Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mitä tänään syötäisiin? Osa 124

Mistä eläimet on tehty?
Mitä tänään syötäisiin? Osa 124

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 57 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +217 (221 ääntä)
      Niin. Paljonkohan kilo mansikoita painaa? Ei voi tietää jos ei punnitse.

      Lainaa

    2. Taito Sisäluku 23.7.2024 0:44
      Tulos: +149 (153 ääntä)
      Aluksi epäilin jo alkuperäisellä postaajalla jotain näppäilyvirhettä; harvoin törmää tilanteeseen, jossa kaupan oman halpismerkin kilohinta on moninkertainen brändituotteeseen verrattuna. Sentään selitys taitaa tällä kertaa olla looginen, mikäli oikeat tuotteen S-ryhmän verkkokaupasta löysin: Rainbow-soseet ovat luomua toisin kuin Piltin perussoseet. ...jos joku muukin siis tätä ehti ihmetellä.

      Lainaa

    3. Lavastettu kameli 23.7.2024 1:07
      Tulos: +4 (20 ääntä)
      Hyvä Jaakko!

      Lainaa

    4. Järjestyksetön mehiläinen 23.7.2024 1:47
      Tulos: -14 (80 ääntä)
      17.7 …siis mistä, miten tuo desimaaliluku liittyy Aamulehteen?

      Lainaa

    5. Liiska pähkinä 23.7.2024 1:48
      Tulos: +97 (101 ääntä)
      Taito Sisäluku: Aluksi epäilin jo alkuperäisellä postaajalla jotain näppäilyvirhettä; harvoin törmää tilanteeseen, jossa kaupan oman halpismerkin kilohinta on moninkertainen brändituotteeseen verrattuna. Sentään selitys taitaa tällä kertaa olla looginen, mikäli oikeat tuotteen S-ryhmän verkkokaupasta löysin: Rainbow-soseet ovat luomua toisin kuin Piltin perussoseet. ...jos joku muukin siis tätä ehti ihmetellä.
      Luulen että oikea syy hintaeroon on pakkauksessa tai pakkauskoossa.
      Tämä Rainbow-sose on muovisessa pakkauksessa oleva smoothie. Se imetään pussista. Piltti on lasisessa purkissa, ja se lusikoidaan. Kaikenmerkkiset smoothie-soseet ovat järjestään kalliimpia kilohinnaltaan kuin nuo lasipurkit, eivätkä kaikki suinkaan ole luomua. Myös niiden pakkauskoko on pienempi, kuin lasipurkin.

      Lainaa

    6. Järjestyksetön mehiläinen 23.7.2024 1:59
      Tulos: +46 (72 ääntä)
      Jos asuisin lähelläkään Tamperetta, tekisi kyllä melkein mieli käydä testaamassa heti ravintolaa, joka väittää tekevänsä gluteenittomia (ja ilmeisesti ehkä paneroituja?) leikkeitä, toki sellaisena viikkona, jona ei ole mitään menoa ulos. Keliakian kanssa ei juuri ikinä voi syödä missään ravintolassa, jollei ole täysin varma ravintolan kontaminaatioriskeistä, hintakaan kun ei aina takaa laatua. Kauppojenkin gluteenittomien tuotteiden valikoima on naurettava, ja kauheasti ei ole valinnanvaraa maun tai muun kannalta, joten on pakko tyytyä siihen mitä sattuu olemaan tarjolla - tai etsii muuta syötävää.

      Lainaa

    7. Spesifi appelsiini 23.7.2024 5:04
      Tulos: -10 (40 ääntä)
      Liha kommentti, että eläimet ovat tehty lihasta, on varastettu Homer Simpsonilta.

      Lainaa

    8. Vaalea näätä 23.7.2024 6:41
      Tulos: +35 (45 ääntä)
      Vaikeeks menee kokkaaminen kun ei voi ottaa yhtä säilykettä kun pitääkin pohtia paljonko se säilyke painaa tuotteen painosta tai kilohinnasta. Ois paljon parempi jos se hinta ois vaan sen sisällön mukaan määrätty.

