Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sentti venyy ja paukkuu, osa 22

Hesari ilmaiseksi, "tekemättä edes rikosta".
Sentti venyy ja paukkuu, osa 22

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 57 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Televisioton pohatta 12.9.2024 0:16
      Tulos: +374 (386 ääntä)
      Voi nyt jeesus. Siksi siinä on se NOIN 500 grammaa. Tuo 6 gramman heitto on aika vähän, ei tunnu mansikoita syödessä missään. Kaikkeen sitä voi ihmiset aikaansa tuhlata. Olisi onnellinen että on vara ostaa ja syödä mansikoita.

      Lainaa

    2. Tulos: +203 (225 ääntä)
      Sen voin kertoa näin alan ihmisenä, että kyllä joka hemmetin marjatilallinen tietää vaikka unissaan rasioiden ja laatikoiden painot. En usko siis hetkeäkään, että Jäälin tilallinen ei olisi osannut tyhjän rasian painoa sanoa.

      Lainaa

    3. Kalanhajuinen vaatekappale 12.9.2024 0:51
      Tulos: +175 (181 ääntä)
      Tuo Säästäjät ja sentinvenyttäjät on kyllä välillä uskomattoman hilpeä ryhmä. Tai "hilpeä", miten sen nyt ottaa. Mutta joidenkin ihmisten säästövinkit ovat kyllä sellaisia ettei tiedä itkeä vai nauraa.

      Lainaa

    4. Räyhäkkä pelikaani 12.9.2024 1:58
      Tulos: -9 (65 ääntä)
      Puluparka: Sen voin kertoa näin alan ihmisenä, että kyllä joka hemmetin marjatilallinen tietää vaikka unissaan rasioiden ja laatikoiden painot. En usko siis hetkeäkään, että Jäälin tilallinen ei olisi osannut tyhjän rasian painoa sanoa.
      Luultavasti marjatilojen työntekijät tietääkin, mutta omistajilla on välillä muuta tekemistä, kuten hallinnollinen puoli. Samalla logiikalla Viralan kartanon omistaja (eräs Suomen rikkaimpaan sukuun kuuluva henkilö) tietää tarkkaan paljonko täysikasvuinen fasaani painaa.

      Lainaa

    5. Kivulias matelija 12.9.2024 2:04
      Tulos: +165 (183 ääntä)
      Mistä ihmiset keksii tän, että pöpöt kuolee pakkasessa? Ne lopettaa lisääntymisen, mutta ei ne kuole eikä niiden mahdollisesti tuottama myrkky katoa. Jos hetken vaivaa aivojaan niin voi ehkä hoksata, että niinhän noita pöpöjä laboratoriossakin pakkasessa säilytetään.

      Lainaa

    6. Puoliavoin etana 12.9.2024 2:44
      Tulos: +56 (64 ääntä)
      Juridisesti (ainakin aamuyöllä kännissä) voisi olla kiinnostava kysymys, onko uuden tilauksen tarjouksen hyväksikäyttäminen mahdollisesti jossakin tilanteessa petos. Oikeudellisesti se ei kuitenkaan ole kiinnostava kysymys, koska yhtäkään julkaisijaa (eli potentiaalista asianomistajaa) ei kiinnosta.

      Lainaa

    7. Kuriton oliivi 12.9.2024 2:48
      Tulos: -57 (99 ääntä)
      Mikähän tuon Santun mokan pointti oli? Jos järjestelmä sallii tuollaiset viritykset, niin miksi ei hyödyntäisi sitä? Kai ne voisi siellä Sanoman päässä vaikka luottokortin numerolla vahtia ettei sama tyyppi montaa kertaa putkeen tilaa.

      Lainaa

    8. Sävyisä gorilla 12.9.2024 3:12
      Tulos: +152 (160 ääntä)
      Juuston viipaloijasta tulee mieleen se hernekeiton pakastaja, jos joku linkkiä löytää. Oli lukenut, että hernekeittoa kannattaa tehdä iso määrä ja pakastaa. Tää keitti kattilassa säilykepurkeista ämpärillisen ja pakasti. Ku pakastimesta voi sitte kätevästi ottaa sulamaan ed päivänä.

