Sentti venyy ja paukkuu, osa 26
Vienkö säästämisen jo liian pitkälle, vai olenko nero?
38 kommenttia
-
-
Yleensä kaikki mitä tuosta ryhmästä tulee on ihan käsittämättömän ärsyttävää, mutta tykkään tuosta Lauran niksistä. Ei toki rahan säästämiseksi, mutta tuntuisi siltä, että karkkeja on enemmän, kun niitä syö pienempinä palasina. Tai voi kokeilla jänniä sekoituksia eri mauista.
-
Hiton houreuni selata flunssassa feissarimokia klo 1:43 ja nähdä oma postaus ja itseotettu kuva.
-
Veden säästäminen keräämällä tiski- ja käsienpesuvedet talteen kuulostaa toki meikäläisille vähän hassulta, mutta esim. Australiassa se on välillä ihan arkipäivää: kovan kuivuuden aikaan vettä ei vaan ole tuhlattavaksi ja sitä kierrätetään mm. just noin.
-
Hieman kyseenalaistan Stiinan uima-altaan komeutta. 20 litraa päivässä vuoden ajan on 7300 litraa. Jos uima-altaan syvyydeksi oletetaan 1,5 metriä, tuolla vesimäärällä täyttyvän uima-altaan pinta-ala olisi ruhtinaalliset melkein viisi neliömetriä. Mutta kyllä sillä aivan asiallisen lasten kahluualtaan jo täyttäisi.
-
-
Itse leikkaan lapsille joskus isommat karkit pienemmiksi ihan vaan jos ovat liian isoja mielestäni. Toki on ihan kätevää että siten saa ’enemmän’ karkkia vähemmästä määrästä.
-
Yksinkertaisia mukuloita jos eivät tajua että kahdessa puolikkaassa karkissa on saman verran karkkia kuin kokonaisessa.
-
Toj Karin: Yksinkertaisia mukuloita jos eivät tajua että kahdessa puolikkaassa karkissa on saman verran karkkia kuin kokonaisessa.
Mukulat harvemmin ovatkaan mitään rakettitieteilijöitä. En huolestuisi, jos vaikkapa alle 5-vuotias ei osaa vielä laskea tilavuuksia. -
Tuo karkkiniksihän on ihan kätevä! Ei niinkään rahan säästämiseksi, vaan kovempaan napostelun himoon, on enemmän naposteltavaa.
-
Käsitiskiaineena kaikki paitsi perus Fairy on ihan rahojen haaskausta. AirBnB- kämpissä on usein jotain "ihanaa" ekologista" kaikille sopivaa ainetta jotka kaikki ovat ihan huonoja. Tosin noi säästäjät tietenkin harrastaa "Elä vaikeasti huonojen tuotteiden kanssa" elämää muutenkin. Halvalla saat vain ne huonoimmat tuotteet etkä säästä mitään.
-
KissaKuustinen: Käsitiskiaineena kaikki paitsi perus Fairy on ihan rahojen haaskausta. AirBnB- kämpissä on usein jotain "ihanaa" ekologista" kaikille sopivaa ainetta jotka kaikki ovat ihan huonoja. Tosin noi säästäjät tietenkin harrastaa "Elä vaikeasti huonojen tuotteiden kanssa" elämää muutenkin. Halvalla saat vain ne huonoimmat tuotteet etkä säästä mitään.
Fairy on semmosta myrkkyä iholle ja ympäristölle, että soisi kaikkien käyttävän muita aineita tiskaamiseen. -
-
Toj Karin: Yksinkertaisia mukuloita jos eivät tajua että kahdessa puolikkaassa karkissa on saman verran karkkia kuin kokonaisessa.
Niin, mukulathan ovat yksinkertaisia. Hyvä huomio. Seuraavaksi varmaan kerrot, että neliö on kulmikas? -
”Monta sataa prosenttia halvempi.” Kuka Annelle maksaa tuosta lääräämisestä? Siihen on ihan syy, miksi yli sadan prosentin alennuksia näkee kaupoissa aika harvoin (eli ei koskaan).
-
Mä taidan ottaa karkkiniksin käyttöön. Jotkut karkit vain on liian isoja syötäväksi kerralla, ja vähempikin määrä riittää suupalaan. Näin voi syödä useamman suupalan kokoisen karkin eri aikoina sen sijaan, että mussuttaa yhden turhan ison karkin.
-
Fairyroiske silmään vs konetiskitabletista askarreltua liuosta silmään - en halua kokeilla kumpaakaan, mutta äänestän silti fairya...
-
Anne vois kokeilla palasaippuaa. Meillä on tiskikone ja käsin tiskattavat harvoin, mutta meillä oli jossain vaiheessa Marseille-saippua tiskialtaan reunalla ja siitä hinkkasi aina märällä tiskiharjalla vähän saippuaa. Toimii ja kului ihan tuskaisen hitaasti.
-
"Astioiden pesu aine" taitaa sitten olla helpompi kirjoittaa kuin "astianpesuaine"
-
Karkkien paloittelua olen joskus tehnyt, en säästön takia, vaan mukavampi syödä pieniä karkkeja eikä tule hotkittua niin nopeasti.