      Lainaa

    9. Väsymätön mustikka 23.7.2024 6:48
      Tulos: +103 (111 ääntä)
      Toivon, että vauva 2023 ryhmässä on vain kasa raskausaivojen omaavia, joilla meni nyt muuten vain aivot solmuun tuotteen kilopainon peruste. Toistaiseksi shrinklaatio ei ole lisännyt pakkausta mukaan kilohintaan. Mutta jos ei, niin alan oikeasti olemaan huolissani ihmisten ajattelukapasiteetista, koska alan keskivertoisena ihmisenä olemaan neron tasolla.

      Lainaa

    10. Arka jyrsijä 23.7.2024 6:56
      Tulos: +27 (59 ääntä)
      Onhan kissat ja koiratkin tehty lihasta. Ja maistuvia kun grillaa hitaasti matalalla lämmöllä

      Lainaa

    11. Kasuaali vesimeloni 23.7.2024 8:31
      Tulos: +100 (104 ääntä)
      En tiedä, miten onnistuin ahdistumaan näin paljon tuosta hintakeskustelusta. Tuli vaan niin sääli ihmisiä, jotka eivät ymmärrä intuitiivisesti, että se paino on se sisältö. Vastaavat ymmärryksen ongelmat tekevät varmaan arjessa ja yhteiskunnassa selviytymisestä hankalaa. Ei varmaan ole edes ainoa, jolla on vastaavia ongelmia. Moni asia muuttuu monimutkaiseksi tai käsittämättömäksi, kun hahmotuksessa on hankaluuksia.

      Lainaa

    12. Nuori tonttu 23.7.2024 8:54
      Tulos: +58 (84 ääntä)
      Järjestyksetön mehiläinen: 17.7 …siis mistä, miten tuo desimaaliluku liittyy Aamulehteen?
      Ei tuo kyllä ole Suomessa mikään desimaaliluku.

      Lainaa

    13. Nuori tonttu 23.7.2024 8:56
      Tulos: +10 (40 ääntä)
      Arka jyrsijä: Onhan kissat ja koiratkin tehty lihasta. Ja maistuvia kun grillaa hitaasti matalalla lämmöllä
      Kyllähän noita syödään tietyissä maissa paljonkin. Miksipä ei?

      Lainaa

    14. Tulos: +41 (47 ääntä)
      Väsymätön mustikka: Toivon, että vauva 2023 ryhmässä on vain kasa raskausaivojen omaavia, joilla meni nyt muuten vain aivot solmuun tuotteen kilopainon peruste. Toistaiseksi shrinklaatio ei ole lisännyt pakkausta mukaan kilohintaan. Mutta jos ei, niin alan oikeasti olemaan huolissani ihmisten [...]
      Ko. Emilia kertoi useassa kommentissa, että hän on aina luullut, että pakkaus lasketaan mukaan siihen painoon. Ja sanotaanko näin, että ei kyseinen yksilö muutenkaan ole ryhmässä miltään järjen jättiläiseltä vaikuttanut

      Lainaa

    15. Tulos: +36 (44 ääntä)
      Liiska pähkinä: Luulen että oikea syy hintaeroon on pakkauksessa tai pakkauskoossa. Tämä Rainbow-sose on muovisessa pakkauksessa oleva smoothie. Se imetään pussista. Piltti on lasisessa purkissa, ja se lusikoidaan. Kaikenmerkkiset smoothie-soseet ovat järjestään kalliimpia kilohinnaltaan kuin nuo lasipurkit, eivätkä kaikki suinkaan ole luomua. Myös niiden pakkauskoko on pienempi, kuin lasipurkin.
      Muovipakkaus tekee lisähintaa kyllä, mutta myös se, että useimmissa Piltin soseissa on reilusti vettä ja tärkkelystä, kun taas monet muut esim. Rainbow-sosepussit sisältävät pelkkää hedelmää ja marjaa.

      Lainaa

    16. Tulos: -4 (38 ääntä)
      Järjestyksetön mehiläinen: Jos asuisin lähelläkään Tamperetta, tekisi kyllä melkein mieli käydä testaamassa heti ravintolaa, joka väittää tekevänsä gluteenittomia (ja ilmeisesti ehkä paneroituja?) leikkeitä, toki sellaisena viikkona, jona ei ole mitään menoa ulos. Keliakian kanssa ei juuri ikinä voi syödä missään [...]
      Hei, mut aina vois olla huonomminkin.
      Sun täytyy löytää vain gluteenitonta.
      Mun täytyy löytää ilman vehnätärkkelystä (gluteenittomissakin voi olla), sipuleita, palkokasveja, laktoosia, omenaa, kivellisiä hedelmiä, rusinoita, vesimelonia, hiilihappoja, sorbitolia, xylitolia, alkoholia...

