Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 144

Poika valitti, että ulkona on liian valoisaa...
Vanhempainilta, osa 144

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 66 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +420 (426 ääntä)
      Toimispa kirppiskaupatki yhtä sujuvasti niinkuin viimeisessä tapauksessa

      Lainaa

    2. Tulos: -248 (286 ääntä)
      Ja olihan kuvan Jeepillä liikennevakuutus? Nykyisen lain mukaan tuollaisilla ei saa ajaa edes sisällä ilman liikennevakuutusta. 🤦🏻‍♂️

      Lainaa

    3. Grillattu koira 18.7.2024 0:36
      Tulos: +337 (339 ääntä)
      Maailma tarvitsee lisää Iljoja.

      Lainaa

    4. Hapero pöllö 18.7.2024 1:00
      Tulos: +274 (276 ääntä)
      Nobody: Toimispa kirppiskaupatki yhtä sujuvasti niinkuin viimeisessä tapauksessa
      Toimispa ylipäätään kaikki ihmisten väliset kohtaamiset puoliksikin noin sujuvasti…

      Lainaa

    5. Järjestyksetön mehiläinen 18.7.2024 1:10
      Tulos: +119 (161 ääntä)
      Uskaliasta laittaa faceen oma osoite tuosta noin vaan. 🫣 Mitä tulee lasten korvien lävistämisiin, itseltäni ne lävistettiin (tai siis koru ammuttiin läpi) 12-vuotiaana mummon vietyä koruliikkeeseen, nykyään en enää olisi suostunut ollenkaan. Vieläkään ei pysty pitämään näissä ammutuissa rei-issä kuin ihan ohuimpia koruja, ja pari tuntia max - sitten alkaakin taas kerran tulehduskierre, kun korvalehti ärsyyntyy reikiin jotain tungettaessa. Ja ei, viereiset lävistykset saati mitkään muutkan kehon (ammattilaisella tehdyt) lävistykset eivät ole moksiskaan, ja olenkin pitänyt kahdessa korvalävistyksessä koruja jo vuosia ilman taukoa. Sitä voi myös miettiä, miten hyvin joku lapsi osaa hoitaa niitä korvien haavoja, itse en ainakaan osannut ja ne tulehtuikin heti…

      Lainaa

    6. Intiimi peura 18.7.2024 2:05
      Tulos: +151 (167 ääntä)
      Riina - miksei voi verrata? Itse mainitsit kulttuurin.

      Lainaa

    7. Silkka sitruuna 18.7.2024 2:14
      Tulos: +89 (111 ääntä)
      Okei ehkä on olemassa hyvä syy sille, että Kristiinan lapsen huoneessa ei ole verhoja. Silti vähän ahdistaa jätesäkki verhona, vaikka selkeästi verhotankokin löytyisi!! Tosin itse tarvitsen pimennysverhot + unimaskin jotta saan nukutuksi, joten voin olla vähän puolueellinen asiassa.

      Lainaa

    8. Keijupöly 18.7.2024 2:23
      Tulos: +200 (210 ääntä)
      Sadun mielestä se on vain hieno asia että Suomessa kauneus ja varallisuus määrittävät ihmisarvoa? Nää on näitä ihmisiä joita en todellakaan katso ylöspäin.

      Lainaa

    9. Ketterä pussieläin 18.7.2024 3:42
      Tulos: +144 (152 ääntä)
      Mulla on monta korvalävistystä, Joista ensimmäiset sain 12-vuotiaana niitä kerjättyäni. Ensinnäkin, en ole ikinä oppinut nukkumaan korvikset korvissa. Ne tuntuvat aina. Osa rei'istä on myös lähtenyt rustottumaan. Jos nyt päättäisin, en välttämättä rei'ittäisi korviani lainkaan. Enkä laittaisi korvakoruja lapselle, joka on liian pieni kertomaan mielipidettään.

      Lainaa

    10. Valittava kavioeläin 18.7.2024 5:30
      Tulos: -70 (120 ääntä)
      Ketterä pussieläin: Mulla on monta korvalävistystä, Joista ensimmäiset sain 12-vuotiaana niitä kerjättyäni. Ensinnäkin, en ole ikinä oppinut nukkumaan korvikset korvissa. Ne tuntuvat aina. Osa rei'istä on myös lähtenyt rustottumaan. Jos nyt päättäisin, en välttämättä rei'ittäisi korviani lainkaan. Enkä [...]
      En ole ihan varma, mutta kuvittelisin useimmista korviksista löytyvän avausmekanismin, jota hyödyntämällä korviksen saa poistettua korvalehdestä. Itsekään en osaa korvisten kanssa nukkua, ja siksi olenkin ne aina poistanut yöksi tätä mekanismia hyödyntäen.

      Lainaa

    11. Pennitön kolibri 18.7.2024 6:09
      Tulos: +176 (190 ääntä)
      Jotenkin tuntuu tarpeettomalta ja turhamaiselta laittaa pienelle lapselle korvikset. Maailmassa on aivan liikaa pinnallisia ihmisiä.

      Lainaa

    12. Tulos: +114 (120 ääntä)
      En tiedä mitä kultatimanttikorviksia Satu ajattelee, mutta miten korviksista saa jonkin varallisuuden merkin? Näyttää 35-40 euroa olevan reikien laitoin hinta.