      Lainaa

    9. Neulanterävä alpakka 12.9.2024 3:47
      Tulos: +57 (57 ääntä)
      Sävyisä gorilla: Juuston viipaloijasta tulee mieleen se hernekeiton pakastaja, jos joku linkkiä löytää. Oli lukenut, että hernekeittoa kannattaa tehdä iso määrä ja pakastaa. Tää keitti kattilassa säilykepurkeista ämpärillisen ja pakasti. Ku pakastimesta voi sitte kätevästi ottaa sulamaan ed päivänä.
      https://www.feissarimokat.com/2020/03/ruokaa-vaikeille-ajoille/

      Lainaa

    10. Järeä orja 12.9.2024 6:01
      Tulos: +33 (35 ääntä)
      Puoliavoin etana: Juridisesti (ainakin aamuyöllä kännissä) voisi olla kiinnostava kysymys, onko uuden tilauksen tarjouksen hyväksikäyttäminen mahdollisesti jossakin tilanteessa petos. Oikeudellisesti se ei kuitenkaan ole kiinnostava kysymys, koska yhtäkään julkaisijaa (eli potentiaalista asianomistajaa) ei kiinnosta.
      Hesarin kanssa asia on noh, mutta hyvin monet julkaisijat vaativat rekisteröitymistä. Isoin ongelma on esimerkiksi alma median klikkiotsikot. "Ethän syö tätä ruokaa, palauta välittömästi kauppaan!" Artikkeli on yli vuoden vanha, lukeaksesi ilmainen tili... Ymmärrän joo, mutta noi klikkipaskat, kun oikeesti on salmonellaa jossain kotimaisessa pakasteessa, niin tota... Voisko ne artikkelit olla pysyvästi luettavissa ihan kaikille, ilman sitä tiliäkin

      Lainaa

    11. Tornipöllö 12.9.2024 6:04
      Tulos: +124 (128 ääntä)
      Selittikö Tinde missään vaiheessa, miksi juusto pitää viipaloida etukäteen? Mistä hän on edes saanut päähänsä, että tyypillisessä "höylää juustosta siivuja tarpeen vaatiessa" -metodissa olisi jotain vikaa? Terveisin hämmentynyt.

      Lainaa

    12. Jeesus Putlerilainen 12.9.2024 6:20
      Tulos: -19 (35 ääntä)
      Ihan normijuttu toi digihesarin tilaus. Itsekin väännän jatkuvalla syötöllä feikkiprofiileja ja luen uutiset ilmaiseksi.

      Lainaa

    13. Tulos: +27 (41 ääntä)
      Räyhäkkä pelikaani: Luultavasti marjatilojen työntekijät tietääkin, mutta omistajilla on välillä muuta tekemistä, kuten hallinnollinen puoli. Samalla logiikalla Viralan kartanon omistaja (eräs Suomen rikkaimpaan sukuun kuuluva henkilö) tietää tarkkaan paljonko täysikasvuinen fasaani painaa.
      Milloin siellä Viralassa on mahdollista käydä keräämässä niitä fasaaneja?
      Kyse ei ollut marjojen vaan pakkausten painosta. Miksi marjatilan omistaja tietäisi jokaisen myymänsä yksittäisen marjan painon? 
      Ei ihan vertauksesi osunut mutta ehkä ensi kerralla. 

      Lainaa

    14. jukkapalmu 12.9.2024 7:21
      Tulos: -30 (60 ääntä)
      Juusto kannattaa ostaa valmiiksi viipaloituna. Oikeasti todella helppoa eikä tule juustonmuruja keittiöön. En ole kymmeneen vuoteen koskenut juustohöylään.

      Lainaa

    15. Häikäilemätön myyrä 12.9.2024 7:41
      Tulos: +69 (71 ääntä)
      Mansikoista haihtuu hiljalleen kosteutta, jolloin paino laskee, eikä pakattu määrä enää vastaa sisältöä.

      Lainaa

    16. Tulos: +78 (80 ääntä)
      Nyt on Ritvalla mennyt vähän yksiköt sekaisin. Hän on ostanut 1 litran mansiokoita ja sitten kiukuttelee, kun ne ei paina 500g Ja pakkauksessa vielä sanotaa, 1 litra = NOIN 500g

      Lainaa

    17. Huvipuistohullu 12.9.2024 7:53
      Tulos: +42 (44 ääntä)
      Paljonkohan nuo mansikoiden kannat painaa 🤔

      Lainaa

    18. Jäätynyt sakaali 12.9.2024 8:05
      Tulos: +53 (55 ääntä)
      Kalanhajuinen vaatekappale: Tuo Säästäjät ja sentinvenyttäjät on kyllä välillä uskomattoman hilpeä ryhmä. Tai "hilpeä", miten sen nyt ottaa. Mutta joidenkin ihmisten säästövinkit ovat kyllä sellaisia ettei tiedä itkeä vai nauraa.
      Niin kannattaa puristaa hedelmäpussista ilmat pois ennen punnitusta xD