      Lainaa

    17. Tuoksuton papukaija 23.7.2024 9:13
      Tulos: -85 (97 ääntä)
      Naiset pohtimassa painoa :D Tästä saa aina hupia

      Lainaa

    18. Haalea kurkku 23.7.2024 9:49
      Tulos: +34 (42 ääntä)
      Liiska pähkinä: Luulen että oikea syy hintaeroon on pakkauksessa tai pakkauskoossa. Tämä Rainbow-sose on muovisessa pakkauksessa oleva smoothie. Se imetään pussista. Piltti on lasisessa purkissa, ja se lusikoidaan. Kaikenmerkkiset smoothie-soseet ovat järjestään kalliimpia kilohinnaltaan kuin nuo lasipurkit, eivätkä kaikki suinkaan ole luomua. Myös niiden pakkauskoko on pienempi, kuin lasipurkin.
      Lisäksi muovipakkauksessa olevat smoothiet ovat yleensä sataprosenttisesti hedelmää. Lasipurkkiin pakatut soseet taas on tehty hedelmästä, vedestä, hedelmämehusta / sokerista ja tärkkelyksestä, jolloin hedelmää on soseesta vain puolet (kahden pienen muksun äitinä näitä on tullut syynättyä).

      Lainaa

    19. Tulos: +13 (19 ääntä)
      Mimmi: Ko. Emilia kertoi useassa kommentissa, että hän on aina luullut, että pakkaus lasketaan mukaan siihen painoon. Ja sanotaanko näin, että ei kyseinen yksilö muutenkaan ole ryhmässä miltään järjen jättiläiseltä vaikuttanut
      Mennyt itseltä tuo aloitus siellä ohi, mutta kun näin tämän julkaisun täällä ja nimen ni tiesi heti kyllä että kuka Emilia kyseessä 😅

      Lainaa

    20. Tulos: -25 (59 ääntä)
      Enemmän ärsyttää miten ihmiset ei osaa syödä niissä lounaspaikoissa missä saa maksua vastaan syödä mitä haluaa. Idiootit ajattelee että tulee halvemmaksi jos syö ihan helvetisti, jolloin sillä rahalla saa vain huonon olon loppupäiväksi. Syömisen idea on vain syödä nälkä pois eikä yhtään enempää.

      Lainaa

    21. Peitettävä albatrossi 23.7.2024 10:42
      Tulos: -16 (58 ääntä)
      Väsymätön mustikka: Toivon, että vauva 2023 ryhmässä on vain kasa raskausaivojen omaavia, joilla meni nyt muuten vain aivot solmuun tuotteen kilopainon peruste. Toistaiseksi shrinklaatio ei ole lisännyt pakkausta mukaan kilohintaan. Mutta jos ei, niin alan oikeasti olemaan huolissani ihmisten [...]
      mutta niinhän se tuppaa nykyään menemään, että vain white trash lisääntyy. Älykkäät ymmärtävät olla tekemättä muksuja

      Lainaa

    22. Tulos: +12 (34 ääntä)
      Spesifi appelsiini: Liha kommentti, että eläimet ovat tehty lihasta, on varastettu Homer Simpsonilta.
      Sanoja on olemassa vain rajallisesti ja niitä pystyy yhdistämään ymmärrettäviksi lauseiksi vain rajallisen määrän. On epätodennäköistä että Simpsonien käsikirjoittaja on keksinyt jonkin sellaisen sanayhdistelmän mitä kukaan muu ei ole keksinyt itsenäisesti koskaan missään.