      Lainaa

    13. Tulos: +98 (104 ääntä)
      Ite olin ehkä 10 kun sain ekat korvikset, mut olin niitä kyllä pitkään halunnut ja hoidinkin ne kunnolla. Sanoisin että riippuu muksusta, vanhemman vastuulla päättää onko lapsi tarveeksi vastuullinen pitämään lävistyskohdan puhtaana, ja vanhemman vastuulla myös näyttää kuinka se tehdään ja valvoa että lapsi myös tekee sen oikein. Muuten sais olla kyllä vähintään 10, ja itse haluta korviksia. Vauvoille ja taaperoille korvisten laittaminen on mautonta eivätkä ne välttämättä niitä vanhempina edes halua. Korviksen reikä on pieni, mutta jää pysyvästi näkyviin.

      Lainaa

    14. Tulos: -78 (124 ääntä)
      Viimeinen on kuin miesten kirppis. Ilman mitää turhaa kyselyä vaan selkeätä toimintaa.

      Lainaa

    15. Sydämetön hyttynen 18.7.2024 7:21
      Tulos: +139 (147 ääntä)
      Ja siis jo sekin, että pitää kaiken huolehtia kaiken päälle vielä niistä lapsen korvakoruistakin. Varsinkin vauvan kohdalla: siis entä jos se koru jotenkin pääsee irtoamaan ja joutuu vauvan suuhun? Vauvat eivät, eikä kaksivuotiaatkaan, hallitse liikkeitään vielä kovin hyvin, entä jos vahingossa repäisee korun irti niin että veri lentää? Jne jne.. joo kiitos ei.

      Lainaa

    16. Sydämetön hyttynen 18.7.2024 7:24
      Tulos: -29 (49 ääntä)
      Pennitön kolibri: Jotenkin tuntuu tarpeettomalta ja turhamaiselta laittaa pienelle lapselle korvikset. Maailmassa on aivan liikaa pinnallisia ihmisiä.
      Jos liittyy jotenkin kulttuuriin niin ei voi suoraan vetää johtopäätöksiä turhanaisuuteen ja pinnallisuuteen. 
      Toki Satun kommenttiin ehkä niin voisi kommentoida, mutta musta tuntuu että Satun tarkoitus oli lähinnä herättää keskustelua ulkonäköön liittyvästä ihmisarvosta Suomessa, ainakin toivon niin. 

      Lainaa

    17. Nimekäs fretti 18.7.2024 7:56
      Tulos: +3 (19 ääntä)
      Järjestyksetön mehiläinen: Uskaliasta laittaa faceen oma osoite tuosta noin vaan. 🫣 Mitä tulee lasten korvien lävistämisiin, itseltäni ne lävistettiin (tai siis koru ammuttiin läpi) 12-vuotiaana mummon vietyä koruliikkeeseen, nykyään en enää olisi suostunut ollenkaan. Vieläkään ei pysty pitämään näissä ammutuissa [...]
      Itselläni ihan ensimmäisenä ammuttiin molempiin korvanlehtiin reiät ja ei ole mitään tulehduksia tullut, vaikka samat reiät ovat tällä hetkellä 18mm kokoiset. Mutta sen olen huomannut että lävistäjällä tehdyt paranevat nopeammin.

      Lainaa

    18. Himmeä seuraeläin 18.7.2024 8:23
      Tulos: -34 (104 ääntä)
      Hienosti sivuttiin poikien silpominen klassisesti.

      Lainaa

    19. Tinkimätön unikeko 18.7.2024 8:27
      Tulos: +45 (51 ääntä)
      Ihana toi vika, osoitteen olisin toki laittanut yksärinä.

      Lainaa

    20. Laiska lohikäärme 18.7.2024 8:29
      Tulos: +21 (43 ääntä)
      Enpä tienny et Esko Eerikäinen on puoliksi kolumbialainen asunut lapsuutensa Kolumbiassa! Piti ihan googlettaa.

      Lainaa

    21. Tulos: +27 (39 ääntä)
      Silkka sitruuna: Okei ehkä on olemassa hyvä syy sille, että Kristiinan lapsen huoneessa ei ole verhoja. Silti vähän ahdistaa jätesäkki verhona, vaikka selkeästi verhotankokin löytyisi!! Tosin itse tarvitsen pimennysverhot + unimaskin jotta saan nukutuksi, joten voin olla vähän puolueellinen asiassa.
      Saattavat olla mökillä, vaikka vuokratullakin. 
      Itsellä ihan perus tuo, jos kylään tulee valoherkempiä ihmisiä, niin laitetaan vierailun ajaksi roskapussit ikkunaan. Ja jos laittaa useamman niin, ettei leikkaa niitä, ne kelpaavat vielä alkuperäiseen tarkoitukseensakin.

      Lainaa

    22. Tulos: +81 (87 ääntä)
      Jimbo: Ja olihan kuvan Jeepillä liikennevakuutus? Nykyisen lain mukaan tuollaisilla ei saa ajaa edes sisällä ilman liikennevakuutusta. 🤦🏻‍♂️
      Ei tarvita, jeeppi painaa 20kg ja kulkee 5km/h, kumpikaan 25-25 raja ei ylity.

