Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Parisuhdeterapiaa, osa 34

"Onko tämä normaalia?" – Ulkomaalaistaustainen ihmettelee muumikulttuuria.
Parisuhdeterapiaa, osa 34

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 68 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Himoton leijona 12.9.2024 0:38
      Tulos: +779 (791 ääntä)
      Tuollainen muumihulluus ei ole normaalia. Anoppi on kajahtanut. Tuo sekoilu tossa suvussa ei lopu ennen kuin selkesti vahvatahtoinen matriarkka poistuu keskuudestamme 🤷🏻. Tsemppiä anonyymille.

      Lainaa

    2. Mikrofoniton haukka 12.9.2024 0:44
      Tulos: +583 (591 ääntä)
      Eipä tuu anopista kovin muumimammainen mielikuva.. Ei oo normaalia.

      Lainaa

    3. Viisas aprikoosi 12.9.2024 0:48
      Tulos: +11 (73 ääntä)
      Poltetaan.

      Lainaa

    4. Raavas harakka 12.9.2024 0:58
      Tulos: +225 (229 ääntä)
      Mikrofoniton haukka: Eipä tuu anopista kovin muumimammainen mielikuva.. Ei oo normaalia.
      Ei tuu ei. Vaapukkamehua pitäisi tarjota.

      Lainaa

    5. Tulos: +313 (315 ääntä)
      Toivon mukaan sukuun ei tule liikaa lapsia, sillä nopeasti kun laskin, niin kaikkein markkinoitavimpia hahmoja joilta löytyy todennäköisesti omat astiasarjansa on noin 20 ja perheessä vaikuttaisi olevan puolet hahmoista jo varattu, enkä kadehdi sitä kelle anoppi määrää Haisulin roolin.

      Lainaa

    6. Säännötön seuraeläin 12.9.2024 2:06
      Tulos: +624 (628 ääntä)
      Voi hyvänen aika. Muumihullu anoppi sikseen, aikuinen mies myötäilemässä äitiään ja heittämässä puolisonsa susille paljastamalla tämän "väärän" lahjan on kyllä aika lapsellista. Anoppi saa anoppilassa tarjoilla kahvit mistä kupeista kenellekin haluaa, mutta ei hänelle kyllä kuulu pätkän vertaa mistä kukin sumppinsa nauttii omassa kotonaan.

      Lainaa

    7. Sävyisä gorilla 12.9.2024 2:49
      Tulos: -102 (148 ääntä)
      Tää vaikuttaa ihan keksityltä tarinalta. Anteeksi vaan.

      Lainaa

    8. Hämy tyyny 12.9.2024 3:32
      Tulos: +180 (190 ääntä)
      Sävyisä gorilla: Tää vaikuttaa ihan keksityltä tarinalta. Anteeksi vaan.
      Miksi ihmeessä? Meillä oli joka joulu käytössä appiukon luona lautassarja, joissa oli eri eläinhahmoja. Jokainen oli valinnut oman suosikkinsa, eli yhdellä hirvi, toisella karhu, kolmannella kettu jne. Samaten monopolissa tiedettiin aina, kuka haluaa olla hattu, kenkä, koira, sormustin yms. Sellaisia vakiintuneita tapoja. Ja meillä oli tosiaan ikääkin 30-70+ v. 
      Tosin meillä nämä suosikit valittiin ITSE, eikä kukaan niitä määrännyt... Eikä maailma mennyt rikki siitä, jos oli joku vieraampi mukana ja halusikin pelata juuri sillä omalla suosikkihahmolla. Omalla porukalla kaikille tuli automaattisesti suosikkihahmot. 
      En siis yhtään usko, että nimikkohahmot olisivat erikoisuus, joskin oletan, ettei niitä kukaan määrittele, vaan ne valitaan itse. 

      Lainaa

    9. WanhaHintti 12.9.2024 4:00
      Tulos: +130 (140 ääntä)
      Antaisin eron vinkiksi, kun kerran noin lapsellisen miehen mennyt ottamaan, mutta lapsi jo tulossa niin kai se on sit ihan vaan valintojen maailma.

      Lainaa

    10. Keijupöly 12.9.2024 4:35
      Tulos: +92 (98 ääntä)
      Viisas aprikoosi: Poltetaan.
      "Pidätetään!"
      - Poliisimestari veljenpoika Launo.