      Lainaa

    19. Mahtava viinirypäle 12.9.2024 8:12
      Tulos: +27 (39 ääntä)
      Tornipöllö: Selittikö Tinde missään vaiheessa, miksi juusto pitää viipaloida etukäteen? Mistä hän on edes saanut päähänsä, että tyypillisessä "höylää juustosta siivuja tarpeen vaatiessa" -metodissa olisi jotain vikaa? Terveisin hämmentynyt.
      Jotkut höylää vaan päältä ja lopuksi jää semmonen lätkä jota ei enää pysty höyläämään. Varmaan tuo koko juuston viipaloiminen kerralla ei varsinaisesti liittynyt tähän pistaukseen vaan siihen jämälätkään. Toki ihan pösilö postaushan tuo oli.

      Lainaa

    20. Tunkunen riikinkukko 12.9.2024 8:28
      Tulos: +28 (28 ääntä)
      Kuriton oliivi: Mikähän tuon Santun mokan pointti oli? Jos järjestelmä sallii tuollaiset viritykset, niin miksi ei hyödyntäisi sitä? Kai ne voisi siellä Sanoman päässä vaikka luottokortin numerolla vahtia ettei sama tyyppi montaa kertaa putkeen tilaa.
      Eiköhän aika pitkälti mikä vaan (ei vahvaa tunnistautumista vaativa) järjestelmä hyväksy, jos käyt antamassa sinne väärät tiedot eli nimet, osoitteet ja mitä nyt vaan mahdollisesti vaativatkaan. Huijaustahan siinä on silloin vähän on se väärien tietojen antaminen. Typerää taas tuossa mokassa on asialla vielä julkisesti retostelu. Muistelin kyllä itse, että HS olisi saanut ihan omallakin nimellä vastaavalla tavalla joskus aiemmin jollain yhdellä eurolla per kuukausi tms. (saattoi olla joku muukin lehti). Piti vaan antaa tilauksen mennä vanhaksi ja aloittaa uusi ja lopettaa taas ennen kuin alkoi normaalihinnoittelulla. Sekin vähän harmaalla alueella, mutta sentään sitten edes voinut reilusti käyttää systeemiä hyödyksi suoranaisesti huijaamatta. En kyllä itse jaksanut lähteä siihen, vaikka jokunenkin tuttava sitä hyödynsi. Tästä tosin taitaa jo olla joku 5 vuotta aikaa, etten tiedä toimiiko edes enää.

      Lainaa

    21. Vehnätön ylioppilas 12.9.2024 9:02
      Tulos: +26 (32 ääntä)
      Kivulias matelija: Mistä ihmiset keksii tän, että pöpöt kuolee pakkasessa? Ne lopettaa lisääntymisen, mutta ei ne kuole eikä niiden mahdollisesti tuottama myrkky katoa. Jos hetken vaivaa aivojaan niin voi ehkä hoksata, että niinhän noita pöpöjä laboratoriossakin pakkasessa säilytetään.
      Haines, R. B., The Effect of Freezing on Bacteria, Biological Sciences, 1938, 124 (837).
      Tommosen julkaisun takaa löytyy, että kyllä bakteerit voi kuolla kylmässä. Se kuitenkin riippuu, mikä on pakastuksen lämpötila ja kuinka kauan bakteerikanta on kylmässä. Esimerkiksi tutkimuksessa ilmeisesti E. coli populaatio putosi 4 %:iin alkuperäisestä kun se oli -2 °C lämpötilassa 11 päivää. Kun taas -20 °C lämpötilassa mikrobipopulaatio putosi 25 %:iin 163 päivän aikana.
      Eli ihan kotipakkasessa (-18 - -22 °C) ei bakteerit tahdo kuolla kokonaisuutena, ellei tavaroita pakasteta pitkiä aikoja, siinä olet ihan oikeassa. Toisaalta kyllä niitä bakteereja voi tappaa kylmissä olosuhteissa, kun parametrit on oikeat. 