      Lainaa

    23. Kahvia juova metso 23.7.2024 10:59
      Tulos: +46 (52 ääntä)
      Akrasia: Hei, mut aina vois olla huonomminkin.Sun täytyy löytää vain gluteenitonta. Mun täytyy löytää ilman vehnätärkkelystä (gluteenittomissakin voi olla), sipuleita, palkokasveja, laktoosia, omenaa, kivellisiä hedelmiä, rusinoita, vesimelonia, hiilihappoja, sorbitolia, xylitolia, alkoholia...
      Hei, mut aina vois olla vieläkin huonommin. Mun täytyy noitten lisäksi välttää paprikoita, tomaattia (kuorettomana ok) sekä pähkinöitä.
      Noni, sit vielä seuraava kertomaan miten hänellä on asiat vielä vähän huonommin.

      Lainaa

    24. Karsittu avokado 23.7.2024 11:27
      Tulos: +23 (25 ääntä)
      jukkapalmu: Enemmän ärsyttää miten ihmiset ei osaa syödä niissä lounaspaikoissa missä saa maksua vastaan syödä mitä haluaa. Idiootit ajattelee että tulee halvemmaksi jos syö ihan helvetisti, jolloin sillä rahalla saa vain huonon olon loppupäiväksi. Syömisen idea on vain syödä nälkä pois eikä yhtään enempää.
      Onko tämä määritelty jossain muuallakin kuin Tonin omissa aivoissa?

      Lainaa

    25. Tulos: +26 (32 ääntä)
      Akrasia: Hei, mut aina vois olla huonomminkin.Sun täytyy löytää vain gluteenitonta. Mun täytyy löytää ilman vehnätärkkelystä (gluteenittomissakin voi olla), sipuleita, palkokasveja, laktoosia, omenaa, kivellisiä hedelmiä, rusinoita, vesimelonia, hiilihappoja, sorbitolia, xylitolia, alkoholia...
      Hei jee! Kanssakärsijä täällä moi. Mä joudun välttelemään sorbitolin ja xylitolin ohella kaikkia muitakin sokerialkoholeja. Ja niitä ruokia jotka sisältävät niitä luonnostaan paljon kuten omenat (suurin osa lajikkeista), rusinat ja vesimeloni. Ymmärrän tuskasi ja vaikka olen pahoillani että joudut kärsimään, niin on kiva etten ole yksin.

      Lainaa

    26. Sanaton fretti 23.7.2024 12:16
      Tulos: +12 (30 ääntä)
      Järjestyksetön mehiläinen: 17.7 …siis mistä, miten tuo desimaaliluku liittyy Aamulehteen?
      Mikä desimaaliluku? Muutenkin vähän epäselvää suomea tuo kommenttisi. Kannattaa varmaan tsekata ensin oma osaaminen ennen kuin alkaa pätemään.

      Lainaa

    27. Säännötön öykkäri 23.7.2024 13:29
      Tulos: -28 (34 ääntä)
      Emilian ois katsinu miettiä tuota ongelmaa 2 vuotta etukäteen ennenku haarat levitti. Mr. Ällöllä olisi tähän naseva kommentti nam nam

      Lainaa

    28. Itseasiassa 23.7.2024 13:29
      Tulos: +16 (36 ääntä)
      Peitettävä albatrossi: mutta niinhän se tuppaa nykyään menemään, että vain white trash lisääntyy. Älykkäät ymmärtävät olla tekemättä muksuja
      Ei taida olla ihan noin. Nykyään monet ihmiset eivät uskalla tehdä lapsia, koska eivät pidä itseään riittävän varakkaina.

      Lainaa

    29. Itseasiassa 23.7.2024 13:38
      Tulos: +19 (39 ääntä)
      Miksi muuten lihan hintaan pitäisi juuri verotuksella puuttua? Siihen riittää vain maataloustukien leikkaus, liha saa niistä verrattain suuren osan. Jos liha maksaisi suhteessa vaikka maitoon ja kasviksiin "oikea hinnan", niin kaikilla kinkunsyöjillä olisi possu kotona kasvamassa jouluksi.

      Lainaa

    30. Iätön luumu 23.7.2024 13:45
      Tulos: +33 (39 ääntä)
      Kahvia juova metso: Hei, mut aina vois olla vieläkin huonommin. Mun täytyy noitten lisäksi välttää paprikoita, tomaattia (kuorettomana ok) sekä pähkinöitä. Noni, sit vielä seuraava kertomaan miten hänellä on asiat vielä vähän huonommin.
      Mulla on avanne.