      Lainaa

    11. Väsyttävä gorilla 12.9.2024 5:21
      Tulos: +301 (307 ääntä)
      Pahinta tossa on tuo vässykkä mies jolle äiti on ykkönen ja sen temppuilut menee kaiken muun edelle.

      Lainaa

    12. Tornipöllö 12.9.2024 5:51
      Tulos: +174 (178 ääntä)
      Hämy tyyny: Miksi ihmeessä? Meillä oli joka joulu käytössä appiukon luona lautassarja, joissa oli eri eläinhahmoja. Jokainen oli valinnut oman suosikkinsa, eli yhdellä hirvi, toisella karhu, kolmannella kettu jne. Samaten monopolissa tiedettiin aina, kuka haluaa olla hattu, kenkä, koira, sormustin yms. Sellaisia vakiintuneita [...]
      Se ei liene erityisen vaarallista, jos talossa kaikilla on joku oma muki, josta kenenkään muun ei kuulu juoda. Vähän niin kuin mukit joissa lukee oma nimi, ei siinä mitään.
      Siinä vaiheessa homma menee vähintäänkin erikoiseksi, kun väärästä mukista juomista pidetään oikeasti  haudanvakavana rikkeenä eikä ole suvaittavaa edes lahjaksi saada jonkun toisen "omalla" hahmolla kuvitettua mukia.

      Lainaa

    13. Kohtisuora hai 12.9.2024 6:07
      Tulos: +138 (144 ääntä)
      Meillä äidin luona kaikki mukit on jaettu itse kunkin omiksi mukeiksi. Mikään ole niin rasittavaa, kun oma muki on pesussa ja kaappi olisi täynnä mukeja, mutta niitä ei saa ottaa, kun eivät ole sinun. Esim siskon perheen mukeja ei voi lainata, vaikka saattaa mennä se pari-kolme viikkoa että he ovat tulossa käymään…

      Lainaa

    14. Punnittu mustikka 12.9.2024 6:24
      Tulos: -24 (90 ääntä)
      Väsyttävä gorilla: Pahinta tossa on tuo vässykkä mies jolle äiti on ykkönen ja sen temppuilut menee kaiken muun edelle.
      Niinpä, parin vuoden päästä ero vireillä ja syynä mammanpoika. Itketään kun häät ja vauva ei ollutkaan mikään taika joka muuttaisi miehen.
      Mä en voi käsittää naisia, jotka seurustelee mammanpojan kanssa, menee kihloihin mammanpojan kanssa ja sit naimisissa ihmettelee miten se vieläkin on mammanpoika.
      Tää on siis enemmän naisten ongelma, miehet jotenkin osaa lähteä ennemmin suhteesta jossa puoliso on vanhempien kontrolissa.
      Toista et voi muuttaa, sukupuolesta riippumatta.

      Lainaa

    15. Tulos: +46 (60 ääntä)
      Ei ole normaalia. Noiden muumi.ammojen ym olisi syytä pyrkiä eroon tuosta "leikistä" joka osoittaa jo huolestuttavia piirteitä. Terapiaa voisi kokeilla ensi alkuun ja jos muu ei auta niin lääkitystä peliin. Sairauteen auttaa oikeanlainen hoito.

      Lainaa

    16. Lila herne 12.9.2024 6:31
      Tulos: +94 (96 ääntä)
      Tuli ihan mieleen Viljonkka tai Hemulitäti Muumimamman vaatteissa.

      Lainaa

    17. Lila herne 12.9.2024 6:46
      Tulos: +114 (118 ääntä)
      Pakko myöntää, että tuli mieleen katkerat muistot lapsuudesta, kun olin saanut hienon mukin kaverilta lahjaksi. Halusin pitää sen vain omanani, ja olin kieltänyt muita perheenjäseniäni käyttämästä sitä. Tietenkin se oli sitten kuitenkin aina juuri se muki, jonka muut vahingossa tai "vahingossa" ottivat aina käyttöönsä. Erityisen paljon harmitti, kun mukin kuviot haalistuivat melko nopeasti pesuissa pois. Lapselta vielä ymmärränkin harmistuksen siitä, että joku lainaa luvatta toisen mukia, ja varsinkin, jos kyseessä on nopeasti kuluva tuote. Muumimukit nyt kuitenkin käsittääkseni kestävät hyvin konepesuakin, eivätkä juuri käytössä kulu. Käsittämättömintä tässä tapauksessa on kuitenkin se, että mukipoliisina toimii aikuinen ihminen, ja joka lisäksi vielä kontrolloi sitä, mitä tavaroita hänen aikuiset lapsensa ja heidän puolisonsa käyttävät omissa kodeissaan. Voi hyvänen aika.