      Lainaa

    22. Pelottava katkarapu 12.9.2024 9:18
      Tulos: +64 (78 ääntä)
      Mahtava viinirypäle: Jotkut höylää vaan päältä ja lopuksi jää semmonen lätkä jota ei enää pysty höyläämään. Varmaan tuo koko juuston viipaloiminen kerralla ei varsinaisesti liittynyt tähän pistaukseen vaan siihen jämälätkään. Toki ihan pösilö postaushan tuo oli.
      Se lätkä mikään jämä ole, sen voi lätkäistä (heh) ihan semmoisenaan leivän päälle, eli juustomötikän lopussa odottaa herkullinen tuplajuustoleipä. En näe mitään ongelmaa tässä.

      Lainaa

    23. Näpytön viikuna 12.9.2024 9:34
      Tulos: +46 (50 ääntä)
      Pelottava katkarapu: Se lätkä mikään jämä ole, sen voi lätkäistä (heh) ihan semmoisenaan leivän päälle, eli juustomötikän lopussa odottaa herkullinen tuplajuustoleipä. En näe mitään ongelmaa tässä.
      Tai pienentää sitä ja laittaa sen mikroleivän päälle sulamaan. Tai johonkin uunivuokaan. Jopa mikropizzaa voi terästää lisäjuustolla kun pilkkoo lätkää pienemmäksi.

      Lainaa

    24. Saasteeton hirmulisko 12.9.2024 9:46
      Tulos: -2 (24 ääntä)
      Kohtasin kesällä Tikkurilan asemalla Hesarin myyjän ständillään. Kun kerroin tilaavani jo lehteä, hän vastasi, että pystyy myymään tilauksen mulle halvemmalla muutamaksi kuukaudeksi. Pitäisi vain perua vanha tilaus ja luoda uusi tilaus ja tili. Ymmärrän, että köyhät kikkailevat itselleen ilmaistilauksia, mutta että firman virallinen edustaja kusettaa toimeksiantajaansa on jo aika sakeaa mun makuun.

      Lainaa

    25. Tulos: +45 (53 ääntä)
      Kuriton oliivi: Mikähän tuon Santun mokan pointti oli? Jos järjestelmä sallii tuollaiset viritykset, niin miksi ei hyödyntäisi sitä? Kai ne voisi siellä Sanoman päässä vaikka luottokortin numerolla vahtia ettei sama tyyppi montaa kertaa putkeen tilaa.
      Meillä on täällä suomessa aika paljon rehellisyyteen perustuvia järjestelmiä. Ja hyvä niin. Säästetään kuluissa aika merkittävästi kun kaikkea ei tarvitse vahtia ja ihmiset ovat vain luonnostaan rehellisiä. Kun huijareiden määrä ylittää kriittisen pisteen, niin tätä kyttäystä on pakko lisätä. Esimerkiksi nyt vaikka hedelmien punnitseminen itse. Tulee kaupalle kuluja ja pidemmät jonot, sitten kun ei voida enää luottaa siihen ettei punnituksen jälkeen pussia täyttäviä ole liikaa. Toki sinun maailmassasi ne ihmiset, jotka eivät heitä pussiin paria omenaa punnituksen jälkeen ovat vain tyhmiä kun kerran "systeemi sen sallii".

      Lainaa

    26. Tulos: -20 (32 ääntä)
      jukkapalmu: Juusto kannattaa ostaa valmiiksi viipaloituna. Oikeasti todella helppoa eikä tule juustonmuruja keittiöön. En ole kymmeneen vuoteen koskenut juustohöylään.
      Toimii jos ei piittaa kulinaristisista arvoista. Palana ostettu säilyy pidempään hyvänä. No niitä parhaita juustojahan ei edes myydä valmiiksi viipaloituna. Jos niitä halvimpia ja huonoimpia syö niin ei kai siinä eroa kuka sen siivuttaa kunhan ei vahingossa yritä syödä sitä muovikäärettäkin mikä maistuu samalta.

      Lainaa

    27. Öljytty gerbiili 12.9.2024 10:35
      Tulos: +13 (17 ääntä)
      Noita marjoja myytiin tuossa litran mitalla ja paino oli ilmoitettu n.500g.