-
Touhukas kivi: Karkkien paloittelua olen joskus tehnyt, en säästön takia, vaan mukavampi syödä pieniä karkkeja eikä tule hotkittua niin nopeasti.
Ajattelin ihan samaa, ja sitä paitsi nykykarkit useinkin ovat liian isoja. Saksimisessa (en ole vielä kokeillut, mutta kokeilen joskus) olisi sekin hyvä puoli, että menee aikaa. Jos haluaa syödä keskittyneesti eikä hotkien -ja varsinkin jos karkista on kyse, varmasti haluaa, tarkoitus ei kai liene täyttää päivän sokeritarve mahdollisimman tehokkaasti. -
Helin kommentti on kyllä niin typerä. Ihanko oikeasti se happohyökkäys jatkuu niin kauan kuin syöt jotain???? Kukapa olisi uskonut..
-
KissaKuustinen: Käsitiskiaineena kaikki paitsi perus Fairy on ihan rahojen haaskausta. AirBnB- kämpissä on usein jotain "ihanaa" ekologista" kaikille sopivaa ainetta jotka kaikki ovat ihan huonoja. Tosin noi säästäjät tietenkin harrastaa "Elä vaikeasti huonojen tuotteiden kanssa" elämää muutenkin. Halvalla saat vain ne huonoimmat tuotteet etkä säästä mitään.
Näin tunnistat mainosten uhrin. -
-
Toj Karin: Yksinkertaisia mukuloita jos eivät tajua että kahdessa puolikkaassa karkissa on saman verran karkkia kuin kokonaisessa.
Lasten kyky hahmottaa määriä kehittyy vaiheittain. Englanniksi tähän viitataan termillä "conservation". Ainakin Wikipedia-artikkelin "Conservation (psychology)" mukaan "conservation of mass" kehittyy vasta n. 7 vuoden iässä. Toisin sanoen tätä nuoremmat lapset eivät vielä hahmota, että yhdessä kpl jotain voi olla sama määrä kuin vaikkapa kahdessa kpl.Osa samaa conservation-ilmiön kehitystä on myös se, että pienet lapset ajattelevat esim. leveämmälle hajautetussa kolikkorivissä olevan enemmän kolikoita kuin rivissä, jossa kolikot ovat lähempänä toisiaan, kuten esim. tässä demonstroidaan: https://www.youtube.com/watch?v=3mCU38KSzYU -
Veden säästö saattaa kostautua myös viemärin tukkeutumisena, kun töhkät pääsee kuivumaan ja kovettumaan. Välillä kannattaa laskea ihan reilusti kuumaa vettä lavuaarista alas, vaikka se vähän maksaakin. Putkimiehen kutsuminen nimittäin maksaa vielä paljon enemmän.
-
Anne laittaa konetiskitabletin ja vettä ja liukasteeksi(?) nestesaippuaa(?) ja vettä. Niinettämitä?
-
Tipaton sorsa: Näin tunnistat mainosten uhrin.
Itse joskus säästöpäissäni ostin jotain halppismerkkiä ja totesin että pitää laittaa paljon enemmän että toimii yhtä hyvin. Fairya tarvii oikeasti laittaa älyttömän vähän että se toimii. Ärsyttävyydestään huolimatta mainoksessa on vahva totuuden siemen. Olen mainoksen uhri siinä mielessä että joka kerta se mainos vituttaa mutta tuote on hyvä. Kokemusta on muistakin kilpailevista merkeistä mutta ei hyviä. Suosittelen testaamaan merkkien eroa mikäli et usko. Epäilen että olet Fairya käyttäessäsi vain lotrannut sitä tarpeettoman paljon jos olet tottunut muihin merkkeihin aiemmin joita täytyy laittaa enemmän. -
Sovelias majava: Mukulat harvemmin ovatkaan mitään rakettitieteilijöitä. En huolestuisi, jos vaikkapa alle 5-vuotias ei osaa vielä laskea tilavuuksia.
Ei tuossa nyt tarvita kumpaakaan, rakettitiedettä tai tilavuuksien laskentaa. Siihen riittää se että on nähnyt kokonaisen karkin ennenkin, osaa laittaa kaksi legopalikkaa yhteen, ja näiden tietojen perusteella osaa päätellä puolikkaan karkin nähdessään että se on puolikas. Mutta myönnetään että puhuin tuossa vain omasta puolestani. En ollut pentuna astrofyysikko mutta hallitsin kyllä paremmin kuin hyvin tuon edellä mainitsemani päättelyketjun. -
Toj Karin: Ei tuossa nyt tarvita kumpaakaan, rakettitiedettä tai tilavuuksien laskentaa. Siihen riittää se että on nähnyt kokonaisen karkin ennenkin, osaa laittaa kaksi legopalikkaa yhteen, ja näiden tietojen perusteella osaa päätellä puolikkaan karkin nähdessään että se on puolikas. Mutta myönnetään että puhuin tuossa vain [...]