      Lainaa

    18. Painoton patsas 12.9.2024 6:57
      Tulos: +106 (108 ääntä)
      Muumifanitus on tuossa suvussa kääntynyt mielisairauden puolelle.

      Lainaa

    19. Tulos: +48 (58 ääntä)
      Lapsena sain kanssa lahjaksi muumituotteita. Joo, olihan meillä tämän takia omat mukit ja pyyhkeet eikä toisen tuotetta saanut ottaa ilman lupaa ja tietysti minä sain Mymmeli -mukin ja pikkusisko Pikku Myyn. Mutta silti tämä tapaus kuulostaa vahvasti Redditin AITA postaukselta, jonka vastaus on hyvin selvä

      Lainaa

    20. Tunnekylmä myyrä 12.9.2024 7:33
      Tulos: -63 (81 ääntä)
      Mikrofoniton haukka: Eipä tuu anopista kovin muumimammainen mielikuva.. Ei oo normaalia.
      Aivan halosmainen vaikutelma tulee.

      Lainaa

    21. Altis kantojuhta 12.9.2024 7:51
      Tulos: -7 (27 ääntä)
      Tunnekylmä myyrä: Aivan halosmainen vaikutelma tulee.
      Hänen aikanaanhan se lautaskiistakin oli käynnissä.

      Lainaa

    22. Vihreä menninkäinen 12.9.2024 8:19
      Tulos: +71 (73 ääntä)
      Tuohan on jo ihan muumikultti.

      Lainaa

    23. Pehmusteeton karjalanpiirakka 12.9.2024 8:27
      Tulos: +62 (64 ääntä)
      Olisi pitänyt varmaan ensin lukea mokat ja sitten vastata kyselyyn, koska mulla on juurikin lahjaksi saatuja muumimukeja (muumimamma, ja nimikirjaimmuki) jotka on periaatteessa mun ja yleensä vain itse juon niistä- mutta en sentään aivan noin sekopää ole enkä suuttuis jos joku muu mukin ottaisi käyttöön. Anoppi kuulostaa aika raskaalta ihmiseltä. Se voisi olla vielä ok jos itse päättäisi kaikille hahmot omaksi huviksi ja kattaisi tietyille sukulaisille tietyt astiat..

      Lainaa

    24. Kohtuuton fretti 12.9.2024 9:07
      Tulos: +74 (78 ääntä)
      Ei taida olla kaikki muumit laaksossa. Tai sitten niitä vilisee liikaakin.

      Lainaa

    25. Tulos: +66 (72 ääntä)
      Toivottavasti ryhmän jäsenet kertoivat hänelle, että ei todellakaan ole normaalia! Kamala (mahdollisesti mielenterveysongelmainen) anoppi, ja mieskin peloteltu samaan sekoiluun.