      Lainaa

    28. Vaikuttava guava 12.9.2024 11:10
      Tulos: +1 (11 ääntä)
      Kivulias matelija: Mistä ihmiset keksii tän, että pöpöt kuolee pakkasessa? Ne lopettaa lisääntymisen, mutta ei ne kuole eikä niiden mahdollisesti tuottama myrkky katoa. Jos hetken vaivaa aivojaan niin voi ehkä hoksata, että niinhän noita pöpöjä laboratoriossakin pakkasessa säilytetään.
      No jaa. Se, että laitan ne tehopakkaseen glyseridissä on vähän eri asia ja runsaasti siinä kyllä myös kuolee. Kyllä sillä kotipakkasimella myös voidaan tappaa, vaikkei läheskään niin tehokas kuin kuumennus ole. Riippuu myös bakusta Tuotteet ja itiöt tosiaan harvemmin ovat moksiskaan

      Lainaa

    29. Itseasiassa 12.9.2024 11:17
      Tulos: +20 (22 ääntä)
      Kalanhajuinen vaatekappale: Tuo Säästäjät ja sentinvenyttäjät on kyllä välillä uskomattoman hilpeä ryhmä. Tai "hilpeä", miten sen nyt ottaa. Mutta joidenkin ihmisten säästövinkit ovat kyllä sellaisia ettei tiedä itkeä vai nauraa.
      Erosin koko ryhmästä näiden älyttömyyksien vuoksi.

      Lainaa

    30. Itseasiassa 12.9.2024 11:19
      Tulos: +15 (17 ääntä)
      Puoliavoin etana: Juridisesti (ainakin aamuyöllä kännissä) voisi olla kiinnostava kysymys, onko uuden tilauksen tarjouksen hyväksikäyttäminen mahdollisesti jossakin tilanteessa petos. Oikeudellisesti se ei kuitenkaan ole kiinnostava kysymys, koska yhtäkään julkaisijaa (eli potentiaalista asianomistajaa) ei kiinnosta.
      Ainakin joskus meidän paikallista sanomalehteä kiinnosti mun kämppäkaverit niin paljon, etten saanut tilattua kotia lehteä opiskelijahinnalla. Tietysti fyysinen lehti on kallis tehdä ja näihin digilehtitilausten huojareihin on laskettu marginaali, jonka muut sitten maksavat.

      Lainaa

    31. Tulos: +51 (61 ääntä)
      Kuriton oliivi: Mikähän tuon Santun mokan pointti oli? Jos järjestelmä sallii tuollaiset viritykset, niin miksi ei hyödyntäisi sitä? Kai ne voisi siellä Sanoman päässä vaikka luottokortin numerolla vahtia ettei sama tyyppi montaa kertaa putkeen tilaa.
      Jos sinulla on auto, siinä on myös kaasupoljin jota painamalla voit kiihdyttää auton vaikka 120kmh nopeuteen kaupungin keskustassa kävelykadulla.  Vain se että jokin asia on mahdollista, ei tee siitä moraalisesti tai laillisesti hyväksyttävää.

      Lainaa

    32. Raukea satuhahmo 12.9.2024 12:56
      Tulos: +31 (37 ääntä)
      Jos tuossa Tinden kuvassa ei olisi tuota hämmentävää valmiiksi viipaloitua rasiallista, niin ymmärtäisin säästövinkiksi sen, että kannattaa ostaa mahdollisimman iso juustokimpale ja sitten käyttää juustoa tasaisesti kimpaleen molemmilta puolilta, ettei pohja pääse kuivahtamaan käyttökelvottomaksi.

      Lainaa

    33. Tulos: +26 (28 ääntä)
      Paras tapa jäädä kiinni on leveillä rikoksillaan. :D

      Lainaa

    34. Kirpeä meduusa 12.9.2024 14:35
      Tulos: +10 (22 ääntä)
      "Pöpöt kuolee pakkasessa" ja silti kaikki ulkolaiset pakastemarjat suositellaan keitettäviksi, ja melkein jokainen suomalainen osaa kertoa vähintään tutulleen käyneen niin että sen kerran kun marjoja käytti kuumentamatta niin oli vatsatauti. Mistäs se vatsatauti tulisi jos ne pöpöt kuolisi pakkasessa..

      Lainaa

    35. Jalostettu taistelija 12.9.2024 16:06
      Tulos: +22 (28 ääntä)
      Saasteeton hirmulisko: Kohtasin kesällä Tikkurilan asemalla Hesarin myyjän ständillään. Kun kerroin tilaavani jo lehteä, hän vastasi, että pystyy myymään tilauksen mulle halvemmalla muutamaksi kuukaudeksi. Pitäisi vain perua vanha tilaus ja luoda uusi tilaus ja tili. Ymmärrän, että köyhät kikkailevat itselleen [...]
      Se saa varmaan provikat vain uusista tilauksista, eikä vanhojen jatkamisesta. Ei ole ollenkaan epätavallista, että myyjät kikkailevat tuolla tavalla. Sinänsä hyvä diili molemmille.