      Lainaa

    31. Kannattamaton omena 23.7.2024 13:52
      Tulos: 0 (18 ääntä)
      Nuo hedelmä-allergiat ovat ristiallergioita. Itsekin olen monelle hedelmälle allerginen, mutta ainoastaan käsittelemättömänä, esim. omenaa, kirsikkaa, persikkaa, luumua, päärynäa, mangoa, kiiviä ja passionhedelmää pystyn syömään smoothieissa tai kypsennettynä, muuten ne aiheuttavat kutinaa kitalakeen ja kurkkuun. Aiemmin oli ongelmia myös herneen kanssa, mutta koska rakastan herneitä ja vedän niitä litroittan kesässä, niin olen ilmeisesti siedättynyt. Myös tomaatti aiheutti aiemmin usein suupielien rikkoutumisen, mutta jatkoin syömistä ja syön edelleen lähes päivittäin, eikä enää mitään oireita. https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/201804162200880821

      Lainaa

    32. Avaimeton paprika 23.7.2024 13:52
      Tulos: +41 (47 ääntä)
      Järjestyksetön mehiläinen: 17.7 …siis mistä, miten tuo desimaaliluku liittyy Aamulehteen?
      Ei tuo ole desimaaliluku vaan versionumero!

      Lainaa

    33. Kaiteeton simpanssi 23.7.2024 14:07
      Tulos: +13 (25 ääntä)
      Avaimeton paprika: Ei tuo ole desimaaliluku vaan versionumero!
      😂😂😂

      Lainaa

    34. Lunki pähkinä 23.7.2024 18:24
      Tulos: +3 (27 ääntä)
      Itseasiassa: Ei taida olla ihan noin. Nykyään monet ihmiset eivät uskalla tehdä lapsia, koska eivät pidä itseään riittävän varakkaina.
      Ei wt tuollaisia mieti vaan pullauttelee muksuja ihan liukuhihnalta.

      Lainaa

    35. Tulos: +11 (13 ääntä)
      Tommi vieläpä oikeen korosti ravintolan kattavaa salaattivalikoimaa.

      Lainaa

    36. Kankea karhu 23.7.2024 19:31
      Tulos: -31 (41 ääntä)
      Ituhipit ulisee kun ALFAT syö lihaa.

      Lainaa

    37. Nuutunut pehmelö 23.7.2024 19:49
      Tulos: +11 (21 ääntä)
      Itseasiassa: Miksi muuten lihan hintaan pitäisi juuri verotuksella puuttua? Siihen riittää vain maataloustukien leikkaus, liha saa niistä verrattain suuren osan. Jos liha maksaisi suhteessa vaikka maitoon ja kasviksiin "oikea hinnan", niin kaikilla kinkunsyöjillä olisi possu kotona kasvamassa jouluksi.
      Varo mitä toivot. Se tukileikkuri ottaa kaikesta pois. Silloin myös maidon ja niiden kasvisten hinta nousee.

      Lainaa

    38. Nuutunut pehmelö 23.7.2024 19:52
      Tulos: +8 (12 ääntä)
      Arka jyrsijä: Onhan kissat ja koiratkin tehty lihasta. Ja maistuvia kun grillaa hitaasti matalalla lämmöllä
      Olisko marsu mitään?

      Lainaa

    39. Tulos: +5 (11 ääntä)
      Arka jyrsijä: Onhan kissat ja koiratkin tehty lihasta. Ja maistuvia kun grillaa hitaasti matalalla lämmöllä
      Ja saimaannorpat ja pandat!

      Lainaa

    40. Solakka unikeko 23.7.2024 21:38
      Tulos: -1 (7 ääntä)
      Spesifi appelsiini: Liha kommentti, että eläimet ovat tehty lihasta, on varastettu Homer Simpsonilta.
      Johon se on poimittu minulta.

      Lainaa

    41. Fluoriton hevonen 24.7.2024 6:11
      Tulos: 0 (14 ääntä)
      Emilia ja muutkin ÄiTyLIt ovat malliesimerkkejä siitä, ettei kaikkien kannattaisi lisääntyä.