      Lainaa

    23. Syöty ampiainen 18.7.2024 9:45
      Tulos: +108 (126 ääntä)
      On vähän arveluttavaa jos vanhempi ei näe lastaan itsenäisenä ihmisenä jolla olisi oikeus päättää oman kehonsa asioista. Se ettei vauva pysty antamaan suostumustaan johonkin ei tarkoita ettei sellaista tarvita. Ihan kuin se pieni ihminen olisi vain joku nukke jolle voi laittaa meikkiä tai korvikset tms. että äiti ja isi pääsee leikkimään kotia niinkuin joskus eskarissa.

      Lainaa

    24. Televisioton mehiläinen 18.7.2024 10:06
      Tulos: +62 (78 ääntä)
      Sadun kommentin tulkitsen hienoksi sarkasmiksi. Riina ohitti hienosti poikien sukuelinten silpomisen, koska sillä ei ole väliä? Kyllä se homma menee niin, että lapselle ei saa aiheuttaa minkäänlaisia pysyviä kehollisia vaurioita (psyykkisiäkin saa varmasti ihan riittävästi, vaikka niitäkin tulisi välttää). Henkilö saa sitten itse päättää, kun on aikuinen ja ymmärtää, mitä tekee. Pidän henkilöitä, jotka vaativat lasten silpomista tai rei'ittämistä tai kannattavat sitä tai eivät vastusta sitä saati että ovat mukana tekemässä sitä, roistoina.

      Lainaa

    25. Tulos: +76 (84 ääntä)
      Kaiken muun jo täällä mainitun lisäksi, luulis että pikkulapsen keholla on muutakin tekemistä kuin parannella korvisreikiä. Käsittääkseni kuitenkin kaikenlaiset sairaudet ja haavat tuppaa olemaan taaperoille vaarallisempia, miksi ihmeessä riskeerata tulehduksia? Kun sen voi tehdä sitten vaikka kouluiässä? Itselläkin ala-asteella tehdyt reiät tulehtuivat ihan perhanan monta kertaa, koska ilmeisesti harjoituskorvisten lukko oli aivan liian kireällä ja korut porautui lähes korvan sisään. Edelleen tuntuu sisällä arpea. Kaikki lävistykset kannattaisi ottaa ihan ammattimaisella lävistäjällä - paitsi että ammattimaisilla lävistäjillä taitaa olla ihan ikärajat.

      Lainaa

    26. Tulos: +50 (58 ääntä)
      Satu vaikuttaa aika ällöttävälle ihmiselle jos sen mielestä ihmisarvo on kiinni ulkonäöstä ja lompakosta.

      Lainaa

    27. Voittoisa noita 18.7.2024 10:28
      Tulos: +6 (18 ääntä)
      Itse olen saanut joskus ala-asteella ensimmäiset korvareiät kun olen ne halunnut, tietenkin ammuttuna, kuinkas muutenkaan. Niiden kanssa ei koskaan ole ollut ongelmia, ei sen puoleen. Mutta sitten yläasteella Helsingissä käytiin koulun kanssa piipahtamassa ja päätin ottaa rustoon korun, sekin ammuttiin läpi. Sen paraneminen kesti ja sattui. Löytyy myös toisesta rustosta lävistäjällä käyty ottamassa ja paraneminen toki kesti siinäkin jonkun tovin, mutta ei ole sen jälkeen ollut ongelmaa. Ammuttu lienee vähän vinossakin ja ärtyy kyllä helposti, tämän huomasin kun "venytin" reikää, että saan siihen 1,2mm korut mahtumaan, reikä kyllä suhteellisen sen kokoinen jo, muttei tykännyt yhtään. Ei enää ikinä. Ei ammuttuna reikiä, eikä venytystä edes sitä vähää mihinkään korvakoruihin.

      Lainaa

    28. Halukas etana 18.7.2024 10:39
      Tulos: -59 (81 ääntä)
      Luin joskus tuon alkuperäisen jutun 2-vuotiaiden korviksista, ja siinä vanhemmilla oli ihan järkevä perustelu. Kyseessä on siis kaksoset, joita päivähoitajat eivät erottaneet toisistaan ja mikä johti sitten tarpeettomiin riskeihin. Vanhemmat laittoi lapsille eri väriset korvikset helpottamaan lasten tunnistamista. Korvikset kun on kokoajan korvissa, niin niistä on helppo varmistaa kumpi lapsi kyseessä.

      Lainaa

    29. Syötävä pesusieni 18.7.2024 11:27
      Tulos: -6 (28 ääntä)
      Jimbo: Ja olihan kuvan Jeepillä liikennevakuutus? Nykyisen lain mukaan tuollaisilla ei saa ajaa edes sisällä ilman liikennevakuutusta. 🤦🏻‍♂️
      Eipäs pidä paikkaansa. Sähköllä kulkeva ajoneuvo joka kulkee sen max 25km/h on lain mukaan "polkupyörä"

      Lainaa

    30. Tulos: +50 (54 ääntä)
      Syöty ampiainen: On vähän arveluttavaa jos vanhempi ei näe lastaan itsenäisenä ihmisenä jolla olisi oikeus päättää oman kehonsa asioista. Se ettei vauva pysty antamaan suostumustaan johonkin ei tarkoita ettei sellaista tarvita. Ihan kuin se pieni ihminen olisi vain joku nukke jolle voi laittaa meikkiä tai [...]
      Joillain vanhemmilla tämä jatkuu ihan lapsen aikuisikään saakka kun halutaan päätäntävaltaa mielenkiinnonkohteista, harrastuksista ja uravalinnoista. Sitten ihmetellään kun lapset ei soita ja kerro kuulumisistaan.