      Lainaa

    26. Tulos: +85 (87 ääntä)
      Säännötön seuraeläin: Voi hyvänen aika. Muumihullu anoppi sikseen, aikuinen mies myötäilemässä äitiään ja heittämässä puolisonsa susille paljastamalla tämän "väärän" lahjan on kyllä aika lapsellista. Anoppi saa anoppilassa tarjoilla kahvit mistä kupeista kenellekin haluaa, mutta ei hänelle kyllä kuulu pätkän vertaa mistä kukin sumppinsa nauttii omassa kotonaan.
      Nimenomaan. Leikkiköön muumiroolipeliä kotonaan, mutta miten ihmeessä voi odottaa että kaikki lähipiirissä mukautuvat tähän omassa kodissaan, kun kaikenlaisia muumituotteitahan sitä ostetaan ja annetaan.  Meidän perheessä on yksi ihan hauska tarina näihin liittyen. Itse lapsena yhtenä jouluna ostin (äidin kanssa ja äidin rahoilla) muumimukit kaikille perheenjäsenille, ja laitoin kyllä ajatusta siihen kenelle piti olla mikäkin muki. Siinä ei oikeasti ollut mitään hengenvakavaa järjestelyä että muiden mukeista ei olisi saanut juoda, mutta kaikista oli kyllä hauskaa jonkun aikaa valikoida aina oma mukinsa kaapista. Sitten eräänä aamuna vanhin sisko tuli käymään ensimmäistä kertaa silloisen poikaystävänsä kanssa, joidenkin olosuhteiden vuoksi saapuivat aika aikaisin aamulla hiljakseen olkkariin odottelemaan ja juomaan kahvit. Poikaystävälle oli päätynyt iskän muumipappamuki, ja voi raukan säikähdystä kun keittiöstä kajahtaa iskän möreällä äänellä "MISSÄ ON MUN MUUMIMUKI". xD Ajatteli tietysti että aloittaa heti väärällä jalalla tyttöystävän vanhempien kanssa... Pian siinä selvisi että ei todellisuudessa suurta vahinkoa ollut sattunut.

      Lainaa

    27. Tuore kana 12.9.2024 9:39
      Tulos: +33 (37 ääntä)
      Sanmperi: Ei ole normaalia. Noiden muumi.ammojen ym olisi syytä pyrkiä eroon tuosta "leikistä" joka osoittaa jo huolestuttavia piirteitä. Terapiaa voisi kokeilla ensi alkuun ja jos muu ei auta niin lääkitystä peliin. Sairauteen auttaa oikeanlainen hoito.
      Ei tuommosia saa ikinä hoitoon (omasta tahdostaan).

      Lainaa

    28. Itseasiassa 12.9.2024 9:40
      Tulos: +82 (88 ääntä)
      Kuulostaa vahvalta läheisriippuvvuudelta, jossa anoppi on löytänyt vähän spesifin tavan kontrolloida muita. Todennäköisesti ei ole ensimmäinen asia ja poika (ja muu suku) on lapsesta asti tottunut tähän narsistiseen kontrolliin. Itse tällaisen anopin omanneena, en muistele lämmöllä esim. omien lasten kotien sisustukseen puuttumiseen, ihan silleen remppayksityiskohtia myöten. Poikahan ei äidiltään voinut mitään kieltää, joten katsoin itse parhaaksi suksia helvettiin koko suvusta.

      Lainaa

    29. Tulos: +31 (37 ääntä)
      Meillä on anoppilassa yksi muki, josta anoppi ja lapsenlapset haluavat aina juoda. Konflikti vältettiin siten, että jääkaapin oveen tehtiin lista, kuka on käyttänyt sitä viimeksi, jolloin voidaan helposti laskea, kenen vuoro on seuraavaksi. Eikä ole edes muumimuki.

      Lainaa

    30. Tulos: +42 (44 ääntä)
      Onko olemassa muumikondomeita? Tuo suku tarvitsisi.

      Lainaa

    31. Kujeileva apina 12.9.2024 10:18
      Tulos: +37 (41 ääntä)
      Mä keräilin joskus muumiastioita, fanitan vieläkin, mutta toisiksi viimeisimmän muuton tienoilla mä myin mun muumimukit, yhtä lukuunottamatta, se kun sattui oleen mun ihan eka muumimuki, jonka oon saanu iskältä lapsena. Iskä osti lapsuudenkotiin muutaman muumimukeista ja ne kalliimmat sitten myin keräilijöille. Eikä iskä oo kyl määritelly kuka sais juoda mistäkin. 😂 Mä tosin olin hölmöyttäni laittanu oman ainoan muumimukini astiakaappiin ja sain sätkyn kun kylässä ollut kaveri päätti juoda siitä aamukahvinsa. En vaan ois uskonu, että joku valitsisi itselleen korvattoman kahvimukin, vaikka oli ihan ehjiäkin mukeja. Siirsin mukin sit kirjahyllylle ja myöhemmin vitriiniin, kun en tosiaan halua riskiä, että joku niistä harvoin käyvistä vieraista sitä enää ottaa, se on kuitenkin mulle lapsuudesta tärkeä muisto. 💗

      Lainaa

    32. Tulos: +37 (41 ääntä)
      En ole koskaan ymmärtänyt tätä muumihysteriaa. Joo, käytössä olevat ko. tuotteet on varmaan ihan jees, mutta että hillotaan vitriineissä ja kaappien päällä jotain törppöjä pölyä keräämässä, koska niitähän EI saa käyttää etteivät kulu. Mokan anoppi olisi saanut jo kuulla pari valittua sanaa käytöksestään ja luultavasti tää ~mieskin olisi ollut jo luiskassa aikoja sitten.