      Lainaa

    42. Fluoriton hevonen 24.7.2024 6:20
      Tulos: -14 (30 ääntä)
      Peitettävä albatrossi: mutta niinhän se tuppaa nykyään menemään, että vain white trash lisääntyy. Älykkäät ymmärtävät olla tekemättä muksuja
      Eikä pelkästään white trash.  "Sukunimet, joiden määrä Suomen kansalaisilla lisääntyi eniten ajanjaksolla syyskuu 2015 – heinäkuu 2023: 1. Ali (+730) 2. Ahmed (+654) 3. Mohamed (+610) 4. Nguyen (+572) 5. Hassan (+393) 6. Hussein (+281) 7. Tran (+266) 8. Abdi (+247) 9. Ibrahim (+242) 10. Khan (+237)"

      Lainaa

    43. Liittoutumaton taikuri 24.7.2024 10:14
      Tulos: +21 (29 ääntä)
      Itseasiassa: Miksi muuten lihan hintaan pitäisi juuri verotuksella puuttua? Siihen riittää vain maataloustukien leikkaus, liha saa niistä verrattain suuren osan. Jos liha maksaisi suhteessa vaikka maitoon ja kasviksiin "oikea hinnan", niin kaikilla kinkunsyöjillä olisi possu kotona kasvamassa jouluksi.
      Tukien leikkaus vaikuttaisi pelkästään kotimaisen lihan hintaan, jolloin ulkomailta kärrättäisiin lihaa tilalle, mikä olisi vielä pahempi. Parasta olisi puuttua kaiken lihan hintaan ja mieluusti estää kokonaan maahantuonti sellaiselle lihalle, jota ei ole kasvatettu vähintään samojen standardien mukaisesti, jotka täälläkin vaaditaan.

      Lainaa

    44. Punakka flamingo 24.7.2024 13:18
      Tulos: -33 (49 ääntä)
      Fluoriton hevonen: Eikä pelkästään white trash.  "Sukunimet, joiden määrä Suomen kansalaisilla lisääntyi eniten ajanjaksolla syyskuu 2015 – heinäkuu 2023: 1. Ali (+730) 2. Ahmed (+654) 3. Mohamed (+610) 4. Nguyen (+572) 5. Hassan (+393) 6. Hussein (+281) 7. Tran (+266) 8. Abdi (+247) 9. Ibrahim (+242) 10. Khan (+237)"
      Siellä on mm. alaselästään tatuoidut, kirkkailla väreillä hiuksensa värjänneet, collegehousuihin ja t-paitaan pukeutuvat yhteiskunnan tukipilarileidit tarjonneet ahkerasti sillifilettä vieraamman näköisille henkilöille.

      Lainaa

    45. Tulos: +17 (21 ääntä)
      Itseasiassa: Ei taida olla ihan noin. Nykyään monet ihmiset eivät uskalla tehdä lapsia, koska eivät pidä itseään riittävän varakkaina.
        Tästä ihan vain teoria mutu-tuntumalta (en minä tiedä, kunhan pohdin): Joskus vuonna kivi ja kaksi kun oli mahdollista keskustella muista kulttuureista kenenkään kilahtamatta, ihan "onkohan niin" -pohjalta, luin jostain, että vaikka islaminusko (joissain paikoissa ainakin teoreettisesti) sallii neljä vaimoa, tämä ei käytännössä tavalliselle keskiluokkaiselle perheelle koskaan toteudu. Sääntö kun on, että kaikkia vaimoja lapsineen pitäisi kohdella tasavertaisesti, ja miehen pitäisi pystyä elättämään perheensä. Tosi rikkaalle miehelle ei ongelmaa; ostetaan niin paljon palatseja kuin tarvitaan. Tosi köyhälle perinteispaimentolaiselle ei myöskään: hankitaan pari telttaa lisää, muillakaan vaimoilla ei ole muuta. Mutta kuka keskiluokkainen, tavallinen työssäkäyvä perheenisä pystyisi kustantamaan useamman huusholliin kaupunkiasuntoineen, keittiötasoineen, lasten kerhoineen, vaimojen spinning-tunteineen ja kaikkine härpäkkeineen, mitä keskiluokkainen perhe tarvitsee, kun ei kuitenkaan ole rikas.
        Voi olla, että muukin keskiluokkainen vanhemmuus on samantapaisessa kriisissä: Yhtäältä on boutique-mammoja, joiden mielestä lapsi kasvaa vinoon jos kohdussa ei soiteta Mozartia, soseita tehdä luomuvihanneksista itse, ja mammajoogaa harrasteta designkuteissa. Toisaalta on sitten ne, joita ei vähempää kiinnosta soseet tai mikään muukaan, mutta kortsupaketin ohjeiden lukeminen osoittautui liian haastavaksi. Tavallinen vanhemmuutta pohtiva ei pysty yhteen ääripäähän eikä halua toiseen, joten kaniininomainen lisääntyminen jää niille joilla on poskettomasti resursseja, tai ei lainkaan. Tai toisin sanoen, tavalliset eivät katso itseään riittävän varakkaaksi, joten liikkeelle pääsevät vain ne joilla tosiaan on kaikkea, ja ne joita ei kiinnosta mitä on.