Mutta tuo pysyvyyden käsitekin on sellainen, joka on oppimisen tulos, ja yleensä kehittyy tietyssä ikävaiheessa. Esim. jos pienelle lapselle näytetään lasillinen vettä, ja sen jälkeen hänen nähtensä kaadetaan se sama vesi siitä lasista korkeampaan ja kapeampaan lasiin, ja sen jälkeen kysytään, onko vettä nyt enemmän, niin vastaus on yleensä kyllä. Kun sitä pysyvyyden ajatusta ja teoriaa ei ole vielä ehtinyt muodostua. -
Saatanan vajaaälyinen lehmä: "Astioiden pesu aine" taitaa sitten olla helpompi kirjoittaa kuin "astianpesuaine"
Tuota jälkimmäistä muotoa käyttämällä säästäisi näppäimistöä. -
Itsehän sain lapsena huudot äidiltä kun huijasin rahaa pikkusisarelta vaihtelemalla omia pikkuhiluja sen kahden euron kolikoihin. Pienelle lapselle enemmän fyysisiä osia tarkoittaa enemmän rahaa/karkkia/mitälie. Aivan varmasti menee läpi tuo karkkien leikkeleminen alle kouluikäisille lapsille vaikka töllöttäisivät vieressä katsomassa. Niissäkin kyllä on mahdollisesti yksi varhemmin kehittynyt, joka saattaa kyseenalaistaa asiaa jo hieman, mutta kyllä nekin sitten pitää tasavertaisena jos jokainen saa yhtä monta karkin osaa. Leikkeleminen kyllä jo hyvä siinäkin mielessä ettei ne naperot sitten tukehdu siihen mönttiin suussa.
-
Toj Karin: En ollut pentuna astrofyysikko mutta hallitsin kyllä paremmin kuin hyvin tuon edellä mainitsemani päättelyketjun.
Et hallinnut. Et silloin, kun olit vielä samaa ikäluokkaa kuin mokankin lapsien voidaan päätellä olevan. Sun kognitio ei yksinkertaisesti ollut vielä kehittynyt niin pitkälle, että se olisi mitenkään voinut olla mahdollista.Mikä on mahdollista, ja hyvin todennäköistä, on vääristyneet muistot. Niitä on meillä kaikilla todennäköisesti enemmän kuin täsmällisiä muistoja, koska aivot rekonstuktoivat niitä ja täyttävät puuttuvia palasia joka kerta, kun niihin palataan.Muistosi noista päättelyistä voi olla joko paljon myöhemmältä iältä, tai sitten erilaisia kuin ne tilanteet ovat oikeasti olleet. Esim. kun tekee pienenä päätelmiä, että kaksi karkkia on oltava enemmän kuin yksi, ei siitä välttämättä jää muistiin kuin se, että päätteli oikein. Nimittäin silloin sen pienen lapsien kokemus on, että päätelmä on oikein. Myöhemmin aivot sitten täyttävät puuttuvat aukot ihan meidän tietämättä: "päättelin oikein, joten tiesin, että kaksi karkkia on yhtä paljon kuin yksi". -
Mä leikkelen erilaisia lakupötköjä saksilla sopiviks paloiks. Tulee parempi lakumixi kuin mikään valmisversio.
-
-
Tehosta en tiedä, mutta ainakin osa halpisaineista on niin kamalan hajuisia etten kestä. Siksi tulee itse ostettua Fairya ja kyllähän se yksi pullo kestääkin vaikka miten pitkään, niin ei hirveän kalliiksi edes tule. Kun ei läträä, niin ei hätää.
-
KissaKuustinen: Käsitiskiaineena kaikki paitsi perus Fairy on ihan rahojen haaskausta. AirBnB- kämpissä on usein jotain "ihanaa" ekologista" kaikille sopivaa ainetta jotka kaikki ovat ihan huonoja. Tosin noi säästäjät tietenkin harrastaa "Elä vaikeasti huonojen tuotteiden kanssa" elämää muutenkin. Halvalla saat vain ne huonoimmat tuotteet etkä säästä mitään.
Ecover-käsitiskiaine on itse asiassa erinomaista ja saatavana hajusteettomana. -
Niin kyllähän se hanaveden hinta on jo n. 1,89€ per kuutio. Eli vuodessa varmaan säästö jotain kympin luokkaa.
-
rottanpää: Et hallinnut. Et silloin, kun olit vielä samaa ikäluokkaa kuin mokankin lapsien voidaan päätellä olevan.
Nyyh, tässä mokassa kyllä leikellään karkkeja kolmekymppiselle "lapselle" eli itselleni. 🥲 Pointti ei pohjimmiltaan ole rahan säästäminen kuten täällä kommenteissakin on arvuuteltu, vaan karkinsyöntihetken pidentäminen. Kysymys on kutakuinkin, jos käsi menee karkkipussiin kerran 30 sekunnissa ja ottaa sieltä aina yhden kappaleen, kestääkö pussillinen kauemmin jos siellä on 50 karkkia vai 100 karkin puolikasta.
Kommentti