      Lainaa

    31. Tulos: +50 (54 ääntä)
      Onks kukaan huomannu et FMTeam käyttää aina osoitteena Kissakujaa 😝

      Lainaa

    32. Tulos: +7 (51 ääntä)
      Järjestyksetön mehiläinen: Uskaliasta laittaa faceen oma osoite tuosta noin vaan. 🫣 Mitä tulee lasten korvien lävistämisiin, itseltäni ne lävistettiin (tai siis koru ammuttiin läpi) 12-vuotiaana mummon vietyä koruliikkeeseen, nykyään en enää olisi suostunut ollenkaan. Vieläkään ei pysty pitämään näissä ammutuissa [...]
      Ihan mielenkiinnosta, mitä uskaliasta on laittaa osoite facebookiin? Mitä silloin tapahtuu? Luuletko, että joku keksii nyt tulla ryöstämään juuri sen asunnon, kun lukee facesta, että siellä on talo?
      Tiesitkö, että ennenwanhaan oli ihan sellaisia kirjoja, joissa luki kaikkien nimi, puhelinnumero ja osoite…

      Lainaa

    33. Esteetön maito 18.7.2024 12:05
      Tulos: -25 (29 ääntä)
      dakari: Ei tarvita, jeeppi painaa 20kg ja kulkee 5km/h, kumpikaan 25-25 raja ei ylity.
      Ei kuvasta näe mitä se painaa. Ei toki silti tarvita, mitään valvontaahan siinä(kään) aivopierulaissa ei ole. Vakuutus on vain teoriassa "pakko" olla.

      Lainaa

    34. Kesy gorilla 18.7.2024 12:22
      Tulos: +35 (51 ääntä)
      Riinalle tiedoksi, että jos itse otat esiin monet kulttuurit joissa jotakin tehdään, niin se silpominen liittyy asiaan aika vahvasti, kun sanotaan, että monessa kulttuurissa tehdään myös niin. Kun aikuinen päättää mitä lapselle tekee, se on aina väärin. 2 vuotias kun ei vielä osaa kaivata korvakoruja, eikä edes vastata kun häneltä kysytään haluatko korvakorut. Omasta mielestä on aika sairasta hakata reikiä lapsiin. Itsellä ollut kans lapsena korvakorut ja tuli otettua pois jo ennen aikuis ikää, eikä noista korujen aiheuttamista tuhoista pääse ikinä eroon.

      Lainaa

    35. Honottava menninkäinen 18.7.2024 12:30
      Tulos: -94 (106 ääntä)
      Syöty ampiainen: On vähän arveluttavaa jos vanhempi ei näe lastaan itsenäisenä ihmisenä jolla olisi oikeus päättää oman kehonsa asioista. Se ettei vauva pysty antamaan suostumustaan johonkin ei tarkoita ettei sellaista tarvita.
      Sulla on sairas ja arveluttava ajattelutapa. Taidat olla juuri niitä, joiden mielestä vauvalta pitää kysyä lupa vaipan vaihtoonkin.

      Lainaa

    36. Säännötön kissa 18.7.2024 12:39
      Tulos: +105 (113 ääntä)
      Halukas etana: Luin joskus tuon alkuperäisen jutun 2-vuotiaiden korviksista, ja siinä vanhemmilla oli ihan järkevä perustelu. Kyseessä on siis kaksoset, joita päivähoitajat eivät erottaneet toisistaan ja mikä johti sitten tarpeettomiin riskeihin. Vanhemmat laittoi lapsille eri väriset korvikset helpottamaan [...]
      Eikö niille olis voinut leikata vaikka erilaiset hiustyylit?

      Lainaa

    37. Tulos: +17 (27 ääntä)
      Jimbo: Ja olihan kuvan Jeepillä liikennevakuutus? Nykyisen lain mukaan tuollaisilla ei saa ajaa edes sisällä ilman liikennevakuutusta. 🤦🏻‍♂️
      Niin, mitäpä sillä väliä, että löytyy ihmisiä, jotka pyyteettömästi auttavat toista ihmistä. Kunhan nyt vaan on se saatanan LIIKENNEVAKUUTUS!

      Lainaa

    38. Tyytyväinen aprikoosi 18.7.2024 13:01
      Tulos: +84 (86 ääntä)
      Halukas etana: Luin joskus tuon alkuperäisen jutun 2-vuotiaiden korviksista, ja siinä vanhemmilla oli ihan järkevä perustelu. Kyseessä on siis kaksoset, joita päivähoitajat eivät erottaneet toisistaan ja mikä johti sitten tarpeettomiin riskeihin. Vanhemmat laittoi lapsille eri väriset korvikset helpottamaan [...]
      Aika tarkkaan saa tiirata, jos esim. pihaleikeissä on lapset tarkoitus erottaa korvakorujen perusteella. Meidän kaksosten kohdalla asia hoidettiin niin, että toisella oli aina punaiset vaatteet ja toisella siniset.