      Lainaa

    33. It's a deal 12.9.2024 11:40
      Tulos: +19 (25 ääntä)
      Nimipalvelua vilkaistessani löysin ainakin nimet Pikku, Myy, Hemuli, Nipsu, Niisku ja Muumi, mutta minut pysäytti se, kuinka monen nimi oikeasti on "Peikko".

      Lainaa

    34. Tulos: +44 (48 ääntä)
      Himoton leijona: Tuollainen muumihulluus ei ole normaalia. Anoppi on kajahtanut. Tuo sekoilu tossa suvussa ei lopu ennen kuin selkesti vahvatahtoinen matriarkka poistuu keskuudestamme 🤷🏻. Tsemppiä anonyymille.
      Tuskin riittää yhden matriarkan poistuminen kun hänen lapsetkin on ottanut tavan haltuun niin vahvasti. Taitaa vaatia useamman sukupolven vaihdoksen ennen kuin kultti kuolee.

      Lainaa

    35. Maidonvalkea gerbiili 12.9.2024 12:18
      Tulos: +63 (65 ääntä)
      Antaa anopin sekoilla, mutta miksi munaton mies lähtee tohon touhuun mukaan. Toisen lahjaa ruveta arvostelemaan tai antamaan eteenpäin. Mutsin eksä oli ihan kajahtanut, meistä lapsista ei kukaan lähtenyt sen typeriin juttuihin mukaan tai antanut pompottaa. Ihan suoraan sanottiin kun sieltä pääsi sammakoita toisesta päästä.

      Lainaa

    36. Sopiva karhu 12.9.2024 13:24
      Tulos: +34 (36 ääntä)
      Itse pikkusieluisena alkaisin kentamaan mukanani jotain random muumi-tauhkaa joka on muuta kuin ae minulle määritelty aina anopin tavatessa. Ja jos taloon sattuisi vierailulle niin saisi jonkun geneerisen mukin ja itse joisin juurikin siitä muumimamma-mukista 😂 Mies voisi sentään kauniisti pyytää kassejaan äipältään takaisin. Harvoin noin munattomia tapaa.

      Lainaa

    37. Huoltovapaa persoona 12.9.2024 14:15
      Tulos: +2 (10 ääntä)
      Kuulostaa ihan Speden Pikkupojat-meiningiltä: https://www.youtube.com/watch?v=67QLRNjt7CI

      Lainaa

    38. Joidenkin mielestä fretti 12.9.2024 14:46
      Tulos: +18 (20 ääntä)
      Aloittajan tilanne kuulostaa hullulta, mutta meilläkin ollaan aika kaavoihin kangistuneita. Molempien isoäitien luona oli perheellä omat paikat ja puuolivakavaa murjottamista tiedossa, jos joku yritti istua väärään tuoliin. Toisella isoäidillä oli myös (ei muumi) muki, josta lapsena käytiin jatkuvaa sotaa. Sanoin jo pienenä, että se on minun perintöosuuteni. Vähän hymyilyttää aina, kun se silmiin osuu kirjahyllystä. Käyttää en uskalla, koska olen kova pudottelemaan asioita.

      Lainaa

    39. Äänekäs seuraeläin 12.9.2024 15:06
      Tulos: +58 (62 ääntä)
      Anonyymille muumiminiälle vinkiksi, että yksi ratkaisu tilanteeseen olis luultavasti hankkia muutama muumituote lisää ja valita sellaiset, joissa on joku muu hahmo kuin juuri se Muumimamma. Niin että puolison perheen tulkitsema viesti ei olekaan enää "Minä haluan teidän suvun Muumimammaksi Muumimamman paikalle" vaan "Minä en ole mukana teidän muumiperheleikissä enkä halua mitään tiettyä hahmoa itselleni, vaan käytän ihan mitä muumituotteita sattuu." Tai sitten ota ero miehestä. Sekin toimii.