      Lainaa

    46. Puoliavoin oliivi 24.7.2024 20:15
      Tulos: +7 (11 ääntä)
      Kivi:   Tästä ihan vain teoria mutu-tuntumalta (en minä tiedä, kunhan pohdin): Joskus vuonna kivi ja kaksi kun oli mahdollista keskustella muista kulttuureista kenenkään kilahtamatta, ihan "onkohan niin" -pohjalta, luin jostain, että vaikka islaminusko (joissain paikoissa ainakin teoreettisesti) sallii neljä vaimoa, tämä [...]
      Länsimaisen materialismin kirous.  Oikeasti ihminen ei tarvitse rikkauksia ja rahanhimo tekee vain onnettomaksi.

      Lainaa

    47. Säikky riikinkukko 24.7.2024 20:32
      Tulos: -6 (8 ääntä)
      Kivi:   Tästä ihan vain teoria mutu-tuntumalta (en minä tiedä, kunhan pohdin): Joskus vuonna kivi ja kaksi kun oli mahdollista keskustella muista kulttuureista kenenkään kilahtamatta, ihan "onkohan niin" -pohjalta, luin jostain, että vaikka islaminusko (joissain paikoissa ainakin teoreettisesti) sallii neljä vaimoa, tämä [...]
      Ei ole noin.

      Lainaa

    48. Korkea herne 24.7.2024 21:12
      Tulos: +3 (5 ääntä)
      Liiska pähkinä: Luulen että oikea syy hintaeroon on pakkauksessa tai pakkauskoossa. Tämä Rainbow-sose on muovisessa pakkauksessa oleva smoothie. Se imetään pussista. Piltti on lasisessa purkissa, ja se lusikoidaan. Kaikenmerkkiset smoothie-soseet ovat järjestään kalliimpia kilohinnaltaan kuin nuo lasipurkit, eivätkä kaikki suinkaan ole luomua. Myös niiden pakkauskoko on pienempi, kuin lasipurkin.
      Pilttien sisältö (ne halvat) on riippuen mausta vain noin puolet hedelmää. Lisäksi mehua, tärkkelystä, säilöntäaine. Smoothie pussien sisältö on useimmiten 100 % hedelmää, ellei ole jotai jogurttia tai kauraa lisänä.

      Lainaa

    49. neurootikko 25.7.2024 15:09
      Tulos: -2 (4 ääntä)
      Toj Karin: Sanoja on olemassa vain rajallisesti ja niitä pystyy yhdistämään ymmärrettäviksi lauseiksi vain rajallisen määrän. On epätodennäköistä että Simpsonien käsikirjoittaja on keksinyt jonkin sellaisen sanayhdistelmän mitä kukaan muu ei ole keksinyt itsenäisesti koskaan missään.
      Minä kirjoitan sellaisen lauseen jota minä en ole keksinyt: Alli pamautti vittua mapilla Jos et ymmärtänyt lue se lopusta alkuun ja arvaa kuka tuonkin on keksinyt? Arvauksen vaikeustaso:  Helppo

      Lainaa

    50. Tulos: +6 (8 ääntä)
      Kahvia juova metso: Hei, mut aina vois olla vieläkin huonommin. Mun täytyy noitten lisäksi välttää paprikoita, tomaattia (kuorettomana ok) sekä pähkinöitä. Noni, sit vielä seuraava kertomaan miten hänellä on asiat vielä vähän huonommin.
      Voinko heittä mun syöpä-kortin nyt tähän? 🃏 (on mulla kyllä ruoka-allergioitakin)

      Lainaa

    51. Tulos: +9 (11 ääntä)
      Kaupassahan kaikkien tuotteiden kilohinta on merkitty siihen hyllyssä olevaan hintalappuun, ettei tarvi itse laskea.