      Lainaa

    36. Mustankipeä riepu 12.9.2024 17:35
      Tulos: -5 (15 ääntä)
      Kuriton oliivi: Mikähän tuon Santun mokan pointti oli? Jos järjestelmä sallii tuollaiset viritykset, niin miksi ei hyödyntäisi sitä? Kai ne voisi siellä Sanoman päässä vaikka luottokortin numerolla vahtia ettei sama tyyppi montaa kertaa putkeen tilaa.
      Identiteettivarkaus

      Lainaa

    37. Kukkiva tölli 12.9.2024 17:50
      Tulos: +18 (24 ääntä)
      jukkapalmu: Juusto kannattaa ostaa valmiiksi viipaloituna. Oikeasti todella helppoa eikä tule juustonmuruja keittiöön. En ole kymmeneen vuoteen koskenut juustohöylään.
      Minä en ainakaan ole halukas maksamaan tehtaalle viipaloinnista niin paljon kuin he siitä haluavat. Voin ostaa kilon juuston 7 eurolla tai 200 g viipaloituna 4 eurolla. Valmiiksi viipaloidut on yleensä aika paksua viipaletta, joten niitä saattaa olla pakkauksessa esim. 8 kpl. Ei riitä kovin pitkäksi aikaa.
      Kannattaa ostaa uusi juustohöylä, jos aina tulee murusia.

      Lainaa

    38. Valittu mestari 12.9.2024 18:12
      Tulos: +30 (32 ääntä)
      Voin kuvitella marjatilan omistajan ajatukset, kun Ritva soittaa koska rasiassa oli kuusi grammaa liian vähän mansikkaa. Olisiko iso puolikas mansikka noin kuusi grammaa.

      Lainaa

    39. misinformaatio 12.9.2024 21:01
      Tulos: -25 (35 ääntä)
      Jos lukee Hesaria niin on pitkälti misinformoitu.

      Lainaa

    40. Ankara pussieläin 12.9.2024 22:21
      Tulos: +2 (20 ääntä)
      Kukkiva tölli: Minä en ainakaan ole halukas maksamaan tehtaalle viipaloinnista niin paljon kuin he siitä haluavat. Voin ostaa kilon juuston 7 eurolla tai 200 g viipaloituna 4 eurolla. Valmiiksi viipaloidut on yleensä aika paksua viipaletta, joten niitä saattaa olla pakkauksessa esim. 8 kpl. Ei riitä kovin pitkäksi aikaa. Kannattaa ostaa uusi juustohöylä, jos aina tulee murusia.
      Ei noiden hintaero noin iso ole. Nykyisin yllättävän lähellä toisiaan, voi olla jopa euron sisällä kilohinta. Se kyllä että eri juustot on eri paksuisia että ei välttämättä aina osu itselle sopiva valmiiksi siivutetuista. Toisaalta jotain pehmeää juustoa on hyvälläkin juustohöylällä haastavaa saada siivuiksi, niin semmoisessa valmiiksi siivutettu on hyvä.

      Lainaa

    41. Intiimi peura 12.9.2024 23:37
      Tulos: +4 (14 ääntä)
      Puluparka: Sen voin kertoa näin alan ihmisenä, että kyllä joka hemmetin marjatilallinen tietää vaikka unissaan rasioiden ja laatikoiden painot. En usko siis hetkeäkään, että Jäälin tilallinen ei olisi osannut tyhjän rasian painoa sanoa.
      Ei sillä tiedolla laatikon painosta tee mitään jos mansikat myydään litroittain.

      Lainaa

    42. Itseasiassa 13.9.2024 5:09
      Tulos: +10 (12 ääntä)
      Tornipöllö: Selittikö Tinde missään vaiheessa, miksi juusto pitää viipaloida etukäteen? Mistä hän on edes saanut päähänsä, että tyypillisessä "höylää juustosta siivuja tarpeen vaatiessa" -metodissa olisi jotain vikaa? Terveisin hämmentynyt.
      Ehkä juustohöylän tiskaus on liian kallista.