      Lainaa

    40. Sukkela kirsikka 12.9.2024 15:24
      Tulos: +22 (26 ääntä)
      Aivan järjetöntä meininkiä.

      Lainaa

    41. Pysäyttävä sitruuna 12.9.2024 16:08
      Tulos: -44 (52 ääntä)
      Sisällissodan rauhoittamiseen on olemassa helppo ratkaisu; anna saamasi Muumimamma-tuotteet anopille ja pyydä häntä ostamaan sinulle vastaavat oman hahmosi kuvat sinulle. Kun anopista joskus aika jättää, ehkä perit tuolloin hänelle antamasi Muumimamma-tuotteet ja samalla perit koko manttelin. Näin perheessänne säilyy rauha ja Arabia sekä koko Muumituotesarja kiittävät kannatuksesta.

      Lainaa

    42. Laiska lohikäärme 12.9.2024 18:39
      Tulos: +26 (28 ääntä)
      Nyt on anoppi ainakin vihainen, kun koko Suomi saa lukea hänen muumi pakkomielteestään.

      Lainaa

    43. Tulos: +18 (22 ääntä)
      Kaikkea sitä. Siskolla on paljon muumimukeja, ja kahvikuppia valitessa kattelen kyllä omaa lempparia sieltä, mutta hyviä hahmoja on niin monta, etten kovin pahasti harmistu, jos joku on ehtinyt jo viedä sen hattivattimukin.

      Lainaa

    44. Tulos: +4 (6 ääntä)
      Ite olen kuulemma Tuutikki

      Lainaa

    45. Valittu persoona 12.9.2024 22:19
      Tulos: +4 (12 ääntä)
      Onhan noita muumi- ja muitakin tuotteita nähnyt lajiteltavan kattauksissa eri henkilöille, mutta ei ne nyt pakkomielteisiä ole etteikö joku muukin saisi niitä käyttää. Eikä mitään ole vakiona kenelläkään mitä voisi omia. Itsehän mieluusti olen Haisuli tai vaikka Nuuska-Muikkunen vaikken nuuskaa käytäkään enkä osaa soittaa huuliharppua. Ihan sama vaikka olisin Hemuli tai Viljonkka kunhan ei Nipsu :D

      Lainaa

    46. Tyven pussieläin 13.9.2024 1:25
      Tulos: +7 (9 ääntä)
      Ostakaa sille anopille 50kg muumiperunoita, hiljenee sillä. Saakeli menny ihan pienesti yli tää muumitus jo hyvän aikaa sitten.. Ite olisin Haisuli.

      Lainaa

    47. Puoliavoin etana 13.9.2024 1:30
      Tulos: +22 (26 ääntä)
      Olen aina pitänyt muumimukien keräilijöitä hieman kajahtaneina, mutta tämä menee jo aika pitkälle.

      Lainaa

    48. Uutettu karpalo 13.9.2024 2:05
      Tulos: +19 (21 ääntä)
      Mikrofoniton haukka: Eipä tuu anopista kovin muumimammainen mielikuva.. Ei oo normaalia.
      Enemmänkin kuulostaa Vilijonkalta

      Lainaa

    49. Tulos: +12 (20 ääntä)
      Huvittavaa puhua puolisosta sanalla "mies", jos tämä on äitinsä tahtoon alistuva vässykkä, joka piittaa jostain vitun muumi-jutuista.

      Lainaa

    50. Järjestyksetön mehiläinen 13.9.2024 12:15
      Tulos: +17 (19 ääntä)
      Ai mitä, eikö kaikki muka annakaan saamiaan lahjoja toisille ihmisille ja ostakaan itse itselleen parempaa lahjaa?

      Lainaa

    51. Vivahteeton avokado 13.9.2024 12:35
      Tulos: +10 (12 ääntä)
      Tuoli68: Huvittavaa puhua puolisosta sanalla "mies", jos tämä on äitinsä tahtoon alistuva vässykkä, joka piittaa jostain vitun muumi-jutuista.
      "Mieslapsi" ois parempi jos napanuora vielä noin tiukassa.