      Lainaa

    52. Valitettava hyönteinen 26.7.2024 11:50
      Tulos: -5 (7 ääntä)
      Laura: Kaupassahan kaikkien tuotteiden kilohinta on merkitty siihen hyllyssä olevaan hintalappuun, ettei tarvi itse laskea.
      Eikä!? Mukavaa kun kerrot näitä juttuja ja valistat meitä.

      Lainaa

    53. Pöytäkoristeeksi liian ruma muovipussi 26.7.2024 14:11
      Tulos: +2 (4 ääntä)
      Taito Sisäluku: Aluksi epäilin jo alkuperäisellä postaajalla jotain näppäilyvirhettä; harvoin törmää tilanteeseen, jossa kaupan oman halpismerkin kilohinta on moninkertainen brändituotteeseen verrattuna. Sentään selitys taitaa tällä kertaa olla looginen, mikäli oikeat tuotteen S-ryhmän verkkokaupasta löysin: Rainbow-soseet ovat luomua toisin kuin Piltin perussoseet. ...jos joku muukin siis tätä ehti ihmetellä.
      Jotkut halpatuotteet on menny hinnassa yli jo muista... Esimerkiksi Rainbow (coop) oliivit ja kaprikset maksaa jo enemmän kilohinnalta kuin toiset merkit. Samanlaisissa lasipurkeissa, ei luomua.

      Lainaa

    54. Läpikuultava pelikaani 30.7.2024 12:03
      Tulos: 0 (2 ääntä)
      Kivi:   Tästä ihan vain teoria mutu-tuntumalta (en minä tiedä, kunhan pohdin): Joskus vuonna kivi ja kaksi kun oli mahdollista keskustella muista kulttuureista kenenkään kilahtamatta, ihan "onkohan niin" -pohjalta, luin jostain, että vaikka islaminusko (joissain paikoissa ainakin teoreettisesti) sallii neljä vaimoa, tämä [...]
      Älykkäät yksilöt lisääntyvät varttuneempina kun koulut on käyty ja töiden kautta on ymmärrystä ja tietoa tullut lisää. Ei tarvitse sitten keskustelupalstoilla kysellä itsestäänselvyyksiä niin maailma ei niitä vanhempia huomaa.
      Tuo islamiin liittyvä pohdinta oli Jean P. Sassonin Prinsessa-kirjassa juuri noin kerrottu eli pitänee paikkansa. 

      Lainaa

    55. Platku kavioeläin 30.7.2024 18:15
      Tulos: -1 (1 ääni)
      jukkapalmu: Enemmän ärsyttää miten ihmiset ei osaa syödä niissä lounaspaikoissa missä saa maksua vastaan syödä mitä haluaa. Idiootit ajattelee että tulee halvemmaksi jos syö ihan helvetisti, jolloin sillä rahalla saa vain huonon olon loppupäiväksi. Syömisen idea on vain syödä nälkä pois eikä yhtään enempää.
      Buffetin idea on syödä, kunnes vihaa itseään.

      Lainaa

    56. Avioton piirroshahmo 2.8.2024 22:09
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      Lähetin Aamulehteen tekstiviestin, jossa vastasin Epilän epäilijälle, että onko ihmisetkin tarkoittettu syötäväksi. Tekstiviestiä ei julkaistu.

      Lainaa

    57. Huoltovapaa persoona 6.8.2024 14:46
      Tulos: +2 (2 ääntä)
      Platku kavioeläin: Buffetin idea on syödä, kunnes vihaa itseään.
      Mä luulin, että buffetin idea on syödä niin paljon, että ravintola jää tappiolle.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kilohinta, lastenruoka, lehti, liha, lihoa, paino, piltti, ruoka, veronmaksajat, verot, ylipaino