      Lainaa

    39. Tornipöllö 18.7.2024 13:27
      Tulos: +95 (99 ääntä)
      Halukas etana: Luin joskus tuon alkuperäisen jutun 2-vuotiaiden korviksista, ja siinä vanhemmilla oli ihan järkevä perustelu. Kyseessä on siis kaksoset, joita päivähoitajat eivät erottaneet toisistaan ja mikä johti sitten tarpeettomiin riskeihin. Vanhemmat laittoi lapsille eri väriset korvikset helpottamaan [...]
      Pystyn ihan lonkalta keksimään parikin mahdollista ratkaisua, jotka eivät vaatisi tekemään pysyviä muutoksia vauvan kehoon ilman tämän suostumusta. Miten olisi vaikka rannekkeet, eriväriset vaatteet, nimilaput tai Säännöttömän kissan mainitsemat hiustyylit? Järkevää tuosta korvisratkaisusta ei saa millään ilveellä.

      Lainaa

    40. Vastuuton patsas 18.7.2024 14:08
      Tulos: -67 (75 ääntä)
      Tyytyväinen aprikoosi: Aika tarkkaan saa tiirata, jos esim. pihaleikeissä on lapset tarkoitus erottaa korvakorujen perusteella. Meidän kaksosten kohdalla asia hoidettiin niin, että toisella oli aina punaiset vaatteet ja toisella siniset.
      Kysyitkö kaksosilta luvan tällaiseen käytäntöön?

      Lainaa

    41. Pohjattu albatrossi 18.7.2024 14:40
      Tulos: -11 (27 ääntä)
      Järjestyksetön mehiläinen: Uskaliasta laittaa faceen oma osoite tuosta noin vaan. 🫣 Mitä tulee lasten korvien lävistämisiin, itseltäni ne lävistettiin (tai siis koru ammuttiin läpi) 12-vuotiaana mummon vietyä koruliikkeeseen, nykyään en enää olisi suostunut ollenkaan. Vieläkään ei pysty pitämään näissä ammutuissa [...]
      12-vuotiaana ammuttiin korvikset eikä tullut mitään. Sen lisäksi teininä tein itse hakaneulalla reikiä korviin eikä niillekään tapahtunut mitään sen kummempaa🤷🏼‍♀️ toki nykyään valitsisin oikean lävistyspaikan mieluummin

      Lainaa

    42. Söpö norppa 18.7.2024 14:57
      Tulos: -3 (7 ääntä)
      Mikä moka tuossa ekassa on?

      Lainaa

    43. Tiheä guava 18.7.2024 15:48
      Tulos: -35 (41 ääntä)
      Televisioton mehiläinen: Kyllä se homma menee niin, että lapselle ei saa aiheuttaa minkäänlaisia pysyviä kehollisia vaurioita (psyykkisiäkin saa varmasti ihan riittävästi, vaikka niitäkin tulisi välttää). Henkilö saa sitten itse päättää, kun on aikuinen ja ymmärtää, mitä tekee.
      Mites jos 6-vuotias hartaasti toivoo korvakoruja? Pitääkö odottaa kunnes täyttää 18?

      Lainaa

    44. Tiheä guava 18.7.2024 15:51
      Tulos: +11 (17 ääntä)
      Mua aina risoo tommonen "et voi verrata kahta erilaista asiaa!" 😒

      Lainaa

    45. Suunnattu ankka 18.7.2024 18:19
      Tulos: +10 (14 ääntä)
      Järjestyksetön mehiläinen: Uskaliasta laittaa faceen oma osoite tuosta noin vaan. 🫣 Mitä tulee lasten korvien lävistämisiin, itseltäni ne lävistettiin (tai siis koru ammuttiin läpi) 12-vuotiaana mummon vietyä koruliikkeeseen, nykyään en enää olisi suostunut ollenkaan. Vieläkään ei pysty pitämään näissä ammutuissa [...]
      Mulla ammuttiin 7-vuotiaana koru läpi, kun näytin 5-vuotiaalle pikkusiskolle mallia ettei se satu. No sattuhan se.

      Lainaa

    46. Neuvoton laama 18.7.2024 20:30
      Tulos: +20 (28 ääntä)
      Halukas etana: Luin joskus tuon alkuperäisen jutun 2-vuotiaiden korviksista, ja siinä vanhemmilla oli ihan järkevä perustelu. Kyseessä on siis kaksoset, joita päivähoitajat eivät erottaneet toisistaan ja mikä johti sitten tarpeettomiin riskeihin. Vanhemmat laittoi lapsille eri väriset korvikset helpottamaan [...]
      Nenäkoru toiselle olisi nopeammin havaittavissa ja reikäkin jää piiloon!

      Lainaa

    47. Vaikeudeton tiikeri 18.7.2024 20:31
      Tulos: -5 (19 ääntä)
      Korvikset ammuttu alle kouluikäisenä,olin toivonut niitä siitä asti kun tiesin, mitä toivoa. Ei ongelmia, olen venyttänytkin niitä, ja ovat palautuneet. Myös vieressä muita ammuttuja, kaikki ok. TOKI nykyään lävistäisin neulalla, mutta eipä ysärin pikkukylässä tiedetty.

