä rahalla lunasta paikkaasi taivaaseen, ainakaan jos on Martin Lutheria uskominen. Eihän ne pikkuvauvatkaan ala uskoa jumalaan sillä hetkellä kun ne kastetaan, joten miten se kirkkoon kuuluminen tai [...]
      Tässä menee iloisesti sekaisin moni asia. 
      Noin lyhyesti kirkko ja sen perinteet ovat kulttuuria, perinteitä ja rituaaleja enemmän kuin tunnustuksellista uskomista tai etenkään suoranaista palvontaa, noin niinkuin mitä nyt itse tiedän keskivertoja Suomen suurien uskonnollisten yhdyskuntien (siis tarkoitan ev. lut.- ja ortodoksista kirkkoa) jäseniä. 
       
      Omalta kohdalta olen miettinyt asiaa, että toistaiseksi kuulumalla kirkkoon luon osaltani työpaikkoja, jotka ei suoraan ole aineellista kuluttamista. Hautajaisiin mitä taas tulee, niin siihen hetkelliseen kriisiin kirkosta on oman kokemukseni mukaan etenkin viime aikoina saanut todella tarpeellista jäsentelyä ja sellaisen irtipäästörituaalin, jolla on ollut todellista merkitystä. 
      Toisaalta hautapaikka ei liity kirkkoon kuulumiseen suoranaisesti, koska ev. lut. seurakunnilla on se joku hautausmaiden ylläpitovelvoite, ja rahoitus siihen on kai ainakin jossain (ellei kokonaan?) määrin kirkollisverosta erillistä. Kaikki me kuolemme, ja viimeinen leposija tarvitaan. 
      Hautausmailla on esim. aina varaus suuronnettomuuksien ja muiden kriisien, esim. sodan varalle. Jos tulee todella nopeasti iso määrä vainajia, heidät pitää haudata jonnekin, ja aina yksittäiset hautajaiset eivät ole realiteetti. Siellä on tähänkin varauduttu.
      Raihnas kissa: Hei, Jeesus, kun saat hommat valmiiksi siellä Mäntyharjulla, voitko tulla seuraavaksi meille pyykkäämään? Yliluonnollisesti tai luonnollisesti, ei ole niin tarkkaa.
      Mitä jos Hän käyttää välikäsiä? Entä jos jotain apua tuleekin, mutta se ei välttämättä edes tule pyykkäyksen muodossa? Tulee joku muu pieni asia, joka helpottaa sen verran, että saa vaikka ihan vaan itse hoidetuksi ne pyykit. 
      Siis tämä nyt vaan ihan ajatusleikkinä. Ei tarvitse välttämättä yrittää hyökätä älyllisin argumentein tätä vastaan, koska en nyt suhtaudu tähän mitenkään vakavasti. Toki senkinhän voi halutessaan tehdä. 

      Lainaa

    55. Meluton haisunäätä 15.12.2023 12:30
      Tulos: +10 (20 ääntä)
      Kyöpeli: Ne eivät ole kovin yksityisiä, sillä ne tosiaan on tarkoitettu luettavaksi kirkossa.
      Eihän ne tietenkään yksityisiä ole ainakaan sen jälkeen, kun ne on luettu kirkossa. Mutta toisaalta papeilta odotan sen verran inhimillistä ymmärrystä, tilannetajua ja pelisilmää, että pystyy lukemaan rivien välistä tässä mahdollisesti olevan taustalla jotakin muutakin. 
      Jaksamisongelmaa, joku akuutti kriisi, joka joko liittyy tai on liittymättä suoraan siihen, miksi tällainen puhdistus olisi tarpeen. 
      Sanoisin, että järkevä pappi ei levittelisi tuollaista pyyntöä ryhmässä, eikä sille naureskelisi tai edes suuremmin sitä ällistelisi. Mutta toisaalta siellä jumalanpalveluksessa tästä kannattaisi kuitenkin lukea ehkä vain, että pyydetään esirukouksessa auttamaan harvinaisen suuritöisten kotitöiden kanssa vaikeassa tilanteessa tmv. 

      Lainaa

    56. Maalaileva kuguaari 15.12.2023 14:22
      Tulos: +10 (10 ääntä)
      Matta riepu: Sitten pyydetäänkin Juha Mietoa sovittamaan.
      Aivan liian pienet Juhalle, kun hänellä kengänkoko 52

      Lainaa

    57. Neuloutuva sohvaperuna 15.12.2023 18:00
      Tulos: +16 (18 ääntä)
      Vetelä piikkisika: Ehkäpä Jesse kuulee rukouksen ja lähettää henkilölle rittävästi jaksamista suorittaa nuo mainitut toimenpiteet. Eihän sitä aina tarvitse olla edes sairas ollakseen liian innostumaton suorittamaan jotain kodinhoitotoimenpiteitä, varsinkin niitä vähemmän kivoja.
      Jos perhe on vaikka kolmatta kuukautta kihomadossa tai syyhyssä ja pyykkikone on laulanut koko ajan monta kertaa päivässä, niin siinä alkais varmaan ateistikin kaivata jotain yliluonnollista apua.