      Lainaa

    52. Kenkku hirvi 13.9.2024 12:37
      Tulos: +15 (19 ääntä)
      Tylsimys: Onko olemassa muumikondomeita? Tuo suku tarvitsisi.
      Eikös hattivatit ole? 😆

      Lainaa

    53. Syyntakeeton mustikkamehukeitto 13.9.2024 23:27
      Tulos: -8 (16 ääntä)
      Vivahteeton avokado: "Mieslapsi" ois parempi jos napanuora vielä noin tiukassa.
      Eihän tuo nyt välttämättä mikään vässykkä ole, suvun tavat pinttyy jäseniinsä joskus tiukkaan ja tämä "perinne" voi olla oikeasti (liian) tärkeä miehelle itselleen, joka ei boi ymmärtää miten puoliso ei tajua alkaa leikkiin mukaan yhtä tosissaan.

      Lainaa

    54. Konkurssikypsä liitu 14.9.2024 1:43
      Tulos: +10 (12 ääntä)
      Unis: En ole koskaan ymmärtänyt tätä muumihysteriaa. Joo, käytössä olevat ko. tuotteet on varmaan ihan jees, mutta että hillotaan vitriineissä ja kaappien päällä jotain törppöjä pölyä keräämässä, koska niitähän EI saa käyttää etteivät kulu. Mokan anoppi olisi saanut jo kuulla pari valittua sanaa [...]
      Eikai se nyt niin kummaa ole hillota niitä kaapissa? keräilyesineitä siinä missä joku muukin.. Minä kerään vanhaa kotimaista lasia ja en anna kenenkään koskea niihin. Siellä on kaapissa yli 100 vuotiaita kippoja ja surisin jos joku niistä menisi huolimattomien vieraiden käsissä rikki. Koska eihän ne niille muille merkitse mitään, keräilijöille vain.
      Mokan anoppi on kauhea. Voin hyvin kuvitella että jos oma anoppini olisi tuollainen minä olisin haisuli ja mieskin samanlainen tossu eikä sanoisi mitään.
      anonyymille voin kertoa oman ratkaisuni kiusaavan anopin kanssa: en käy heillä ja he eivät käy meillä. Näin. Kivasti ongelma ratkaistu siinä.

      Lainaa

    55. Tuomittu viinirypäle 14.9.2024 9:35
      Tulos: -12 (20 ääntä)
      Banana: Ite olen kuulemma Tuutikki
      Eli lesbo?

      Lainaa

    56. Kauhia timantti 14.9.2024 11:41
      Tulos: -14 (22 ääntä)
      Totta kai siitä piti repiä suomalaisia syyllistävä yleistävä vihjaus ja korostaa, millä lailla on itse parempi. En ihmettele, jos tuollaisissa perheissä on sisällissota.

      Lainaa

    57. Taivutettu metsämarja 14.9.2024 14:49
      Tulos: +4 (10 ääntä)
      Punnittu mustikka: Niinpä, parin vuoden päästä ero vireillä ja syynä mammanpoika. Itketään kun häät ja vauva ei ollutkaan mikään taika joka muuttaisi miehen. Mä en voi käsittää naisia, jotka seurustelee mammanpojan kanssa, menee kihloihin mammanpojan kanssa ja sit naimisissa ihmettelee miten se vieläkin on mammanpoika. Tää on siis [...]
      Mä en voi käsittää mammanpoikia.

      Lainaa

    58. Vaitelias lammas 14.9.2024 21:01
      Tulos: 0 (4 ääntä)
      Oma muumihahmoni vaihtelee. Lapsena olin selvä Muumipeikko. Elin Nuuskamuikkusvaiheen varhaisaikuisuudessa. Nykyään vaihtelee Mymmeli-Muumimamma-muumipappa- akselilla. Ei niitä hahmoja omita.

      Lainaa

    59. Pyörivä mäyrä 14.9.2024 22:42
      Tulos: +19 (21 ääntä)
      Taivutettu metsämarja: Mä en voi käsittää mammanpoikia.
      Muumimammanpoikia? ;-)

      Lainaa

    60. Moderni taikuri 15.9.2024 2:24
      Tulos: +4 (6 ääntä)
      Pyörivä mäyrä: Muumimammanpoikia? 😉
      Ba dum tsss 🥁

      Lainaa

    61. Pilkullinen liiteri 15.9.2024 11:50
      Tulos: +17 (19 ääntä)
      Tuon muumihahmojen roolijaon taustalla lienee myös ajatus, että perhe sukulaisineen edustaa idyllistä ja ihailtavaa muumiperhettä, jonka keskiössä on tietysti ihana muumimamma. Mutta jos idyllin pintaa vähän rapsuttaa, sieltä paljastuukin kaikenlaista ei ihan niin mukavaa.