      Lainaa

    48. Itseasiassa 18.7.2024 20:45
      Tulos: +16 (30 ääntä)
      Himmeä seuraeläin: Hienosti sivuttiin poikien silpominen klassisesti.
      Sivuutettiin myös tyttöjen silpominen. Vastustetaan mielummin molempia.

      Lainaa

    49. Itseasiassa 18.7.2024 20:47
      Tulos: +16 (22 ääntä)
      -x-x-: Ihan mielenkiinnosta, mitä uskaliasta on laittaa osoite facebookiin? Mitä silloin tapahtuu? Luuletko, että joku keksii nyt tulla ryöstämään juuri sen asunnon, kun lukee facesta, että siellä on talo? Tiesitkö, että ennenwanhaan oli ihan sellaisia kirjoja, joissa luki kaikkien nimi, puhelinnumero ja osoite…
      Ei siellä kaikkien osoitteita lukenut, sen sai ihan kieltää. Saa nykyäänkin, itselläni on suvussa ihmisiä, joiden kanssa en halua olla missään tekemisissä, mutta heitä ei tämä rajanveto kiinnosta. Siksi olen joutunut laittamaan osoitetiedot salaisiksi, vähentää riskiä että oven takana on ihminen, jonka uhri olen ollut lapsesta saakka.

      Lainaa

    50. Vehmas kotieläin 18.7.2024 23:23
      Tulos: +14 (16 ääntä)
      Ihana tuo viimeinen, pääsi yllättämään positiivisuudellaan! (Olin ihan varma, että julkaisun alla olisi kommentteja tyyliin "Varaan", "Mulle", "Mukana" tai "Hei mun lapsi tarvitsisi tämän, haku tänään".)

      Lainaa

    51. Odottamaton kobra 19.7.2024 10:37
      Tulos: +6 (14 ääntä)
      Itseasiassa: Ei siellä kaikkien osoitteita lukenut, sen sai ihan kieltää. Saa nykyäänkin, itselläni on suvussa ihmisiä, joiden kanssa en halua olla missään tekemisissä, mutta heitä ei tämä rajanveto kiinnosta. Siksi olen joutunut laittamaan osoitetiedot salaisiksi, vähentää riskiä että oven takana on ihminen, jonka uhri olen ollut lapsesta saakka.
      Olen pahoillani. 
      Itse taas asun paikassa, jossa sukuni on asunut yli sata vuotta. Kaikki, jotka minut tuntevat, tietävät missä asun. Osoitetiedot on julkiset. 
      En nyt välttämättä laittaisi Facebookissa julkiseen ryhmään, mutta toisaalta monella ihmisellä, myös itselläni, kotiosoitteeni löytyy Internetistä. 

      Lainaa

    52. Tulos: -10 (14 ääntä)
      Vaikka olinki tosi nuori silloon niin muistan aina ku mun samanikänen leikkikaveri sai 2-3 vuotiaana korvikset ja myös hammaskorun.

      Lainaa

    53. Tyytyväinen aprikoosi 19.7.2024 21:50
      Tulos: +25 (31 ääntä)
      Vastuuton patsas: Kysyitkö kaksosilta luvan tällaiseen käytäntöön?
      Tottakai. Samalla varmistin, että he todella haluavat olla kaksosia, eikä ihan muuten vaan samana päivänä syntyneitä sisaruksia.

      Lainaa

    54. Hedelmällinen mandariini 20.7.2024 9:22
      Tulos: +10 (14 ääntä)
      Litton: Vaikka olinki tosi nuori silloon niin muistan aina ku mun samanikänen leikkikaveri sai 2-3 vuotiaana korvikset ja myös hammaskorun.
      Hammaskoru 3-vuotiaalle? o_o

      Lainaa

    55. Tulos: +9 (15 ääntä)
      Tiheä guava: Mites jos 6-vuotias hartaasti toivoo korvakoruja? Pitääkö odottaa kunnes täyttää 18?
        Koska siinä välillähän ei tapahdu mitään, 6-vuotiaan pitää päästä myös poikaystävän luo yökylään, kun 17-vuotiaskin pääsee...
        Vanhemman pitäisi tuntea lapsensa. Ehkä joku koulunaloittamisikåinen on hyvinkin huolellinen, todella toivoo niitä korviksia, ja osaa ne myös pitää hygieenisinä. Useimpiin tahmatassuihin en lähtisi luottamaan, ja nehån sitten tulehtuvat jos ei kunnolla puhdisteta, ja tulee pysyvä jälki. 
        Kaksivuotias nyt ei ymmärrä moista toivoa, miksi vanhemman pitäisi omia prinsessaleikkejään varten tehdä pysyviä fyysisiä modeja lapsiin? Eikö myöhemminkin ehdi, jos nyt ne pitää olla? Vai onko kyse siitä, että pitää ehtiä, ennen kuin lapsi on tarpeeksi vanha sanomaan vastaan?