      Lainaa

    58. Pipi kyyhky 16.12.2023 2:35
      Tulos: +15 (15 ääntä)
      Maalaileva kuguaari: Aivan liian pienet Juhalle, kun hänellä kengänkoko 52
      Mietaa tuumii notta kittanat, mukulooren kokoa.

      Lainaa

    59. Hupsu hyeena 16.12.2023 11:04
      Tulos: +5 (9 ääntä)
      Jenna osoitti olevansa oikein tosiuskovainen. Nimittäin mikään tieteellinen fakta ei hänen uskomustaan tue.

      Lainaa

    60. Poistettava pulu 16.12.2023 22:55
      Tulos: +10 (10 ääntä)
      Kintsana stalkkeri: Missä menee raja, mitä saa rukouksessa pyytää?
      Eikös se ole sama kuin lampun hengellä? Ei saa rukoilla ketään hengiltä, ei ketään rakastumaan suhun eikä saa rukoilla lisää rukouksia?

      Lainaa

    61. Tulos: +1 (3 ääntä)
      Napael: Pascalin vaa'an mukaan jumalaan kannattaa Pian tapaan uskoa varmuuden vuoksi. Jos jumala on olemassa, niin sitten bailataan Taivaassa ja jos ei ole niin sitten hällä väliä. Sama myös toisinpäin eli jos jumala on olemassa ja elää synnissä, niin sitten kärsitään Helvetissä ja jos ei, niin hällä [...]
      Tavallaan Pascalin vaaka kääntyy kristinuskoa kohti, mutta eri lahkot ja raamatuntulkinnat saavat kyllä aikaan melkoisen miinakentän. Jos Raamattua lukee kirjaimellisesti, on selvää, että sen mukaan Jumala valitsee ne, jotka pääsevät taivaaseen, ja ne harvat ja valitut ovat niitä, jotka tälle ns. totuudelle ovat elämänsä omistaneet. Tai näin uskoo ainakin moni lahko, ja täytyy myöntää, että näiden lahkojen totuuteen on varsin vankka peruste Raamatussa. Jos Pascalin vaakaa seuraten vähän varoiksi uskoo Jeesukseen, niin helvetti odottaa, jos Raamattu onkin 100 % totta ja Jumalan sanaa. Ja jos totuus onkin se, että Jumala on valinnut katolisen kirkon ja paavit välikappaleekseen, niin oho, kadotus odottaakin lahkolaisia. Parasta kristittyjen kannalta varmaan olisi, että maltillinen islam olisi totuus, koska silloin kristityt ovat ristiriidoistaan huolimatta "kirjan kansaa", jolloin sisäänotto olisi parempi kuin lahkojen tai katolisen kirkon ollessa oikeassa (toisaalta, islamissakin on monia eri tulkintoja). Mutta entä, jos Jumala on luonut maailman, jossa on monta eri väärässä olevaa uskontoa harhautukseksi, ja kuoleman jälkeisessä elämässä palkitaan ne, jotka ymmärtävät torjua uskonnot ja seurata tervettä järkeä?
      Pascalin vaaka ei ole kovin järkevä.

      Lainaa

    62. Käärinliinaton kuguaari 29.12.2023 15:36
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      Lentävä taistelija: Satu: Voi vittu sun kanssas. Poistuisitko internetistä, ei sovellu sulle. Timo: Rukouksellahan se home lähtee, perus ev.lut. palveluvalikoimaa? Ilmankos kirkollisvero on niin korkea. Jenna sentään osui maaliin.
      En ota uskontoihin ja uskomiseen sen enempää kantaa, mutta Timon pointti oli ehkä se, että esirukouksen pyytäjän todellinen toivo on saada apua ja voimaa näennäisesti helppoihin kotitöihin. Todennäköisesti esirukouksen pyytäjä on trolli, mutta jos hänelläkään ei kotityöt suju, niin aina voi rukoilla toisen puolesta löytää voimaa saada ratkaisu asioihin.
      Ratkaisu voi olla vaikka vesivahinko asunnossa, käden poikkimeno tai psykoosi. Josta sitten pääsee aloittamaan uusia alkuja tai tapaamaan yllättäviä ihmisiä, jotka edesauttavat saamaan niitä voimavaroja, että jaksaa taas pestä pyykkiä.
      Eli ei se aina ole valmiina tarjottimella, mistä ratkaisu tulee. Eikä siinä ole loppujen lopuksi mitään yliluonnollista. Mutta rukoilu voi antaa mielenvoimaa löytää ratkaisuja yllättävistä paikoista, koska pitää silmiä ja korvia enemmän auki ympäristössään.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: esirukous, jeesus, jumala, kengät, kuva, pyyntö, rukous, sovittaa, uskonnot, uskonto