      Lainaa

    43. Kofeiiniton riikinkukko 13.9.2024 7:32
      Tulos: +11 (13 ääntä)
      Kukkiva tölli:   Kannattaa ostaa uusi juustohöylä, jos aina tulee murusia.
      Mutta jos ei osaa käyttää sitä juustohöylää vaan aina tulee niitä murusia!?

      Lainaa

    44. Juoppo fretti 13.9.2024 7:32
      Tulos: +15 (21 ääntä)
      misinformaatio: Jos lukee Hesaria niin on pitkälti misinformoitu.
      Laitas joku lähde tälle.

      Lainaa

    45. Kirpeä Ahven 13.9.2024 7:53
      Tulos: -7 (13 ääntä)
      Tornipöllö: Selittikö Tinde missään vaiheessa, miksi juusto pitää viipaloida etukäteen? Mistä hän on edes saanut päähänsä, että tyypillisessä "höylää juustosta siivuja tarpeen vaatiessa" -metodissa olisi jotain vikaa? Terveisin hämmentynyt.
      On tuossa ainakin se hyvä puoli että jääkaappi pysyy siistimpänä, kun ei unenpöpperössä aamuisin tarvitse vuolla siivuja yksi kerrallaan. Ne reunapalat lohkeilee aina ja sotkee joka paikan.

      Lainaa

    46. Enemmän riesa 13.9.2024 11:51
      Tulos: +9 (17 ääntä)
      Mustankipeä riepu: Identiteettivarkaus
      Maija Maitoparran eduskunnasta kannattaa ottaa äkkiä yhteyttä Petran serkkuun.

      Lainaa

    47. Tulos: +4 (12 ääntä)
      Zekko: Meillä on täällä suomessa aika paljon rehellisyyteen perustuvia järjestelmiä. Ja hyvä niin. Säästetään kuluissa aika merkittävästi kun kaikkea ei tarvitse vahtia ja ihmiset ovat vain luonnostaan rehellisiä. Kun huijareiden määrä ylittää kriittisen pisteen, niin tätä kyttäystä on pakko lisätä. Esimerkiksi nyt vaikka [...]
      Systeemi ei salli tuollaista vaan vaakavilppi katsotaan näpistykseksi josta laissa on säädetty sakkorangaistus. Väärien henkilötietojen antaminen sanomalehdelle ei ole laitonta vaikkakin sillä hyödyn tavoittelu on mielestäni kyseenalaista.

      Lainaa

    48. Tulos: -2 (10 ääntä)
      Mä käännän juuston kun se alkaa sivulta ohenemaan ja näin ollen viimeiseksi jäävä pala on mahdollisimman pieni. Mä en syö sulaa juustoa, joten kantapala on pelkkää hävikkiä, jonka haluan tietenkin minimoida.

      Lainaa

    49. Pohjaanpalanut myyrä 13.9.2024 12:51
      Tulos: +10 (14 ääntä)
      misinformaatio: Jos lukee Hesaria niin on pitkälti misinformoitu.
      Terveisiä Pietariin.

      Lainaa

    50. Puoliavoin etana 13.9.2024 14:21
      Tulos: +7 (9 ääntä)
      Pluri: Systeemi ei salli tuollaista vaan vaakavilppi katsotaan näpistykseksi josta laissa on säädetty sakkorangaistus. Väärien henkilötietojen antaminen sanomalehdelle ei ole laitonta vaikkakin sillä hyödyn tavoittelu on mielestäni kyseenalaista.
      Kyllä sitä periaatteessa voitaisiin pitää petoksena, jos ajatellaan tilanne niin, että lehden julkaisijaa erehdyttämällä on hankittu itselle oikeudetonta taloudellista etua. Olisi siis varsin saman kaltainen tilanne kuin vaakahuijaus - joka tosiaan on rikosoikeudellisesti (lievä) petos, ei näpistys tai varkaus.
      Mutta tämä keskustelu tosiaan on ihan teoreettinen, koska ei lehtitaloa varmastikaan kiinnosta kokeilutilauksen uusijat.

      Lainaa

    51. Tulos: +1 (3 ääntä)
      Ritva, sä et oo ostanut mitään kokaiinia.

      Lainaa

    52. Tulos: -1 (3 ääntä)
      Puoliavoin etana: Kyllä sitä periaatteessa voitaisiin pitää petoksena, jos ajatellaan tilanne niin, että lehden julkaisijaa erehdyttämällä on hankittu itselle oikeudetonta taloudellista etua. Olisi siis varsin saman kaltainen tilanne kuin vaakahuijaus - joka tosiaan on rikosoikeudellisesti (lievä) petos, ei näpistys tai varkaus. Mutta [...]
      Muistelisin että poliisit olisi noista sakkoja kirjannut nimenomaan näpistyksenä mutta aikaa on kulunut 20 vuotta joten saatan muistaa väärinkin.