      Lainaa

    56. Kiistelty aprikoosi 21.7.2024 22:35
      Tulos: +6 (10 ääntä)
      Järjestyksetön mehiläinen: Uskaliasta laittaa faceen oma osoite tuosta noin vaan. 🫣 Mitä tulee lasten korvien lävistämisiin, itseltäni ne lävistettiin (tai siis koru ammuttiin läpi) 12-vuotiaana mummon vietyä koruliikkeeseen, nykyään en enää olisi suostunut ollenkaan. Vieläkään ei pysty pitämään näissä ammutuissa [...]
      Ihan mielenkiinnosta: Mikä sun mielestä on se "worst case scenario", joka tuosta "uskaliaasta" tempusta julkaista osoite voisi aiheutua? :D Jotenkin ymmärrän sen, että kaikenmaailman anonyymifoorumeilla ei halua omaa nimeään ja/tai osoitettaan julkistaa, koska niiden idea on olla anonyymifoorumeita. Mutta Facebookissa nyt pääsääntöisesti ollaan ihan omalla nimellä ja naamalla ja varmaan 99% näistä pystyttäisiin myös yhdistämään osoitteeseen ihan parin minuutin vaivalla. Aika harvalla sitä turvakieltoa tai muuten salaista osoitetta on.

      Lainaa

    57. Tulos: +3 (5 ääntä)
      -x-x-: Ihan mielenkiinnosta, mitä uskaliasta on laittaa osoite facebookiin? Mitä silloin tapahtuu? Luuletko, että joku keksii nyt tulla ryöstämään juuri sen asunnon, kun lukee facesta, että siellä on talo? Tiesitkö, että ennenwanhaan oli ihan sellaisia kirjoja, joissa luki kaikkien nimi, puhelinnumero ja osoite…
      Silloin kun itse vielä käytin Facebookia, niin suututin vahingossa jonkun random ihmisen yhdellä kommentilla niin pahasti, että se häiriköi kaikkia löytämiään somejani pari vuotta, kunnes kyllästyin ja estin henkilön (useat profiilit) ja vaihdoin käyttäjätunnuksia. Olen oikeasti aika iloinen, etten käyttänyt näitä someja omalla nimelläni, koska kyseinen henkilö vaikutti sen verran vihamieliseltä ja sekopäiseltä, että olisi varmaan hyödyntänyt kaikkea saatavilla olevaa tietoa häiriköintiini. Yritti myös mustamaalata minua tutuilleni, jotka kommentoivat postauksiani. 😅 
      Monilla on kokonimikaimoja, jolloin edes julkisista osoitetiedoista ei ole välttämättä hyötyä. Ja tää mun häirikkö oli ulkomaalainen, joten en tiedä olisiko se osannut nimellä hakea osoitetta Suomen järjestelmistä, mutta jos olisin antanut sen tuolla tapaa tarjottimella niin varmasti olisi kelvannut. 
      Mitä tästä muuten opin? Nyt kun on "pakko" olla esillä omalla nimellä myös netissä, niin en siis juurikaan enää mihinkään niillä profiileilla kommentoi. Tarpeelliset asiat vaan tai sitten  kommentteja suoraan tutuille. Ihan vaan ettei kukaan suutu, sillä tää parin vuoden viharupeaman aiheuttanut kommentti oli myös aika viaton, eikä todellakaan mikään yritys suututtaa ketään. 

      Lainaa

    58. Kyllästynyt iskä 23.7.2024 10:09
      Tulos: -10 (10 ääntä)
      Miksi Riina järkyttyi vain naisten silpomisesta, eikä ylipäätään lasten silpomisesta. Järkyttävää miten osa länsimaisistakin ihmisistä pitää poikien silpomista jotenkin hyväksyttävänä asiana.

      Lainaa

    59. Tulviva sateenvarjo 23.7.2024 12:18
      Tulos: +9 (11 ääntä)
      Kyllästynyt iskä: Miksi Riina järkyttyi vain naisten silpomisesta, eikä ylipäätään lasten silpomisesta. Järkyttävää miten osa länsimaisistakin ihmisistä pitää poikien silpomista jotenkin hyväksyttävänä asiana.
      Perehdyhän vähän asiaan niin saatat ymmärtää miksi asia on niin kuin on. Säästyt järkytyksiltä jatkossa.

      Lainaa

    60. Tulos: 0 (6 ääntä)
      Intiimi peura: Riina - miksei voi verrata? Itse mainitsit kulttuurin.
      Niin. Ihan mahdotonta verrata lapselle kipua tuottavaa ja ulkonäköön vaikuttavaa asiaa lapselle kipua tuottavaan ja ulkonäköön vaikuttavaan asiaan. Eihän siinä ole mitään logiikkaa.

      Lainaa

    61. ApinaKapina 29.7.2024 16:34
      Tulos: -1 (3 ääntä)
      Järjestyksetön mehiläinen: Uskaliasta laittaa faceen oma osoite tuosta noin vaan. 🫣 Mitä tulee lasten korvien lävistämisiin, itseltäni ne lävistettiin (tai siis koru ammuttiin läpi) 12-vuotiaana mummon vietyä koruliikkeeseen, nykyään en enää olisi suostunut ollenkaan. Vieläkään ei pysty pitämään näissä ammutuissa [...]
      No yksi kokemus vs. monet tuhannet, miljoonat, korvalävistykset ei vielä sano mitään. tuoss aon voinut mennä vaikka mitä pieleen. Itsekin suosin ihan lävistäjää mutta ampumalla on tehty ihan järkyttävän paljon korvareikiä ja kaikki ihan ok. (tehtiimpä niitä lävistyksiä ampumalla muihinkin paikkoihin hyvän aikaa)
      Toisekseen, kun lapsille laitetaan koruja, pitäisi siis aikuisen olla hommassa mukana ja vastuussa siitä hoidosta..