      Lainaa

    62. Aktiivinen muurahainen 15.9.2024 17:44
      Tulos: +5 (5 ääntä)
      Pilkullinen liiteri: Tuon muumihahmojen roolijaon taustalla lienee myös ajatus, että perhe sukulaisineen edustaa idyllistä ja ihailtavaa muumiperhettä, jonka keskiössä on tietysti ihana muumimamma. Mutta jos idyllin pintaa vähän rapsuttaa, sieltä paljastuukin kaikenlaista ei ihan niin mukavaa.
      Ai viinaa ja perheväkivaltaa?

      Lainaa

    63. Korvaamaton luumu 15.9.2024 19:50
      Tulos: 0 (2 ääntä)
      Huoltovapaa persoona: Kuulostaa ihan Speden Pikkupojat-meiningiltä: youtube.com/watch?v=67QLRNjt7CI
      Loistava sketsi ja osuu tähän :D Tostahan oli täyspitkä elokuvakin. Olivat jossain kesämökillä missä naapurina keksijä Yskänen ja upseeri Jäpälä.

      Lainaa

    64. Pöykäri peto 15.9.2024 20:20
      Tulos: -1 (3 ääntä)
      Napael: Toivon mukaan sukuun ei tule liikaa lapsia, sillä nopeasti kun laskin, niin kaikkein markkinoitavimpia hahmoja joilta löytyy todennäköisesti omat astiasarjansa on noin 20 ja perheessä vaikuttaisi olevan puolet hahmoista jo varattu, enkä kadehdi sitä kelle anoppi määrää Haisulin roolin.
      Siis mieluummin Haisuli kuin joku NIPSU, joka mahdollisesti oli jo jollekulle määrätty. Tulkitsisin itseni suvun hylkiöksi jos Nipsu napsahtais.

      Lainaa

    65. Helpottunut lehmä 16.9.2024 2:49
      Tulos: 0 (2 ääntä)
      Pöykäri peto: Siis mieluummin Haisuli kuin joku NIPSU, joka mahdollisesti oli jo jollekulle määrätty. Tulkitsisin itseni suvun hylkiöksi jos Nipsu napsahtais.
      Mulle olisi ihan sama mikä sieltä tulisi, vaikka mörkö. En jaksaisi ottaa tosissaan vaikka joku ottaisikin.
      Tästä muuminsilta aikuisten muumilaaksoon missä tosissaanottajat voisivat larpata haluamaansa hahmoa. Tuokin anoppi mamman pukuun vaan :)

      Lainaa

    66. Naismainenko? 16.9.2024 9:22
      Tulos: -5 (7 ääntä)
      Tuoli68: Huvittavaa puhua puolisosta sanalla "mies", jos tämä on äitinsä tahtoon alistuva vässykkä, joka piittaa jostain vitun muumi-jutuista.
      Mitäs muuta 1900-luvulle?

      Lainaa

    67. Banaali roska 17.9.2024 6:46
      Tulos: +1 (3 ääntä)
      Naismainenko?: Mitäs muuta 1900-luvulle?
      Siellä oli mm. äidinkielen opetusta, jossa vaadittiin oikeinkirjoituksen alkeiden osaamista.

      Lainaa

    68. Valtionhoitaja 17.9.2024 22:55
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      Helpottunut lehmä: Mulle olisi ihan sama mikä sieltä tulisi, vaikka mörkö. En jaksaisi ottaa tosissaan vaikka joku ottaisikin. Tästä muuminsilta aikuisten muumilaaksoon missä tosissaanottajat voisivat larpata haluamaansa hahmoa. Tuokin anoppi mamman pukuun vaan :)
      En pääse eroon mielikuvasta, jossa keski-iän jo ylittänyt ylipainoinen nainen häärii keittiössä pylly paljaana pelkkä punavalkoraidallinen esiliina yllään.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: muumimamma, muumimukit, muumit, parisuhde, perheriita, pyyhe, äiti