      Lainaa

    53. Vesiselvä hilleri 16.9.2024 0:24
      Tulos: +1 (5 ääntä)
      Raukea satuhahmo: Jos tuossa Tinden kuvassa ei olisi tuota hämmentävää valmiiksi viipaloitua rasiallista, niin ymmärtäisin säästövinkiksi sen, että kannattaa ostaa mahdollisimman iso juustokimpale ja sitten käyttää juustoa tasaisesti kimpaleen molemmilta puolilta, ettei pohja pääse kuivahtamaan käyttökelvottomaksi.
      Noh, minä käytän näin yksinasuvana sellaista "säästövinkkiä" että ostan ison palajuuston (halvempi kilohinta), siivutan sen ja pistän pakkaseen, mistä sitten otan siivuja aina muutaman päivän tarpeiksi. Jotenkin ajattelin Tinden tarkoittavan tätä, ja että unohti mainita pakastamisesta, mutta mistäpä sitä tietää.

      Lainaa

    54. Mädäntynyt alpakka 16.9.2024 7:41
      Tulos: -3 (5 ääntä)
      Kirpeä meduusa: "Pöpöt kuolee pakkasessa" ja silti kaikki ulkolaiset pakastemarjat suositellaan keitettäviksi, ja melkein jokainen suomalainen osaa kertoa vähintään tutulleen käyneen niin että sen kerran kun marjoja käytti kuumentamatta niin oli vatsatauti. Mistäs se vatsatauti tulisi jos ne pöpöt kuolisi pakkasessa..
      Onko tosiaan näin? Itse käytän aina ulkomaisetkin pakastemarjat keittämättä. Syön niitä melko paljon, talvisin viikoittain. Koskaan ei seurauksena ole ollut vatsatautia tai muitakaan oireita, enkä ole koskaan kuullut kenenkään saavan sellaista. Kuulostaa aika oudolta, että lähes kaikki tuntisi jonkun, joka on saanut heti ensimmäisellä kokeilullaan pöpöjä niistä. Ymmärtääkseni nuo ovat aika harvinaisia kuitenkin, joskin mahdollisia, joten en suosittele seuraamaan esimerkkiäni.

      Lainaa

    55. Möyheä pingviini 16.9.2024 17:30
      Tulos: +1 (3 ääntä)
      Mädäntynyt alpakka: Onko tosiaan näin? Itse käytän aina ulkomaisetkin pakastemarjat keittämättä. Syön niitä melko paljon, talvisin viikoittain. Koskaan ei seurauksena ole ollut vatsatautia tai muitakaan oireita, enkä ole koskaan kuullut kenenkään saavan sellaista. Kuulostaa aika oudolta, että lähes kaikki tuntisi jonkun, joka on saanut [...]
      Kyllä tosiaan on näin. 
      En kyllä tunne ketään, jonka tietäisin käyttävän ulkomaalaisia pakastemarjoja, kaikilla on kotimaisia pakastimet täynnä. Omasta tuttavapiiristä en siis usko olevan luotettavaksi otannaksi tässä asiassa. 
      En toki ole lainaamasi kirjoittaja. 
      Mutta riskiä ei kiinnosta ottaa pientäkään, esim. hepatiitti A kuulostaa ankealta. 

      Lainaa

    56. Vastuuton hämähäkki 17.9.2024 15:21
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      Ritva ei ole ihan penaalin terävin mansikanpoimija.

      Lainaa

    57. elävä herkkuruoka 18.9.2024 4:35
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      Kivulias matelija: Mistä ihmiset keksii tän, että pöpöt kuolee pakkasessa? Ne lopettaa lisääntymisen, mutta ei ne kuole eikä niiden mahdollisesti tuottama myrkky katoa. Jos hetken vaivaa aivojaan niin voi ehkä hoksata, että niinhän noita pöpöjä laboratoriossakin pakkasessa säilytetään.
      Just tän pänttäsin teineille kertaalleen toissapäivänä. Kaverit ku tietää paremmin...

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: helsingin sanomat, hesari, ilmainen, juusto, mansikat, paino, punnita, rasia, säästää, säästövinkit, tilaaja, tilaus, vaaka