      Lainaa

    62. Ahkera majava 2.8.2024 23:48
      Tulos: 0 (2 ääntä)
      Sain itse korvikset vähän alle neljävuotiaana, ja ihan vain siksi, että kinusin sitä niin paljon. Kaverini oli saanut korvikset vähän aikaisemmin ja siksi minunkin piti ne saada. Kärtin pitkään, kunnes vanhempani lopulta antoivat periksi. Huolimatta siitä, että pelkäsin ja kammoksuin lapsena rokotuksia, verikokeita ja muita kivuliaita toimenpiteitä, korvien rei'itykseen menin mielelläni, vaikka toki jännitin kipua etukäteen ja itkin, kun reiät "ammuttiin". Alle kymmenvuotiaana sain vielä yhden reiän lisää, silloinkin omasta halustani. Tämän kokemuksen perusteella en osaa nähdä lapsen korvien rei'itystä kovin vääränä, jos se on aidosti lähtöisin lapsesta itsestään eikä kyse ole ohimenevästä haaveesta. Vauvan korvien rei'ittämistä en pidä hyväksyttävänä. Toki itselläni oli siinä mielessä hyvä tuuri, että reiät paranivat nopeasti, enkä muista muita ongelmia kuin nikkeliallergian. Siihen maailmanaikaan hopeakoruissa oli vielä rutkasti nikkeliä, joten allergia kehittyi vauhdilla. Toisaalta se oli helppo ratkaista käyttämällä kultakoruja.

      Lainaa

    63. Tietämätön siili 3.8.2024 18:30
      Tulos: 0 (2 ääntä)
      Järjestyksetön mehiläinen: Uskaliasta laittaa faceen oma osoite tuosta noin vaan. 🫣 Mitä tulee lasten korvien lävistämisiin, itseltäni ne lävistettiin (tai siis koru ammuttiin läpi) 12-vuotiaana mummon vietyä koruliikkeeseen, nykyään en enää olisi suostunut ollenkaan. Vieläkään ei pysty pitämään näissä ammutuissa [...]
      Minä sain reiät korviin kun täytin 6-vuotta. Ei tulehtunut reiät, en tosin muista millaiset hoito-ohjeet tuli kun siitä on aikaa jo niin monta vuotta. Jossain välissä meni jopa vuosia, etten pitänyt korviksia ollenkaan eikä menneet siitä huolimatta umpeen.

      Lainaa

    64. Neulottu ilonpilaaja 10.8.2024 7:46
      Tulos: -1 (1 ääni)
      Neuvoton laama: Nenäkoru toiselle olisi nopeammin havaittavissa ja reikäkin jää piiloon!
      Paska puhetta. 20v ilman korua ja reikä näkyvissä.

      Lainaa

    65. Touhukas marja 14.8.2024 12:55
      Tulos: -1 (1 ääni)
      itsellä tulehtui korvaan ammuttu reikä niin pahasti että korvanlehti turposi korun ympärille ja sitä täytyi lähteä hätäkeskukseen leikkauttamaan ulos. olin 8-vuotias. en kyllä ainakaan itse lähtisi 2-vuotiaalle tekemään samaa

      Lainaa

    66. Ihkauusi maksamakkara 23.8.2024 20:22
      Tulos: 0 (2 ääntä)
      Säännötön kissa: Eikö niille olis voinut leikata vaikka erilaiset hiustyylit?
      Ruotsalaisen maajussin hevonen varsoi ja tulikin yllättäen kaksi varsaa.
      Milläpä ne erottaisi toisistaan? Naapuri neuvoi leikkaamaan toisen varsan häntäjouhet lyhyeksi. Toimi hetken. Sitten toinen varsa onnistui jättämään häntäjouhensa kiinni työkoneeseen ja irti tempoessaan repäisi ne lyhyiksi.
      Taas olivat varsat samannäköisiä. Mutta ei hätää, naapuri neuvoi. Leikkaa toisen varsan korvaan pieni lovi. Toimi hetken. Sitten toinen varsa jäi korvastaan kiinni piikkilanka-aitaan ja pyrkiessään irti repäisi korvaansa samanlaisen loven.
      Taas olivat varsat samannäköisiä. Maajussi puuskahti, että hitot naapurin hyödyttömistä ohjeista. Hän miettii tän nyt itse.
      Yön valvottuaan hän tuli ajatelleeksi, että varsat tuskin ovat täysin saman kokoisia.
      Niinpä hän mittasi ne ja toden totta, musta varsa oli 15cm korkeampi kuin valkoinen. 

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: avaimet, esko eerikäinen, ikkuna, jätesäkki, korvakorut, korvikset, kulttuuriero, kuva, magneetti, nukkua, pakkanen, pimennysverhot, ulkona